Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zatkany nos u roczniaka, tylko w nocy, co pomoże?

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu dziecię ma problemy ze snem nocnym. Dzis położyłam sie wczesnie do łóżka i słyszę, ze ma zatkany nos, sucho, momentami pochrapuje. Moze dlatego tak złe spi... Z zwykle albo odbierałam z drugiego pokoju albo w półśnie z łóżka wstawałam! Co zastosować do noska? Z czym macie dobre doświadczenia?

Gość gość
Masz w domu nawilżacz (taki co produkuje parę)? Włącz na godzinę przed, zanim położysz maluszka do spania na noc. Do wody w nawilżaczu możesz dodać 5 kropelek (na 3L wody) organicznego olejku z eukaliptusa. Pomaga przy zatkanym nosku dla dzieci jak i dorosłych. Chyba że Twój maluszek cierpi na alergie. Sam nawilżacz pomoże a jak nie, to do lekarza.

Gość gość
Przede wszystkim coś do oczyszczania i nawilżania powietrza. Niech dużo pije, zorientuj się czy w tym wieku można podawać wapno dla alergików - to wszystko rozrzedza katar.

Gość gość
Woda morska do nawilzania noska.

Gość gość
Woda morska/fizjologiczna do noska i nawilżacz na noc, przekręcić kaloryfery żeby za ciepło nie było.

Gość gość
Masc majerankowa pod nosek

Gość martin55
Mi się podoba jak pracuje Pro Sanity. Kupowaliśmy parę tygodni temu do domu i póki co działa sprawnie. Wydajna inhalacja, nie ma marnowania leku. Gwarancję mam na ten model 5 lat, także jest nadzieja, że rzeczywiście trochę nam posłuży. Korzystamy z żoną, ale też jest to kupione z myślą o dzieciach. Lepiej podawać lek wziewnie w wielu przypadkach bo raz że szybszy efekt, a dwa że bezpieczniej.