Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łysieję!

Polecane posty

Gość gość

Mam ogromny problem z łysieniem... nie wiem co mam robić już.. Stosowałem ogrom odżywek do włosów i nic.. Doradźcie mi coś?

Gość gość
A w jakich miejscach łysiejesz na głowie? Zakola czy raczej "na biskupa"?

Gość gość
Zaczynają mi się przerzedzać na całym środku głowy (tylko po bokach nie)... nie wiem już co mam robić....

Gość gość
Z problemem wypadania włosów spotyka się większość mężczyzn pomiędzy dwudziestym piątym a czterdziestym rokiem życia. Może skontaktuj się ze specjalistą w dziedzinie walki z wypadaniem włosów czy ogólną medycyną estetyczną? Coś na pewno Ci doradzą..

Ja miałem problem z nadmiernym wypadaniem włosów. To się chyba nazywa jakoś łysienie androgenowe czy jakoś tak. Po wielu kuracjach "na własną rękę" żona umówiła mnie na wizytę w placówce medycyny estetycznej. Omówiliśmy wszystko i czekam na kurację

Gość gość
Też muszę się chyba wybrać na konsultacje w kwestii mojej łysiejącej głowy, go jakiegoś gabinetu.. Może nie będę musiał pogodzić się z tym problemem :D

Gość gość
Jezeli nie jest to typ łysienia ktory zaczyna sie od zakoli tylko od czubka to bierz preparat z minoxidiliem 5%ja biore przez 9 miesiecy foligain i na poczatku jakies 4 -5 nawet bardziej mi leciały ale to dlategoze robilo sie miejsce na nowwe mieszki terz widze ze wyrastają gestw i grube jeden minus musisz krutko sciac wlosy maszynka dla lepszej aplikacji preparatu

Gość gość
Z Wrocławia

Gość Grzegorz44
Ja kiedyś byłem w MadClinic, jeśli we Wrocławiu.

Gość gość
Na jakiej ulicy znajduje się ta placówka?

Gość Grzegorz44
Chyba na ulicy Poniatowskiego 7c... Właściwie to na pewno. Oni dobrze Ci doradzą co powinieneś zrobić.

Gość gość
Witaj a może coś takiego spróbuj, jak preparat nie spełni twoich oczekiwań masz gwarancję producenta że zwrócą c****eniądze,warto kupić możesz tylko zyskać więcej włosów.Pozdrawiam http://nplink.net/yvKOUMaF

Gość gość
Umów się do specjalisty! Chociażby ten MadClinic.. nie kombinuj na własną rękę.

Gość Słabe
Najlepsza rzecz na łysienie jaką znalazłam to kuracja prosalon med. od Chantal.

Gość Miejsce777
Fajne są jeszcze szampony Elastabion od Floslek.

Gość gość
Ja polecam wizytę w mad clinic... mi bardzo pomogli

Można stosować środki na porost włosów, szampony przeciw łysieniu , jest cała gama produktów dla mężczyzn https://www.znamlek.pl/, ale ja już to przerabiałam z moim mężem, zaczął łysieć jak miał 27 lat i nic tego nie zahamowało, teraz goli głowę na najmniejszej nakładce i jest super przystojny.

Gość milexica
Z tego co ja się orientuje, to istnieje jeden lek na receptę który się stosuje przy łysieniu - Propecia. "Składnik aktywny leku Propecia o nazwie finasterydza utrzymuje produkcję substancji o nazwie dihydrotestosteronem (DHT). Jest to aktywna forma testosteronu uważana za jedną z głównych przyczyn łysienia typu męskiego. Powoduje ona obkurczanie mieszków włosowych i tym samym wzmożone wypadanie włosów. Propecia zatrzymuje produkcję DHT, powstrzymując kurczenie mieszków włosowych oraz umożliwiając im regenerację. Dzięki temu proces łysienia zostaje zahamowany, a włosy odzyskują zdolność wzrostu." (https://www.euroclinix.net/pl/lysienie/propecia )

Gość Janek35
Ja tak naprawdę miałem bardzo duży problem z moimi włosami już od szkoły średniej! robiły mi się straszne zakola;/ a wiecie jak wygląd w takim wieku jest ważny a tym bardziej fryzura;/ a ja niestety musiałem obcinać się na łyso by nie widać było tych moich okropnych zakoli;/ mama kupowała szampony itp ale nie nie pomagało byłem strasznie zły aż w końcu natrafiłem na artykuł o Profolanie http://wypadaniewlosow.milejdi.pl i zamówiłem sobie i powiem Wam,że w końcu mogę cieszyć się z mojego wyglądu już nie obcinam się na zero tylko mam modną fryzurę W KOŃCU NIE MUSZĘ SIĘ WSTYDZIĆ!

Gość gość
Foligain pomaga tylko trzeba stosować tak jak na ulotce a nie kiedy sie przypomni i po roku są efekty do tego potrzebny jakiś bloker DHT ja używam soku z pokrzywy najlepszy naturalny bloker

Gość gruszek
Odżywki i suplementy często nie są skuteczne, a czasami nawet szkodzą. Lepiej zdecydować się na jakąś kurację, o działaniu potwierdzonym klinicznie. Ja wypróbowałem Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 dla mężczyzn i jestem bardzo zadowolony.

Gość gość
Jeżeli założyciel tematu jest facetem, to pewnie boryka się z łysieniem androgenowym, a na to odżywki nie pomogą :P Trzeba myć włosy szamponem z aminexilem i regularnie łykać kapsułki z olejem z wiesiołka (na opakowaniu pisze Gal). W/w sposoby trzeba stosować przez 365 dni w roku, zwłaszcza jeżeli chodzi o łysienie typu męskiego.

Gość Doobrze
Mnie z desperacji uratowała kuracja ProSalon Med. od Chantal. Jak straciłam włosy po chorobie, to jedyne co mi pomogło.

Gość gość
Spróbuj szamponów Elastabion z Floslek. Mi się bardzo dobrze sprawdziły

Gość gruszek
Jeśli łysienie jest już zaawansowane, to szampony też raczej nie pomogą. Kuracja Vichy jest o tyle pewna, że jej działanie jest potwierdzone badaniami klinicznymi. Ja bym jednak próbował kuracji. Odpowiedni szampon na pewno nie zaszkodzi, ale też trzeba uważać co się stosuje.

Gość gość
Aminexil najlepiej w ampułkach - wcieraj codziennie w skalp. Kapsułki z olejem z wiesiołka GAL - do nabycia w aptece, stosuj codziennie. Najprawdopodobniej masz problem z łysieniem androgenowym, tak więc w/w przeze mnie sposoby stosuj ciągle przez 365 dni w roku.

Gość gość
Sprzedam tanio Alpicort E. NOWY, nieotwierany. Zużyłam jedno opakowanie, kuracja wcześniej dobiegła końca, a byłam zaopatrzona w dwa opakowania. Jedno całe zostało. Zapłaciłam za niego w aptece 70zł, sprzedam za 40zł. Proszę pisać pod adres Lotos-79@wp.pl