Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gośćAgness

niedotlenienie mózgu

Polecane posty

Gość gośćAgness

Witam. Urodziłam się jako wcześniak. Z tego powodu wylądowałam po urodzeniu w inkubatorze. Niestety w szpitalu zdarzyła się sytuacja, gdzie nagle wyłączył się prąd. Jakaś awaria czy co. Związku z tym inkubatory przestały działać i dzieciom zabrakło dopływu mieszanki tlenu, w tym mi zabrakło. Natychmiast przewieziono noworodki do innego oddziału położniczego. Podobno dzieci zmarły a ja lub nieliczni przeżyli. W takiej sytuacji mama zabrała mnie na własne żądanie do domu. Konsekwencją wcześniactwa i lekkiego niedotlenienia mózgu jest fakt że późno zaczęłam mówić, dopiero w 4r. Życia. Zaległość nadrabiałam ale pozostała mi wada wymowy. W 9r. Życia zachorowałam na wadę serca -zaburzenie rytmu serca. Mam także trudność z koncentrowaniem się szczególnie nie mam podzielności uwagi ( nie umiem skupić się równocześnie na kilku rzeczach), a także mam słabą pamięć. Czy niedotlenienie mózgu wynikający z awarii prądu w szpitalu jest temu konsekwencją? Czy spowodowało u mnie choroby umysłowej? Proszę o poważne potraktowanie sprawy. Dla mnie to bardzo ważne. 25l Agness

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować