Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyrywanie zęba stałego proszę piszcie!!!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 14 lat i 29 października będę mieć wyrywanego zęba to jest chyba 7 ale nie jestem pewna oczywiście górna. Boję się strasznie choć do zabiegu jest ponad dwa tygodnie. Czy ktoś miał wyrywanego zęba? Jak to jest ze znieczuleniem czy bez, boli,ile zabieg trwa? Miałam wyrywane zęby ale to były mleczaki a stałych jeszcze nie. Potrzebny mi jest ten zabieg bo ortodonta kazał usunąć ząb stały do aparatu stałego. Piszcie jak to wyglądało u was była bym wdzięczna za odpowiedzi :-)

Gość gość
najpierw ci oszprycuje dziąsło i policzek znieczuleniem. Po parunastu minutach jak znieczulenie dobrze chwyci po prostu wyrwie ci zęba kleszczami, może troche zabolec. po wyrwaniu bedzie bolec, trzeba brac tabletki. Po 2 dniach jest już oki tylko dziwne uczucie pustki w buzi zostaje.

Gość gość
U dobrego dentysty wyrywanie NIC nie boli, nie słuchaj straszakow :) dzwieki sa tylko nieprzyjemne, fakt, boli po przez parę dni, dlatego dentysta przepisuje ketonal.

Gość gość
Dokładnie, wszystko zalezy do jakiego specjalisty się zgłosisz. Jeśli zalezy Ci żeby nie bolało zgłoś się do przychodni http://dens.com.pl/ w Bydgoszczy. Maja naprawde delikatnych lekarzy

Gość Michael

Bardzo boli