Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeżli szkoła wystawia witryny internetowe a w nich brakuje opinii typu forum.

Polecane posty

Gość gość

Kazdyw wie,że brak opinii rzeczywistej o pracy ważnego sektora niweczy cały projekt a szczególnie w edukacji.Poruszony problem dotyczy podejrzenia o postepowania w złej wierze przez kuratoró szkolnych czy sądowych mające cel jako dochodowy proces w kształtowaniu rzekomego programu ochrony dziecka.Może sie okazać błędną inteerpretacją ,czym jest ochrona dziecka a czym pomoc rodzinie i jakie ma podłoże ,że dziecko np traci tatusia bo sobie olewa rodzine a sądy wpatrują się w matkę jako żywiciela i gosposię nie zauważając problemu dofinansowania czy pomocy i zrozumienie sytuacji.Powinno się rościć odpowiedzialność rodzicielską ,czyli ojciec i matka.W wielu przypadkach ojciec mieszka gdzieś indziej,bo ma wysokie mniemanie o sobie i nie chce podjąć odpowiedzialności a dzieci sie uczą manier wyższości poprzez chęć posiadania wszystkiego co drogie bo inaczej nie będą chodzic do szkoły dając do zrozumienia w formie szantarzu.Dlaczego pedagog dziecku nie wytłumaczy,że tak niewolno tylko musi sie narazać matka na tego typu stres formy zaniżania wartości materialnej dziecka?Czy czasem w takim przypadku matka nie staje sie wrogiem dla dziecka gdy mówi-Nie stać mnie na taki telefon,rower,komputer ,buty ,czy ciuchy?Kto sie przyłączy na rozmowę w tej materii Dziekuję

Gość gość
Również czytałam ten post.Wypowiem sie na podstawie mojego przykładu.Moje dziecko przyjeło się do szkoły średniej,w której właśnie o dziwo było dziecko nauczycielki.Rozrabiali wszyscy i to dziecko nauczycielki chyba najwiecej.Ale wezwano na dywanik wszystkich prócz dziecka nauczycielki a dokładnie dyrektorki aktualnej.Jako rodzic udałam się do szkoły na wezwanie.Wyjaśnia mi,że moje dziecko jest konfliktowe,złe oceny itd.Patrze a ona dostawia przy mnie kilka dwójek mojemu dziecku.Postanowiłam wypisac je z tej szkoły w chwili pobytu tak by nie zwlekać.Oburzona wychowawczyni mówi.A gdzie bedzie pani dziecko chodzic do szkoły,bo ja pracuje dwadzieścia szesc lat i nigdy z takim przypadkiem dziecka nie miałam do czynienia.Odpowiedziałam.A co bedzie pani mataczyć w innej szkole czy pomagać żeby miało dobre oceny gdy ktoś bedzie przeszkadzać na lekcjach?Wychowawczyni wypadła z klasy niczym petarda tupiąc jak słoń.Tyle się widzieliśmy.Dzisiaj moje dziecko ma sie dobrze ,ukończyło studia i chyba tylko dlatego,że nikt nie wiedział z tych popapranców brzydko mówiąc, gdzie chodzi do szkoły.A były zauważane dochodzenia gdzie chodzi i pytania.Ja stanowczo zakazałam mówić i to uchroniło przed możliwym celowym mataczdeniem,które być może miało udowodnić ,że mają rację nauczyciele ,pomijając fakt,że ich dzieci są idealnymi wychowankami bez skazy.Rozumiem autora ,może tylko dlatego,że z takim problemem mieliśmy doświadczenie nieprzyjemne.Pozdrawiam