Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

piszecie by kupic dobry fotelik , to jaki? bo muszę kupić drugi, no pomóżcie:)

Polecane posty

Gość gość

chce przesadzić córe z maxi-cosi 0-13, w sumie głowa jej nie wystaje, nie siedzi jak sardynka, ale waży 10kg i wydaje się taka wieeeeeeeeeeeeeeeelka w tym niemowlęcym foteliku. ma 11 miesięcy, nie wiem czy kupić, 018, 9-18, 036- 9-36 kurcze tyle tego, polecicie coś, aha i świadomie ja chce by był przodem do kierunku jazdy, wiem co tu pisałyście, że absolutnie nie, nie i nie, ale widziałabym ja w lusterku i ona mnie, przy tym foteliku nie widzę co ona robi i muszę stawać na awaryjnych bo coś glamie a ja nie widzę co itp. itd.:)

Gość gość
Sa lusterka dla dziecka zakladane na zaglowek i wtedy widzisz to co sie odbija i dziexko widzi Ciebie. Nie obraz sie, ale robisz blad przesadzajac tak malenkie dziecko przodem, moj w nosidle jezdzil do 15 miesiaca i by jeszcze mogl pojezdzic. Kregoslup dziecka nie wytrzyma mocniejszego uderzenia czolowego. Ale Twoja decyzja, ja sie nie znam na montowanych przodem, w sklepie Ci pewnie doradza, patrz zeby mial chociaz 4 gwiazdki adac, najlepiej 5 i najlepiej 9-18 bo bedzie najbardziej dopasowany do dziecka. W mysl zasady, ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego (mam na mysli fotelik 9-36)

Gość fotelikowaedukacja
Hej :) Naprawdę zastanów się nad fotelikiem tyłem do kierunku jazdy. To nieprawda, że nie widać co dziecko robi, ponieważ są specjalne lusterka, które przyczepia się do zagłówka tylnego siedzenia i w lusterku odbija się dziecko. Foteliki rwf naprawdę są najbezpieczniejsze dla dzieci i nie ma zagrożenia dla szyi i kręgosłupa dziecka podczas na przykład bardzo ostrego hamowania. Obejrzyj filmiki z testów :). Oprócz tego najlepiej wybierz fotelik 9-18 kg lub 9-25 kg, bo jak fotelik jest do wszystkiego, to jest do niczego :). Z fotelików tyłem do kierunku jazdy najbardziej polecam Ci foteliki BeSafe, a szczególnie BeSafe izi Plus 0-25 kg dla dzieci nawet do 5-6 lat. Przeszedł on bardzo rygorystyczny test Plus, więc jest sprawdzony. Cena to około 1500 zł. Naprawdę warto. Oprócz tego, jeśli będziesz miała poważny wypadek i dziecko wyjdzie z niego cało dzięki temu że jechało w foteliku ich firmy, otrzymasz taki sam fotelik za darmo, bo nie wolno używać fotelików wypadkowych, gdyż nie spełniają juz swojej roli. Inne modele fotelików rwf to Maxi-Cosi 2waypearl na bazie z isofixem albo Cybex Sirona lub M2 I-SIZE GOLD. To chyba te najlepsze. Ale jeżeli bardzo chcesz jednak fotelik przodem do kierunku jazdy to najlepsze moim zdaniem są Roemery i Maxi-Cosi Tobi 9-18 kg <3 bardzo, bardzo dobry fotelik. Ma 4 gwiazdki w testach adac, a na przykład chicco mają zazwyczaj 3 gwiazdki. Kosztuje 700-800 zł. Posłuży dziecku do około 4 lat. Cybex z kolei oferuje foteliki z poduszką powietrzną zamiast pasów, ale nie jestem do nich przekonana, gdyż mają złe wyniki w testach dachowania - dzieci z nich wypadają! A dziecko przypięte najmocniej jak się da pasami 5-punktowymi nie ma prawa wypaść z fotelika podczas dachowania. Przemyśl jeszcze raz wszytko i zastanów się nad najbezpieczniejszym fotelikiem tyłem do kierunku jazdy :).