Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co wy wogole wyjezdzaliscie, skoro...

Polecane posty

Gość gość

zaczne od tego ze mieszkam za granica, nie Uk , 4 lata. Widze, poznalam wielu Polakow, No i tu mnie zadziwiaja trzy kwestie. pierwsza wiekszosc nie uczy sie jezyka, szuka pracy po znajomosci, za grosze, byle z Polakami, by nic nie gadac w obcym jezyku. druga, ze kazde wolne to pakuja sie i jada po kilkanascie godzin do Polski.Trzecia to ze usprawiedliwiaja ten swoj brak zainteresowania obcym jezykiem , faktem ze zamierzaja za jakis czas zjechac do Polski na stale. jaki to wszystko ma sens? Co to za zycie? Ja mieszkam, ucze sie jezyka, ucze sie innych rzeczy, ciesze z tego co mam. po co ja np mam jechac na swieto zmarlych ? By sie pokazac rodzinie? Albo swieta Bozego Narodzenia, tu jest moja rodzina. No i co dalej jak pojada w koncu do tej wymarzonej Polski? jedno z nich dalej bedzie z********ac na zachodzie?? Chore to wszystko!

Gość gość
Tak pewnie bedzie. Znam takich co np zapierdzielaja przy zbiorze owocow po kilkanascie godzin to chore, bo znajac jako tako jezyk mozna juz cos sensowniejszego wybrac; Nie wyobrazam sobie zreszta powiedziec tylko dzien dobry i do widzenia!!

Gość gość
Też się nad tym zastanawiam. Znam Półki które w Polsce pracowały a za granicą siedza w domu. I twierdzą że nie mogą iść do pracy bo nie znajdą w swoim zawodzie c o z tego ? Żadna praca nie hanbi . Na całe wakacje jads do polski same bo mężowie z*********ja na budowach porem to ja już nie wiem czy de zajmują bo mając ds orosle dzieci to chyba b się w tym domu zanudzila na śmierć .

Gość gość
Wyjezdzaja nieudacznicy co w PL sie nie uczyli. Typowe dla polaczka to uciec jak szczur gdzie indziej na gotowe. Nie widzialem tylu anglikow w PL co polaczkow w uk. W PL pensja przecietna teraz to 4000zł jak ktos sie uczył a nie zbijał baki na wyzszej szkole lansu i baunsu. Zaden z moich znajomych nie zarabia mniej a zycie trzykrotnie tansze niz w uk. I mieszkania palce lizac, nie to jukejowskie domopodobne rudery za kosmiczne pieniadze.

Gość gość
Typowe dla Polaczka to siedziec w PL u polskiego kapo-pracodawcy i nienawidzić przedsiębiorczych rodaków, którzy wyjeżdżają i próbują ułożyć sobie życie. Polaczek-cebulaczek siedzi u mamy na garnuszku i chwali jak mu jest dobrze. Takich przegrańców są w PL miljony. Ani mieszkania ani domu ani pozycji społecznej obłożony kredytami których jego wnuki nie spłacą. Przegrywy życiowe które nigdy nie wyjdą z marazmu.

Gość gość
Haha, osrus napisał o sobie i swojej patologii ze wsi z ktorej pochodzi :D ja mam mieszkanie w PL ostro na nie pracowałem a w tym zapchlonym uka i teraz zyje jak pan. Moj pracodawca dal mi podwyzke w tym roku nie widze zadnego kapo:) a zycie trzykrotnie tansze niz w tym domopodobnym uk. Haha! Gnij w uka swinio w turbanie.

Gość gość
Tez sie uczę , pracuje itp . im dłużne tu jestem tym bardziej mam ochotę wszystko yebnac i wrócić do Polski :P

Gość gość
Myslalam że odezwa się tu inne osoby a tu znowu koleś sam.sobie odpisuje i pisze wkoło jak to cudnue w Polsce . Ja znam realia i nie truj dupy

Gość gość
O jakich 4 tysiach ten palant pisze. Ją skonczyllam studia i w małym mieście 2300 zarabiam a to dużo moja kuzynka dwa miesiące temu wróciła z zagranicy i nic znaleźć nie może no jej tylko umowę zlecenie proponują polscy wyzyskiwacze . Mam 40 lat więc przestan pierdolic koleś i nie obrażaj ludzi inteligentnych .

Gość gość
Bingol ma trzy kurki w umywalce więc jest bogatym Polakiem.

Gość gość
18.16. Zgadzam sie z toba, w Warszawie okolo 3000 ale na pewno nie 4000! I tak samo ludzie lataja aby cos znalezc, pracy nie ma a wszystko na smieciowkach. Mowimy o osobach po studiach.

Gość gość
Bylo sie uczyc osrusie to bys miala etat. Kto sie uczyl ten ma. W demokracji nie o to chodzi aby wszyscy mieli 4000zl. Robolom wystarczy 1500 nie musza sie produkowac.

Gość gość
Takie hasła to w pełni były. Teraz robił ma więcej od magistra .

Gość gość
Robol zawsze bedzie klasa nizsza. Nikt robolowi nie bronił sie uczyc. Smierdzace parchy zasuwajace fizycznie. Tylko praca biurowa to respekt w cywilizowanym swiecie.

Gość gość
Dokładnie tak. Brygadzista czyli team lider nie moze miec mniej niz robol. Tak swiat postanowił i tak bedzie.