Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Papuga krzyczy gdy zostaje sama

Polecane posty

Gość gość

Od kilku dni mam papugę amazonkę. Jest bardzo oswojona, nie potrafi wytrzymać beze mnie ani chwili - doszło do tego, że wchodzimy razem pod prysznic :D ona stroszy pióra i się kąpie razem ze mną, bardzo to lubi. Gdy tylko słyszy dźwięk prysznica, od razu leci do łazienki. Jest problem - nie mogę jej wszędzie zabierać, muszę przecież wychodzić z domu. Najprawdopodbniej wtedy ptaszysko strasznie krzyczy - drze się gdy zostaje zamknięta w pokoju, więc mogę sobie wyobrazić, co dzieje się, gdy wychodzę. Co mam z nią zrobić?

Gość gość
kupić drugą papugę papugi to zwierzęta żyjące w parach, takie parki wszystko robią razem i nie opuszczają siebie ani na krok Ty jesteś jej parą, więc papuga nie rozumie, dlaczego czasem znikasz

Gość gość
nie mam na to pieniędzy, ona kosztuje(przeliczając na złotówki) 6000 zł :o obecna po prostu wleciała mi do mieszkania, poza tym nie mam warunków na dwie. Tej obecnej nie mogę oddać ani sprzedać, bo nie ma dokumentów i w zasadzie trzymam ją nielegalnie. Jeśli miałabym odwiedzinki z komisariatu, najprawdopodobniej byłaby zabrana. Raczej nikt jej nie szuka, bo rozwiesiłby ogłoszenia. Napisałam na fb miasta, że znalazłam papugę, ludzie pytali o faliste i nimfę.

Gość gość
Zgłaszam odpowiednim instytucjom nielegalne przetrzymywanie amazonki. Dość tego.

calkowite wyeliminowanie krzyku papugi potrzebuje czasu:)krzyk papugi musi byc calkowicie ignorowany przez domownikow:)Papuga jest bardzo inteligentna potrafi sobie wytresowac opiekuna !!:):)nie przekupywac smakolykami ,nauczyc ja cichych dzwiekow:)

Gość gość
Tyle, że autorka to żaden opiekun! Przywłaszczyła sobie nielegalnie papugę i jeszcze się tym chwali. :o Zobaczymy czy dalej będzie jej tak wesoło. :D

Gość gość
Co ja mam z nią zrobić? Wypuścić i skazać na śmierć? Ja pier... czy na kafe są same parapety?

Gość gość
Największym parapetem to jest jednak autorka- nic nie wie o opiece nad egzotycznym ptakiem a bawi się w wielkiego opiekuna. Szkoda tylko zwierzęcia!

Gość gość
Dlaczego uważasz, że nic nie wiem? Dlaczego oceniasz mnie i moją wiedzę, skoro nawet mnie nie znasz? Owszem - i ja nie wiem wszystkiego, stąd zadaję pytania takie jak w temacie, ale nikt nie jest doskonały - ja również nie. Co złego w tym, że chcę się czegoś dowiedzieć?

Gość gość
Co innego przywłaszczenie sobie bezdomnego psa a co innego zwierzęcia wymagającego dokumentacji. Nawet dzieci to wiedzą. Nie wiem jak można być tak nieodpowiedzialnym. :o

Gość gość
samo to ze autorka co chwila zaklada temat z pytaniami o papuge tak zreszta oczywistymi dla hodowcow swiadczy ze nie powinna jej posiadac -,-

Gość gość
Hodowla a trzymanie jednej papugi to dwie różne rzeczy. Hodowcy znają się na rozmnażaniu papug, trzymają je nieoswojone w wolierach i niekoniecznie wiedzą, co zrobić gdy jedna, domowa papuga krzyczy albo robi inne tego typu rzeczy. Hodowcy nie mają tych problemów, bo nie oswajają papug, ale za to mają inne - dlaczego papugi nie chcą połączyć się w parę, dlaczego pisklęta zamierają w skorupce i tak dalej.

Gość gość
Niech ktoś komu przypadkowo papuga wleciała przez balkon do domu nie myśli, że to co przeczytał w internecie sprawiło, że pozjadał wszystkie rozumy. Nie mówiąc już o braku podstawowego papierka.

Gość gość
Gdzie ja tak napisałam? Powtarzam - nikt nie wie wszystkiego, ja również nie.

Gość gość
Autorko wejdź lepiej na fora tematyczne i popytaj ludzi znających sie na tych ptakach, tutaj na kafe dużo psychicznie niezrównoważonych.

Gość gość
Poziom logicznego myślenia większości użytkowników kafe jest żenujący. Niech no wreszcie rząd wprowadzi tą ustawę, o dostępie do internetu tylko na dowód osobisty.