Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

panicznie poje się porodu, jestem w 4 mc ciazy i jak widze porodówki czy coś to dostaje poprostu takie nerwy ze nie moge sie uspokoić, nie mam siły! a możliwe ze jesli nic nie przytyłam tylko brzuszek poszedł do przodu to pierś mi pekła? fioletowe szramy na prawej piersi! tylko na niej, i bardzo mnie boli...

Gość gość
Pierś pękła? w 4 miesiącu nie ma jeszcze aż tak wielkiego brzucha w końcu. Raczej masz rozstępy. A co lekarz na to powiedział? Czego konkretnie się boisz?

Gość gość
Ja rodziłam 1 raz. Poród trwał 15 godzn rodziłam w myślenicach (woj.małopolskie). Samo parcie trwało 2 godziny. Powiedziałam sobie nigdy więcej nie zdecyduje się na 2 dziecko. I tak zostało mam tylko 6 letnią córkę. A córka po porodzie ważyła 3,490 kg a ja się czułam jak ze mnie wychodziło 10kg. Dotego miałam pęknięcie krocza i zszywane miałam tam. Nie chcę cię autorko straszyć tylko mówie jak to wyglądało w moim przypadku

Gość gość
No i co z twojego wpisu dla autorki wynika? Ulżyłaś sobie czy co? Jaki był cel?

Gość gość
Po co ja straszysz. Zazwyczaj najglosniej sie zala te co zle zniosly porody, a przeciez nie kazda tak ma. Wszystkie moje znajome miały lekkie porody, w rodzinie tak samo... I nie piszą o tym nigdzie. Autorko bedzie dobrze :)

Gość gość
Ja też się boję, jestem w 6 miesiącu. Nie wyobrażam sobie jak takie dziecko może wyjść taką malutką dziurką. Moja mama źle znosiła porody, u mnie może być podobnie. Tym bardziej, ze pewnie będę umierać ze strachu, a strach pewnie spotęguje ból

Gość gość
A moim zdaniem lepiej sie nastawić na najgorsze niż nie myśleć o tym lub uważać że będzie lajtowo a potem mieć traumę. Jak kobieta będzie wiedziała że to tak bardzo boli to przynajmniej będzie zdawała sobie sprawę z jakim bólem się zmierzyć. U mnie nie było tak źle, a tak panikowalam przed porodem że masakra, ćwiczyłam kegla robiłam masaże krocza, brałam olej z wiesiolka na rozwarcie. Będzie dobrze zaufaj tylko sobie i ćwicz oddechy

Gość gość
Nie wiem, po co dodatkowo straszyć dziewczynę, która i tak już jest spanikowana. Co to ma na celu? Ja też się naczytałam, nasłuchałam i nastawiłam na totalną rzeźnię. Byłam spanikowana przez całą ciążę, a pod koniec to ciągle mnie brzuch bolał z nerwów. Na porodówkę przyjechałam z nastawieniem, że to będzie najgorszy dzień w moim życiu. W rzeczywistości poród miałam lekki i niezbyt bolesny. Ogólnie mam dobre wspomnienia i podejście do tematu porodu zmienione o 180 stopni. Tak to mogę rodzić codziennie. Porody są różne. Jedna kobieta się nacierpi a dla drugiej urodzić to jak pierdnąć.

Gość gość
Nie wiem, po co dodatkowo straszyć dziewczynę, która i tak już jest spanikowana. Co to ma na celu? Ja też się naczytałam, nasłuchałam i nastawiłam na totalną rzeźnię. Byłam spanikowana przez całą ciążę, a pod koniec to ciągle mnie brzuch bolał z nerwów. Na porodówkę przyjechałam z nastawieniem, że to będzie najgorszy dzień w moim życiu. W rzeczywistości poród miałam lekki i niezbyt bolesny. Ogólnie mam dobre wspomnienia i podejście do tematu porodu zmienione o 180 stopni. Tak to mogę rodzić codziennie. Porody są różne. Jedna kobieta się nacierpi a dla drugiej urodzić to jak pierdnąć.

Gość gość
Twój poród wcale nie musi być taki bolesny . Spokojnie autorko :-)

Gość gość
Patrzą na moją mamę i siostrę to winnam była bać się moich porodów. Mojej mamie nie udało się urodzić naturalnie, natomiast moja siostra strasznie się męczyła, obie przytyły ponad 30 kilo u mnie było inaczej, drugi poród to taki ekspress, że sama byłam w szoku, że to już, więc w Twoim przypadku każdy scenariusz jest możliwy.

no dziewczynki moje kochane, troche dałyście mi otuchy :) Właśnie tego potrzebowałam :) no mi duzo kolezanek mówi ze boli ze całe pękły i tak mnie strasza ze dostaje apopleksji !! albo jedna jeszcze rzecz... tak jak pisałam wczesniej ze jestem szczuplutka dziewczyna (przed porodem miałam miseczke b85) i nigdy nie miałam problemu z roztepami czy celulitem, a teraz? celulit mi nachodzi nawet kolo kolan!!!!!!!! a co jesli po porodzie bede pomarszczona i brzydka? przeciez mam dopiero 18 lat a nie chce byc jakas szkaradna, bo chce byc seksowna na swoj wiek i byc piekna dla mezczyzny mimo to mam wsparcie u narzeczonego i mi mowi ze mam najpiekniejszy celulicik pod sloneczkiem i w zadnym wypadku nie obrzydza go to a wrecz przeciwnie!!! czy tylko mnie pociesza? wlasnie mam wizyte na 12 pazdziernika to powiem lekarce ze mam taka piers... i o wiele wiele wieksza niz lewa..;/ az jestem załamana kobietki moje kochane..;/ wydaje mi sie ze pozniej tego nie zgubie... aj,, pewnie pomyslicie nawiedzona nastolatka..;/ ale jestescie niezastapione! <3

Moja mama urodziła 7 dzieci i jescze do tego jedna parke, mówi mi ze nie chce mnie straszyc ale jak mialaby teraz rodzic to by chyba nie wytrzymała..;/ albo poprostu swiruje niepotrzebnie? no sama nie wiem..;/ moja siostra rodziła ostatnio to mówi ze tak pekjła przy rozwarciu 7 cm ze myslala ze poprostu umrze ...;/

Gość gość
Jak mogłaś być szczupła i nosić obwód stanika 85??

Gość gość
Tez się bałam porodu ale trzeba sobie wmówić ze to nie ominie i trzeba przez to przejść, ból był owszem ale w chwili gdy zobaczysz swoje maleństwo, przytulisz do piersi o tym bólu się zapomina, dla takiego maluszka warto, i w przyszłości chce mieć drugie dziecko.

Gość gość
Normalnie, nosiłam miseczkę 85B a teraz mam dwa razy większe! No dobrze :( Dziękuję :*

Gość gość
obwód 85 to spory obwód. Znając życie nosisz niedobrane staniki. Podaj swoje wymiary -zmierz się ściśle i na wydechu pod biustem i luźno w biuście.

Gość gość
Nie ma problemu gdy jest tak jak u mnie mąż przy każdymbadaniu krocza i porodzie . Mam do tego prawo jestem cywilizowana nie wstydzę się męża. Liczą się wtedy z rodzaca.

Gość gość
Mogę cię pocieszyć,że 18-20 latki lepiej znoszą poród i szybko do siebie dochodzą,jednak nie współpracują!!tylko panikują i histeryzują.. I tu jest ich błąd bo poród się przedłuża -słuchaj położnej i co ma być to będzie -musisz urodzić nie ma odwrotu :)

Gość Sandrusia1
Tak jestem w ciąży i taki mam obwód!!! Czy to takie dziwne? Przecież to moja wina ze Bóg mi dał takie oddychanie... 171cm i 60kg wagi. Nigdy się nie odchudzalam! I może dlatego urosły. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi/ komentarze!

Gość gość
85 to obwód pod biustem więc wybacz ale jeśli tyle ważysz to nie jest możliwe że masz 85 pod biustem. Więc albo masz źle dobrany stanik albo masz bardzo szeroką klatkę piersiową. Dlatego prosiłam o pomierzenie się żeby ci doradzić w celu dobrania stanika abyś nie miała więcej rozstępów. Ale jak nie chcesz to nie narzucam się.