Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Bardzo proszę o pomoc w interpretacji badań hormonalnych

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Badania robiłam w 52 dniu cyklu. Powinnam je zrobić około 3 dnia cyklu. Miałam 2 dniowe plamienie i myślałam, że to początek okresu. Dlatego zrobiłam wtedy badania. No a okres dostałam dzisiaj, czyli że to ''plamienie'' to jednak nie był okres. Może to plamienie przed owulacją? Nie wiem, bo nigdy tak nie miałam. Nie wiem więc na którą fazę powinnam patrzeć odczytując wynik. LH 7,07 Normy: faza folikularna 1,5-8 faza owulacyjna 9,6-80 faza lutealna 0,2- 6,5 menopauza- 8- 33 Prolaktyna 7,28 (Normy 5- 35) FT4 1,06 (norma 0,93- 1,7) FT3 2,51 (norma 2- 4,4) TSH 1,090 (norma 0,51- 4,3) Czy te wyniki są dobre? Jeśli tak, to co jeszcze powinnam sprawdzić? Moje objawy to bardzo nieregularna i skąpa miesiączka (mam to niestety po niezdrowym odchudzaniu 3 lata temu :(), wypadanie włosów. Jest mi też zawsze zimno, mam suchą skórę. Mama chorowała na tarczycę, ja jako dziecko też. Obecne wyniki są w normach, więc raczej do endokrynologa nie dostanę skierowania. Jakie hormony powinnam jeszcze zbadać?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować