Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od przybytku glowa boli

były i obecny facet, boję się własnych myśli...

Polecane posty

miałam kiedyś przyjaciela. znaliśmy się od piaskownicy i mogliśmy na siebie liczyć.był przy mnie gdy rozpadal się mój wieloletni związek. i wtedy coś zaiskrzylo,ale tylko na chwilę. dla mnie nadal był przyjacielem a on chciał czegoś więcej. oświadczył się a ja... ucieklam gdzie pieprz rośnie... poznałam obecnego męża, zakochałam się, stworzyliśmy rodzinę, mamy dziecko. minęło 11 lat i na mojej drodze znów stanął dawny przyjaciel. szukałam pracy i przez jeden z portali zaaplikowalam do jego firmy. jakbym wiedziała kto jedt właścicielem to bym się nie zgłosiła. A on ukartowal spotkanie w innym miejscu (wiem gdzie ma siedzibę jego firma bo kiedyś była firma jego ojca i już tam daaawno temu pracowalam). Spotkaliśmy się gdzie indziej,ale od razu go poznałam. zaproponował mi pracę, ale na zupełnie innym stanowisku, za pieciocyfrowa pensję. A ja się boję :( Bo teraz doceniam to jaki on był, był zawsze gdy go potrzebowałam. był ciepły i dobry, zawsze moje uczucia stawiał na pierwszym miejscu. A mój maz? kocham go, ale bywa gburowatym egoista. ma ciężki charakter, jest uparty, ma nerwicę. ciężko się z nim żyje. nawet teściowa się dziwi ze tyle lat wytrzymuje. ona z t esciem nie wytrzymała, maz jest apodyktyczny po ojcu (wojskowi). chętnie bym przyjęła propozycje byłego bo wreszcie bym zarabiala sensowne pieniądze. wreszcie maz by mi przestał wytykać ze zarabiam mało i mój wkład w spolny majątek jest zerowy :( zarabiam 1/3 tego co maz, moja pensję przejadamy-idzie na jedzenie, opłaty, ubrania. A jego leży sobie na JEGO lokacie. ale z drugiej strony maz jest dobrym ojcem i jak nic go nie wkurzy (tak wiem brzmi to tragicznie), to jest fajnym człowiekiem. co wkurza mojego męża? np to ze zrobiłam pranie-bo je źle rozwiesilam, albo ze pojechałam rowerem po zakupy i ktoś to mógł spod sklepu ukraść... W takich poważnych sprawach mam w nim wsparcie, ale w takich drobiazgach codziennych mnie wykańcza. i boję się, że jak będę codziennie z byłym to znów coś zaiskrzy i rozwale swoją rodzinę....

Gość gość
Ale głupia jesteś, żyjecie za Twoją kasę, a on sobie składa na swoją kupkę, nieźle się urządził. Idź do tej pracy i załóż swoją lokatę. Wredny typ.

Gość gość
Jakby co zostaniesz z pustymi rękami, celowo to zrobił aby Cie uzależnić od siebie.

Gość gość
ja nie mogę jesteś z tyranem i go usprawiedliwiasz jeszcze ja nie rozumiem tego jak ktoś jest "apodyktyczny" to taką ma cechę charakteru a nie jest to wina wykonywanego zawodu i takie usprawiedliwianie jest chore i raczej pokazuje że oprócz twojego męża ty też jesteś patologiczna

Gość gość
Zacznij zbierać swoją kasę, bo Twój mężuś ma wyśmienitą sytuację, a Ty nie masz nic. Nieźle to wykombinował, nie dość że żyje na Twój koszt wielki pan domu, to jeszcze więcej zarabia i śmie Ci wyrzucać, że masz za małą pensję. Niezły cwaniak. A Ty jeszcze pracujesz na drugi etat w domu, a on Cie krytykuje :O

Gość gość
już to widzę jak ktoś ci daje na początek pensje 5 cyfrową

zaoferował mi 24000 rocznie, o to chyba jest pensja 5 cyfrowa? :)

Gość gość
Dlaczego dałaś się zrobić mężowi w bambuko?

przysięgalam wężowi wierność

Gość gość
No tak, ale to było dawno temu a teraz jest inna sytuacja. Jeszcze nie jest za późno żeby coś w twoim życiu zmienić. Wypróbowanych przyjaciół się nie porzuca a męża można zastąpić innym skoro się nie sprawdził (wariat).