Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwna ciaza

Polecane posty

Gość gość

Nie mam okresu od 19 sierpnia czyli powinnam byc w 6- 7 tyg ciazy a dzisiaj usg pokazalo brak zarodka i pecherzyk tylko niecale 2 mm pani ginekolog nastraszyla mnie ze to moze byc pusty pecherzyk a ciaza sie przestala rozwijac co o tym sadzicie? Miala ktoras z was tak ?

Gość gość
no niestety jak nic nie urośnie to ni ma dzieciaka

Gość gość
A co to jest ten pusty pecherzyk ? Skoro niema dzieciaka to czemu on sie pojawia ?

Gość gość
Ja w tym roku poroniłam puste jajo płodowe. Zarodek albo obumarł na bardzo wczesnym etapie albo nigdy się nie rozwinął. Generalnie podejrzewa się że przyczyną mogą być wady chromosomalne w którejś z gamet bądź błędy przy czesnym podziale, ale domniemanych innych przyczyn jest dużo więcej, w tym niedobory hormonów, leki... Jak poszłam na pierwsze USG, gdzieś w 11 tygodniu ciąży pęcherzyk miał ok 20 mm, zatrzymał się na etapie 6 tygodnia. Kolejne usg wykazało to samo, ta sama wielkość pęcherzyka, bardzo słabo rozwinięty pęcherzyk żółtkowy, brak zarodka. Organizm zorientował się o tym gdzieś w 13 tygodniu od zapłodnienia i poroniłam samoistnie. Wcześniej jednak miałam plamienia, bóle krzyża, zdarzały się też silne krótkie skurcze macicy. W dodatku testy ciążowe gdzieś w 4, 5 tygodniu ciąży wyszły negatywne, co nasuwa myśli że poziom hcg był zdecydowanie za niski (badania krwi nie robiłam). Dwie kreski pokazały się dopiero gdzieś w 8 tygodniu, przy czym nie znam dokładnej daty zapłodnienia...

Gość gość
Ja nie mam okresu już 2 miesiace. Test 3 tyg temu wyszedl pozytywnie jednak krew pokazuje bete jakby to byl dopiero poczatek a na usg pecherzyk ma tylko 2 mm pani ginekolog byla bardzo zdziwiona i nie wiedziala co otym sadzic kazala sie zglosic do szpitala