Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grube świnie precz

Nadwagę ma już 60 proc Polaków, na otyłość choruje natomiast 27 proc.

Polecane posty

Gość niebo i deszcz
Czyli tylko 13 % Polaków ma normalną wagę? Nie wierzę

Gość gość
Troche zawyzone ale wydaje mi sie ze 3 na 5 osob to na pewno ja na szczescie jestem facetem mam 35 lat i 84 cm w pasie w bicepsie 42 wzrostu 178 i 80 kg wiec moje bmi jest wgornej granicy normy ale mam atletyczna buudowe mojej dziuni bmi jest w tej dolnej bo ma 19.1 wiec gra ale duzo osob widze ze ma nadwge ale uwazaja ze absolutnie

Gość gość
27% już jest w tym 60%, 40% jest ok

Gość gość
żrą amerykański fast food i doopy im rosną jak amerykanom, tragedia

Gość gość
No...sad but true.

Gość gość
fast food yankesi wprowadzili na każdą polską wieś to co wy chcecie? ten sam syf co na zachodzie, polacy tuczą się jak świnie, ohyda, szczególnie grube baby bleeeeee

Gość gość
Na jakim "Zachodzie"?! Francuzi i Francuzki sa najszczuplejsi wsrod wszystkich bialych zyjacych na planecie Ziemia, a to wlasnie Zachod. Jasne, ze tam tez sa grubi, ale jest ich malo. 50letnia Francuzka noszaca rozmar S czy M to normalny widok.

Gość gość
To nie jest wcale dziwne jeśli weźmie się pod uwagę wydłużenie średniej długości życia, a ludzie najwięcej tyją właśnie w wieku późnośrednim i jest to niestety związane z naszą genetyką. Żeby mieć nadwagę według dzisiejszych wyznaczników WHO wcale nie trzeba wiele "żreć" - wystarczy przytyć wielkie 10 kg po menopauzie. Istotnym problemem jest nadwaga u dzieci i nastolatków - ale to nie oni nabijają te ok. 60 procent.