Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amimi

czy się udało?

Polecane posty

Gość amimi

Hej :) liczę, że może któraś z Was też przeżywała podobną historię, a mianowicie... Od trzech miesięcy staram się o dziecko. Ostatnią miesiączkę miałam 28 września, od półtorej tygodnia mam nabrzmiałe, wrażliwe i bolące piersi, od jakichś dwóch tygodni mam również bóle w podbrzuszu (trochę inne niż na @), a ostatnio zdarzają się też lekkie bóle krzyża. Tydzień temu byłam u ginekolog, która stwierdziła robiąc mi usg pochwowe, że moja macica wygląda tak jakby 'coś miało się zadziać', zleciła betę, kwas foliowy i powiedziała, że jeśli zacznę krwawić- mam od razu jechać do szpitala. Beta zrobiona w ten sam dzień wyszła negatywna. Wciąż nie mam miesiączki i nie zapowiada się na nią, za to piersi bolą mnie coraz bardziej... co najlepsze- na brzuchu pojawiła się delikatna ciemna pręga, najbardziej widoczna na wzgórku łonowym (nie uważam tego za objaw ciąży) ;D Wracając do tematu... czy któraś z was tak miała i jednak okazało się że była w ciąży? Być może beta była zrobiona zbyt wcześnie? baaaaaardzo proszę o pomoc!

Gość gość
Nic się nie zgadza. Ostatnią miesiączkę miałaś 28 września????

Gość gość
Rozumiem, że miesiączka był 28 sierpnia... Powtórz beta hcg, może było za wcześnie, lub wynik był błędny. Zmień lekarza, bo jej rady są niepoważne. Nie jeździ się do szpitala z krwawieniem w terminie miesiączki skoro nawet beta jest negatywna.

Gość gość
U mnie ta kreska pojawiła się dopiero w 6 m-cu

Gość amimi
tak, mój błąd- 28 sierpnia wybaczcie :) własnie u mnie z tym ciężko, bo mieszkam w dużym mieście, zameldowana gdzie indziej i do lekarza szłam prywatnie. Z tym krwawieniem, co mi powiedziała, też wydało się dziwne. Póki co mam iść za tydzień na wizytę kontrolną, zobaczymy co powie tym razem.

Gość gość
skoro beta negatywna i zakładając że nie było pomyłki to wygląda na zaburzenia hormonalne a nie na ciąże. Cykle regularne?

Gość amimi
jeśli chodzi o cykle to zazwyczaj były one regularne, oczywiście nie co do dnia ale zawsze wiedziałam, kiedy okres nadejdzie. Jednak w lipcu dostałam okres 16.07, a po dwóch tygodniach brązowe plamienie, które trwało 3 dni i potem okres dopiero 28 sierpnia...

Gość gość
Co mogla na usg zobaczyc tak wczesnie,no raczej nic.Narobila niepotrzebnie nadzieji.Beta mowi sama za siebie

Gość gość
Dokładnie beta by już wykazała czy jest fasolka.

Gość gość
ciemna pręga robi się duuuużo później wy to jednak macie pomysły