Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PopieramCzarnyProtest

czarny protest

Polecane posty

Gość PopieramCzarnyProtest

Jestescie przeciw czy za nowa ustawa w sprawie aborcji?

Gość gość
Jestem przeciwna. Z wlasnego doswiadczenia. 4 lata temu zdecydowalam sie na terminacje z powodu wykrycia holoprosencefalii. Nie wyobrazam sobie zebym musiala przez 38-40 tygodni nosic tak zniekształcone dziecko jak bylo moje, a pozniej patrzec jak cierpi.

Gość gość
Powinno pozostać tak, jak jest teraz.

Gość gość
Obecna ustawa jest ok.po co ja ruszac?

Gość gość
Obecna jest ok. Dwukrotnie byłam w sytuacji gdy miałam operacje usunięcia ciąży z powodu jej złej lokalizacji, która nie dawała jej szans na rozwój a mi zagrażała. Są 3 wyjątkowe sytuacjie, które w żaden sposób nie pozbawiaja życia zdrowych zarodków. Jestem za 100% finansowaniem in vitro, to forma leczenia. Przecież leczymy ludzi z nowotworem płuc - palaczy, ofiary głupoty i wypadków powstałych w skutek odurzenia alkoholem, dlaczego więc ubezpieczony człowiek ma płacić za in vitro, to chore.

Gość gość
Bog chcial zeby twoja ciaza cie zabila dlatego umiejscowil ja tak zebys dostala krwotoku i umarla!!! A ty mu sie sprzeciwilas - masz grzech smiertelny!!!

Gość gość
Jprd niezły troll :D

Gość gość
przeciw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! powinno zostać tak jak jest obecnie.

Gość gość
Ja tez jestem przeciwna tej ustawie. W ogóle kilka dni temu słuchałam wiadomości w radiu i ciągle było "trzeba zabronić", "trzeba zakazać", "trzeba zwiększyć kary". Jakoś ta zbitka bardzo przygnębiająco na mnie zadziałała.

Gość gość
Czemu faceci GNOJE chca decydowac za kobiety!!! Nie nie oni rodza nie oni wychowuja jak urodzi sie chore. Jedyne co potrafia robic to uciec jak dziecko chore. G N O J E

Gość gość
nie martwicie się, na pewno nic się nie zmieni ;), bo to by było cofnięcie się w ewolucji, to nie jest możliwe...tylko dużo jazgotu dookoła...ja miałam ciążę jajowodową, gdyby nie laparoskopia nie dożyła bym 30 lat.

Gość gość
Dla mnie obecny kompromis jest w porządku. Jak ustawa zakazująca całkowicie aborcji wejdzie w życie to chyba trzeba będzie wyjechać...

Gość gość
Nie wiem czy sytuacja Polek jest az tak rozna od kobiet arabskich, ktore sa gorzej traktowane niz zwierzeta i nie maja prawa glosu. U nas jest to samo!!! Maja nas w dupie, traktuja nas jak bezmozgow bo nie mozemy decydowac o sobie. Tylko takie G N O J E za nas decyduja.

Gość gość
Przecież leczymy ludzi z nowotworem płuc - palaczy, ofiary głupoty i wypadków powstałych w skutek odurzenia alkoholem, dlaczego więc ubezpieczony człowiek ma płacić za in vitro, to chore. x Odniosę się tylko do tego. Dlaczego ja jako ubezpieczony człowiek muszę płacić za swojego ortodontę, porządne plomby, aparat dla dziecka czy wycięcie u siebie 3 migdała. To chore. NIe jestem absolutnie przeciwna in vitro. W zadnym wypadku. Jednak uwazam, ze finansowanie tego zabiegu z bp w chwili kiedy służba zdorwia i tak cierpi na niedobór finansowy jest pomyłką. Ale to tylko moje zdanie i każdy ma prawo do własnego. ps. czarny protest popieram.

Gość gość
A ja mysle ze to spowoduje ze kobiety majace juz dziecko beda baly sie zachodzic w kolejna ciaze. Ja mam dziecko i jesli to wejdzie w zycie to raczej sie na ciaze nie zdecuje.

Gość gość
W tym czarnym gownie nie chodzi by zostawic obecna ustawe, ktora moim zdaniem jest dobra, ale by puszczalskie mogly calkiem zdrowe dzieciaczki usuwac za moje pieniadze.

Gość gość
absolutnie jestem za prawem wyboru! Tak by to rodzice decydowali co chcą zrobić, by było wsparcie medyczne i psychologiczne. To ciężka decyzja. DLATEGO WCZORAJ BYŁAM NA PROTEŚCIE Z CAŁA RODZINĄ - MĄZ I 2 CÓRKI!

Gość gość
W tym czarnym gownie nie chodzi by zostawic obecna ustawe, ktora moim zdaniem jest dobra, ale by puszczalskie mogly calkiem zdrowe dzieciaczki usuwac za moje pieniadze. xxx Nie pitol głupio. Jest ustawa, popieprzonym prawakom się nie podobała, więc w odpowiedzi pojawił sie projekt ustawy liberalizującej dopuszczalność aborcji. Oczywiście nikt nawet nie przypuszczał, że w obecnym składzie sejmu cos takiego może przejść, tylko chciano pokazać politykom, że społeczeństwo tez ma cos do powiedzenia. Poczytaj wypowiedzi na forach, nikt nie mówi o liberalizowaniu ustawy tylko za pozostawieniem status quo.

Gość gość
Kto jest za aborcją jest za zabijaniem niewinnych-spójrzcie prawdziwie w oczy. Życie zaczyna się od poczęcia to fakt medyczny. Każdy ma wolę życia nawet zniekształcone, upośledzone dziecko i nie wolno mu tego prawa odbierać. Nie zawsze wszystko jest doskonałe...

Gość gość
Do osoby wyżej, śmierć matki oznacza śmierć płodu, z pewnością tematyka ciąży pozamacicznej jest ci obca. Wiec, nie pieprz głupot.

Gość gość
W tym czarnym gownie nie chodzi by zostawic obecna ustawe, ktora moim zdaniem jest dobra, ale by puszczalskie mogly calkiem zdrowe dzieciaczki usuwac za moje pieniadze zebyś ty jeszcze pracował, zarabiał i odprowadzał jakies składki

Gość gość
Do osoby wyżej, śmierć matki oznacza śmierć płodu, z pewnością tematyka ciąży pozamacicznej jest ci obca. Wiec, nie pieprz głupot. no to będa dwa trupki i znów mozna zarobić na pogrzebie

Gość gość
Religia w żaden sposób nie może wpłynąć na leczenie. Wyobraź sobie że twoje dziecko ma odnowiony zabieg operacyjny gdyż lekarz Jest świadkiem Jehowym. Tak samo ma się to do zakazu usunięcia ciąży pozamacicznej.

Gość gość
W pełni popieram obecną ustawe o dokonywaniu aborcji w 3 przypadkach. Bulwersuje mnie jednak inna postawa państwa- brak pomocy dla par nie mogących zajsc bądź utrzymać ciąży. Jak to jest że sa pieniadze na 500+ a na leczenie niepłodności nie ma ?! Dlaczego jedna rodzina ma dostawać nawet 3tys zł mies wsparcia a bezplodni maja zostawiać po kilka tys zł w klinikach leczenia niepłodności. Ja mam dziecko, ale wiem ile kosztuje leczenie i przede wszystkim diagnozna znalezienie przyczyny problemów, gdyż po straconej ciąży wszelkie koszta poniosłam sama. Hsg w szpitalu sie nie doczekaliśmy, drożności podczas laparoskopi również, badana na wszelkie uro,myko i chlamydie też. To absurd, pani x ma wsparcie kilku tys na swoje 3,4,5 dzieci kobieta potrzebujaca diagnostyki 0zł wsparcia. Kolejna pomoc to mieszkania socjalne, ja wybudowałam dom państwo nie dołożyło mi nic. Kogo wspiera ten system, i dlaczego w takim razie z moim pieniedzy?!! Przecież za dentyste ortodonte a nawet wszelakie badania płace z prywatnej kieszeni, przykład: dziecko ma skierowanie do poradni okulistycznej dzwonie umawiam a kobieta mowi że wizyta za 10mies. Logiczne, tyle czekać nie będę. Pieniądze państwa sa rozdawane, jak słyszę że teraz rząd ma budować nieszkania + to mnie trafia, dupe do pracy proszę ruszyć tak jak ja mój mąż i inni porządni ludzie! Pomagajmy tym którym los zgotowal piekło w formie choroby ,zgonu jednego z rodziców, choroby niepełnosprawności dziecka a nie lenistwo i wyciąganie rąk po socjal z roszczeniowa postawą.

Gość gość
Finansowanie in vitro z publicznych pieniędzy budzi kontrowersje. Rozumiem dramat rodzin, które dziecka mieć nie mogą, ale dużo bardziej przemawia do mnie dramat rodzin, które maja ciężko chore dziecko i brakuje na leki i operacje. Więc póki jest taka mizeria w naszej służbie zdrowia (i pewnie będzie do końca świata), to wolałabym, aby pieniądze szły na osoby już żyjące. Ile osób natomiast popiera tę durną ustawę? 5%? A może jeszcze mniej?

Gość gość
Rozwala mnie ze pan Kukiz ...alkoholik, narkoman i pewnie nie jedna mloda w******* na koncercie jest za calkowotym zniesiem aborcji. Rozumiem Szydlo bo jej syn jest ksiedzrm aleee kukiz?

Gość gość
kukiz za calkowitym zakazem aborcji??? A to dobre. Proponuję zerknąć jak głosował w zeszlym tygodniu. ZA ODRZUCENIEM projektu obywatelskiego zakazujacego całkowitego zakazu aborcji.

Gość gość
Co za rasistowska nazwa. Hejt stop.