Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hej wpisujemy nasze naturalne metody na zdrowe ładne włosy

Polecane posty

Gość gość

cześć dziewczyny, kobiety :) ja nigdy nie mialam jakis super gęstych włosów ale pamiętam że jako anstolatka/ czy tak do 25-go roku życia łądne miałam. zdrowe. mocne. powypadały troche najpierw na skutek antykoncepcji hormonalnej i potem, jak mialam 30stkę, nieco wypadło po karmieniu piersią. nie jest tragicznie bynajmniej, anie mam prześwitów ani nic takiego ale są jednak rzadsze. a że są te cienkie no to widac, że są rzadkie. dlatego od stycznia dokładnie dbam o nie bardzo naturalnymi metodami. i powiem wam, że od kilku miesiecy zbieram komplementy że są ładniejsze :) :D podcinam końcówki co 3 miesiace o ok 2cm. rosną mi jakoś 1,5 cm na miesiąc. teraz sięgają troszkę za lopatki. oto co robię (zero reklam zero nazw firm obiecuję ) oleje. weim brzmi nieciekawei, że trzeba nakladać zmywać ... ale dwa razy w tygodniu to nie tak dużo. mam pracę mam dziecko i daję radę. nałożenie lekko podgrznego oleju (w kubku ktory mam do tego celu trzymam wrzątek minutę, wylewam, potem daję olej i mieszam o ścianki kubka pol minuty - gotowe ciepły olej. kokosowy rozpuszcza sie w ten sposób). mi najbardziej, jak zauważylam, słuy kokosowy z paroma ktroplami eterycznego rozmarynowego, oraz olej jojoba. a nie służy mi czarnuszka ani słodkie migdały. każdy ma ianczej. lekko ciepły olej nakladam w kilka minut, trzymam na głowie (wlosy spięte) spięte klamrą od 1,5 do 2,5 godizny. zmywam delikatnie najpierw malutką ilością szmaponu , spłukuję częściow pianę i znowu mlutk ilością teog samego szmponu. potem odżywka ze spłukiwaniem lub bez. raz-dwa razy w tyogdniu płukanka z rozmarynu świeżego (jak jest - jak nie ma to suszony) na wzmocnienie cebulek i na połysk. jest super. raz w tygodniu domowa maska - jogurt naturalny tłusty, miód, sok z cytryny (jestem naturalną jasną blondynką!) i kilka kropli wit E. trzymam pod folią i cieplym ręcznikiem 30-40 minut. myję. od stycznia łykam olej z wiesiołka a od maja tran i cynk (tran i cynk za poradą trychologa). myję włosy 4-5 razy w tyogniu. szmapony wolę bez SLS ale nie napisze nazw. odżywki to na zmiane bez spłukiwanai lub ze spłukiwaniem. czasem taka gotowa maska na 30-40minut, ale wolę maksi domowe. pozdrawiam :)

Gość gość
Wcieraj codziennie czysty żel aloesowy. Można kupić na www.aloesnatura.pl Produkty dostępne na tej stronie pochodzą z aloesu uprawianego na Wyspach Kanaryjskich.

Ja polecam kreatynowa odbudowe wlosa (moze to nie do konca naturalne, ale bardzo skuteczne), a potem podtrzymywac efekt stosujac odzywki z kreatyna :)

Mam wlosy z tendencja do przetluszczania, najlepiej w moim przypadku stosowac szampony z pokrzywa ale dla mnie one sa okropne, mam po nich wlosy jak siano, bez blasku, polatane. Stosowalam mnostwo produktow az w koncu znalazlam ten ukochany :) Postawilam na weglowy szampon carbo detox (mam blond wlosy i absolutnie nic sie nie dzieje po uzywaniu czarnego szamponu :P ), wegiel doskonale oczyszcza skore glowy i wlosy oraz reguluje wydzielane sebum dzieki czemu wlosy sie mniej przetluszczaja, w skladzie jest pokrzywa wiec tez na plus. Oprocz tego w skladzie jest skrzyp oraz d pantenol, wiec wlosy nie sa przesuszone, a wrecz ladnie nawilzone, gladkie i bez problemowo sie rozczesuja.