Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badania krwi w ciazy

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny napiszcie mi prosze w ktorym tyg ciazy mialyscie robione takie badania krwi jak: Rozyczka IGM, IGG, HIV, HCV, GBS, CYTOLOGIA, GCT, TEST OGTT, ODCZYN COOMBSA? chodze do dobrego ginekologa nie na NFZ, mam wrazenie ze nie skierowal mnie on na wszystkie badania, teraz zaczal mi sie 15 tydzien ciazy, a mialam do tej pory robione: 1 raz morfologie, mocz na kazdej wizycie daje mi skierowanie, tokspolazmoza raz, HBS i serologia kily, glukoza i TSH, cytologie jeszcze przed ciaza czy mialyscie do 15 tyg robione te badania: Rozyczka IGM, IGG, HIV, HCV, GBS, CYTOLOGIA, GCT, TEST OGTT, ODCZYN COOMBSA? mam je nie uzupelnione w karcie ciazy, moze powinnam sie upomniec u lekarza o skierowanie na to czy moze czekac az kaze zrobic pozniej?

Gość gość
Ja nawet nie sprawdzalam na co mi daje skierowanie. Wychodzę z założenia ze skoro jest lekarzem to wie co zrobić. Ale przy każdej wizycie dostaję skierowanie na badania.

Gość gość
O takie rzeczy najlepiej pytac lekarza. Ja jestem pod opieka specjalisty z http://sofimed.pl/ który na bieżąco mnie o wszystkim informuje

Gość gość
Hiv na pewno wcześnie miałam robiony ale np gbs robi się po 30tyg. Nie martw się tylko dopytam na przyszłej wizycie. Może nawet miałaś robione tylko masz nieuzupelnione albo wyniki przychodza później (na niektóre badania próbki wysyłają gdzieś dalej).

Gość gość
GBS miałam w 37 tygodniu ciąży, HIV raz, ale nie robiłam, test obciążenia glukoza masz jeszcze czas do mniej więcej 20 tygodnia, cytologia zależy kiedy przed ciążą, ogólnie raz na 2 lata, różyczka raz w ciąży, na początku jeszcze miałam cytomegalię i toksoplazmozę 3 razy w ciaży, ale 2 razy IGG czy IGM dla sprawdzenia czy nie ma świeżego zakażenia odczyn coombsa 2 razy, raz na początku ciąży, 2 raz pod koniec

Gość gość
aha i jeszcze morfologia, mocz i crp raz w meisiącu

Gość gość
zapomniałam i jeszcze dodatkowo czasy krzepnięcia

Gość gość
Bardzo roznie to bywa zalezy od lekarza. Ja mialam zaledwie hcv, taksoplazmoza igg i igm, grupa krwi i wiadomo morfologia, glukoza i mocz. Z kolei moja siostra u innego lekarza miala liste na 400zl wypisana. Obie chodzilysmy prywatnie.

Gość gość
Na początku byłam 4tydz.potwierdził ciąże i kazal przyjsc w 9 tyg.wtedy zlecil wszystkie badania zaplacilam wtedy 300zl później co miesiąc morfologia mocz w 6 mc sama znowu powtorzylam te badania co na początku plus wykaz z pochwy no i co miesiąc mocz i morfologia.

Gość gość
I w 34 tyg.obciążenie glukoza. Także miałam wszystkie kasy multum zostawiłam ale z drugą ciąża będę na NFZ bo wcale różnicy nie ma więc po co przepłacać?