Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dom 140 m dla 4 osobowej rodziny. Nie za duży?

Polecane posty

Gość gość
nie , w sam raz

Gość gość
Ja mam mieszkanie 64 m i 3 osobową rodzinę przyznam że 140m do bardzo wielki dom ale musisz sama podjąć decyzję ja bym w swoim przypadku odpuściła ale zrobisz jak uważasz

Gość gość
my mielismy budowac 120 metrów dom dla 4 osób, ale w trakcie budowy stwierdzilismy ze jednak robimy tez góre, wyszło 180 metrów i wcale to nie jest duzo, 140 napewno nie bedzie za duzo ;)

Gość gość
140 to jest duzo????? wolne zarty , mamy domek 130 metrow na 3 osoby i dodatkowymi 10 metrami bym nie pogardzila ( urzadzilabym sobie silownie z sauna)

Gość gość
Ja mam 134 metry na razie na trzy osoby, ja maz i roczna corka. Planujemy drugie dziecko. Na dole mamy salon i jeden pokoj, na gorze trzy pokoje i garderobe i teraz na pewno nie budowalabym domu wiekszego niz 100 metrow i bez tego pokoju na dole. Fakt ze pokoje dla dzieci sa duze ale tearz wolalabym mniejsze bo sa bardziej przytulne.

Gość gość
W tym domu sa 3 sypialnie duze

Gość gość
male pokoje sa przytulne dla malego dziecka ale pomysl ze dzieci rosna , za pare lat zwali ci sie banda do domu i w malym pokoiku byloby ciasnawo

Gość gość
140 m to naprawdę malutki domek, i to pod warunkiem że to na jednym poziomie, jeśli na dwóch to w ogóle kicha (wtedy bardzo dużo odchodzi na schody). Pytanie tylko jak liczycie przestrzeń - rozumiem, ze chodzi wyłącznie o mieszkalną, bez garażu? dom buduje się po to, żeby bylo wygodnie, a nie żeby się nadal gnieść w klitkach Wygodne sypialnie powinny mieć minimum 15 metrów, czyli łącznie 45 metrów.

Gość gość
140 m2 to jest już duży dom, ale nie wielki. Taki akurat, żeby się o siebie nie obijać i mieć więcej miejsca w pokojach, ładną dużą kuchnię ze spiżarką i fajną łazienkę.

Gość gość
My mamy 140m dom , nie wliczając garażu, jest nas 5-dwohe dorosłych i 3 dzieci. Wg mnie to wcale nie jest duży dom.duży dom to ma moja teściowa -250m

Gość gość
Jeżeli macie w planach powiększenie rodziny, to myślę, że nie będzie za duży. Z resztą przy takim metrażu każde z dzieci na pewno będzie miało własny pokoik, więc warunki mieszkalne będą bardzo komfortowe. Wydaje mi się, że będzie w sam raz z lekkim zaznaczeniem, że duży. Sprawdź jak sprawdza się taki w praktyce http://katrina-laubega.pl/