Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

New York czy ..

Polecane posty

Gość gość

Planuję wyjechać do Stanów i mam możliwość wybrania NY lub L.A. Co waszym zdaniem lepsze ? Gdzie się będzie lepiej żyć ? Gdzie jest lepsza edukacja dla dzieci ? Jak stoją sprawy z komunikacją ? Pozdrawiam

Gość gość
oba miasta to syf, LA ma smog, trzęsienia ziemi, nie kończące się korki, w hooj podatków, mase restrykcji ( nawet na podlewanie trawnika !! ), mase nielegalnych, mase przestępstw, w hooj opłat za wszystko, gangi, NYC też podobnie, do tego śnieg, drogi wynajem, tłok. Jak lubisz duże miasta to rzuć monete i tak wybieraj, osobiście nie polecam żadnego

Gość Zakochana w NYC
Do gość powyżej bo w żadnym nie mieszkasz. Autorowi tematu polecam spróbować na początek w L. A a potem możesz się przenieść do NYC i zamieszkać na stałe tam gdzie będzie wam się dobrze żyć. Komunikacja w obu miastach taka sama są niewielkie różnice, edukacja i tu i tu dobra jeśli chodzi o szkoły prywatne, publiczne tez nie są złe.

Gość gość
Jak znajdziesz dobra prace to raczej LA. Musisz miec auto.

Gość gość
w LA ludzie są puści, zepsuci, jest wielu bezdomnych i narkomanów, tylko Nowy Jork

Gość gość
Jak masz 2 solidne wyplaty to NYC. Lepsze miasto, blizej Europy. Mieszkalam 7 lat, ale z dziecmi zrobilo mi sie o wiele za drogo. Natomiast znam duzo osob, ktore uciekly z LA.

Gość gość
Dziękuję !! Do NY przekonuje mnie jeśli to można tak nazwać ''bliższa'' drogą do Polski. Los Angeles za to plaże i ciepło. No nic dziękuję za wasze opinie :)