Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viollus

Nieżyt nosa zapalenie zatok

Polecane posty

Gość Viollus

Witam kochane. Mam pytanie do ciężarnych czy kiedy koliwek brałyscie krople do nosa SULFARINOL ? Czy lekarz dał wam zielone światło co do tego leku ? Mam naprawdę duże zapalenie bakteryjne i już nie wiem co robić, duszę się w nocy :( JESTEM W 26 TYGODNIU CIĄŻY. Proszę o odpowiedź.

Gość gość
badanie krwi robiłaś, ze wiesz, ze to bakteryjne? jakiś wymaz, cokolwiek? na oko to można tylko oślepnąć

Gość Viollus
No skoro cieknie mi z nosa żółta wydzielina to chyba to bakteryjne poza tym co roku na jesień to przechodzę, ale pierwszy raz w ciazy ,jak to zwykle na takich forach bywa najpierw trzeba kogoś skrytykowac ,spoko .

Gość Viollus
Aha i według moich badań morfologii krwi wynika ,że mam bardzo podwyższony stan neutrofili co świadczy że organizm walczy z jakąś infekcja .

Gość gość
w ciąży neutrofile są często podwyższone, a żółta wydzielina to jest wirusowa, zielona owszem poza tym kiedy robiłaś ta krew, czy teraz czy miesiąc temu

Gość gość
Ja na zatoki biorę sinupret. To lek ziołowy. Przeczytaj w ulotce, czy mogą stosować ciężarne. Pozdrawiam

Gość gość
ja czesto lapalam zatoki w ciazy. byl sinupret, plukanie zatok fixsin'em i w ostateczności steryd flixonase do nosa i syrop mucosolwan

Gość agata555
Mi się sprawdza model Simple od firmy Sanity, która nota bene jest polską marką. Nie hałasuje, szybko dostarcza aerozol w odpowiedniej formie. Można tutaj z lekiem dotrzeć do płuc, a nie tylko do górnych dróg oddechowych. Także jak ktoś potrzebuje się leczyć przy poważniejszych zapaleniach to ten automat się nada. Pozdrawiam ciepło!

Gość gość

Mam Novama Familino Pro i każdemu polecam! Prosty w użyciu, skuteczny jeśli chodzi o samą jakość mgiełki. Tutaj aerozol faktycznie jest w stanie dolecieć razem z lekarstwem do źródła stanu zapalnego a nie się zgubić i stracić gdzieś po drodze.