Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANna11111111111

Czy da się schudnąć bez ruchu?

Polecane posty

Gość ANna11111111111

Jak w temacie. Nawala mi kręgosłup i kolana, nie daje rady ćwiczyć nawet najprostszych rzeczy.

Gość gość
nieda sie musisz,sie ****ać :-P

Gość ANna11111111111
Próbowałam Chodakowskiej, solo latino, salsation, orbitreka, aqua aerobicu, roweru, ale to nic nie daje bo za dużo jem. Muszę schudnąć 30 kg i nie wiem czy dam radę sama dietą.

Gość gość
Możesz użyć stanu nieważkości... Pływaj! Stawy i kręgosłup będą ci za to wdzięczne.

Gość ANna11111111111
Pisałam, że chodziłam na aqua aerobic, czyli aerobik w wodzie i nawet po tym bolały mnie kolana i kręgosłup.

Gość gość
To lepiej sobie ładnej trumny szukaj.

Gość gość
Jedz tylko to czego potrzebujesz. Potrzebujesz 1. pierwiastków (selen,jod) 2. Minerałów 3. witamin Jeśli zaspokoisz te potrzeby a na dzień dzisiejszy niedobory które cię trawią i zaczniesz ruszać to schudniesz.

Gość gość
Pływanie to nie aquaaerobik! Też chodziłam i oceniam tę formę ruchu na mierny z plusem Pływanie oceniam na 6+

Gość gość
W aquaerobiku jedno jedyne ćwiczenie, które jest dla mnie cokolwiek warte, z racji mojej tendencji przybierania na brzuchu, to leżenie na plecach i przyciąganie kolan pod brodę i prostowanie ich z wymachem rąk, ale tego ćwiczenia nikt nie robił,(za trudne zapewne) oprócz mnie i pani przeznaczała na nie marne dwie minuty z całej 45 minutowej nieciekawej dla mnie lekcji.

Gość gość
Pływanie jest dla mnie 1000 razy więcej warte niż cały aqua aerobik choćby nie wiem jak sprawne osoby ćwiczyły i pani prowadząca wypruwała z siebie flaki. Mielić wodę przez godzinę bez przerw i odpoczynku-plecy uda łydki ręce wszystkie mięśnie pracują przez pełną godzinę i żadne stawy na tym nie cierpią.

Gość gość
Żaden sport świata nie wzmacnia organizmu wydolnościowo, tak niepostrzeżenie jak pływanie. Możesz nie mieć żadnej kondycji a wodzi tego nie czujesz. Już po jednej godzinie pływania jesteś nawet o 40% lepszej kondycji niż przed pójściem na basen a zakwasy rozpływasz podczas kolejnych zajęć bez żadnego bólu ! Nie ma sportu lepszego dla wybitnie leniwych i bez formy niż pływanie! Kto nie potrafi pływać może się czuć niepełnosprawnym człowiekiem! Już lepiej wziąć deskę i pływać z deską niż w ogóle!

Gość gość
17:23 Mogłabyś być medialnym ambasadorem tej dyscypliny sportowej! Jurto z rana idę na basen :D

Gość ANna11111111111
Wszystko fajnie, rozumiem, że chcecie pomóc, tylko raczej chodziło mi o uzyskanie odpowiedzi na moje pytanie. Ja naprawdę jestem teraz w takim stanie, że jak w pracy wspięłam się na palce i wyciągnęłam jedną rękę wysoko, żeby zamknąć okno, to od razu dał o sobie znać kręgosłup. To już jest tak, że każdy ruch kończyną to dla mnie ból. Btw, nie umiem pływać :) W każdym razie, wybieram sie do lekarza i fizjoterapeuty, żeby mi powiedzieli co mi jest i pomogli. Ale przygotowuję się na taka ewentualność, że zakażą mi ruchu wszelkiego, bo sama czuję, że nie jest dobrze. Pewnie się skończy fizjoterapią, ale to jest usprawnianie, a nie trening na schudnięcie, więc przygotowuję się na to, że będę musiała działać głównie dietą i dlatego chciałam wiedzieć, czy jest tu ktoś, kto zszedł z dużej nadwagi (u mnie to jest 30 kg na plusie) samą zmianą nawyków żywieniowych. Nie z lenistwa, ale dlatego, bo nie mógł uprawiać sportu ze względów zdrowotnych.

Gość gość
Ja zachowuję odpowiednią dietę, dzięki czemu oczywiście bez najmniejszego problemu wybierając mrrollo.pl i nie korzystając z ruchu udało mi się pozbyć 10 kg.

Gość szczuli347
Jasne że bez większego wysiłku można pozbyć się kilogramów! tylko trzeba trzymać się diety ;) trzeba sobie ułożyć co będzie się jadło w poszczególne dni w internecie pełno jest jadłospisów;) Ja sama sobie przygotowuję jadłospis co tydzień nowy;) do tego przyjmuję suplementację African Mango http://szczupla-kobieta.pl co przyśpiesza mój metabolizm i zmniejsza moje łaknienie;) schudłam w miesiąc 5,5 kg dodam że jakoś nie ćwiczę tyle co przejdę się do pracy na piechotkę czy rowerem ;) i w domu sprzątanie czy przy dzieciach trochę latania ;) i to wystarczy !Pozdrawiam i życzę powodzenia !