Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża a kończąca się umowa o pracę pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

w kwietniu 2017 roku skończy mi się umowa o pracę. Jeśli zajdę teraz w ciążę jakie będę miała prawa ? wiem że automatycznie przedłużają umowę do dnia porodu ale co dalej ? należy mi się macierzyńskie i wychowawcze ?

Gość gość
Qrna macierzyński i wychowawczy. Zasiłek macierzyński dostaniesz. Wychowawczy ci nie przysługuje.

Gość gość
a ile tego wychowawczego ? i przez jaki czas ?

Gość gość
Wychowawczy ci nie przysługuje. Jest on tylko dla pracowników a ty nim nie będziesz. Cyba, ze pracodawca przedłuży ci umowę na dłuzej niż do dnia porodu. np. do 2020 r.

Gość gość
1 tyś przez rok. o ile się nie mylę ?

Gość gość
Wychowawczy ci nie przysługuje. Jest on tylko dla pracowników a ty nim nie będziesz. Cyba, ze pracodawca przedłuży ci umowę na dłuzej niż do dnia porodu. np. do 2020 r. Myślę ze na 100% mi nie przedłuży. a macierzyński ile trwa miesięcy ? i jaka kwota będzie mi się należała ?

Gość gość
na wychowawczym jest 400 zł msc

Gość gość
Macierzyński trwa max 12 miesiecy. Ile dostaniesz to zależy od tego ile zarabiasz. ten 1000 przez rok to tylko dla bezrobotnych, więc nie licz na dodatkową kasę z tego tytułu.

Gość gość
na wychowawczym jest 400 zł msc x O ile nie przekraczasz jakiegoś tam śmiesznego progu na osobę w rodzinie. Czyli nie dla wszystkich.

Gość gość
do ręki mam 1600 - 1700 to ile mi wyjdzie po porodzie ? ale ten rok bez problemu będzie mi przysługiwał ?

Gość gość
czy już lepiej na tym wyjdę jak po prostu odłożę ciążę na przyszły rok ? jak przedłużą mi umowę ? gorzej jak nie przedłużą to ani ciąży a ni pracy :)

Gość gość
80% z tego co zarabiasz -srednia z 12ostatnich miesięcy x80%. Jeżeli koniec umowy przypada po 12tc ciąży to będziesz miała zasiłek macierzyński.

Gość gość
A łapiesz się na wychowawczy? Chodzi mi o próg dochodowy. niecałe 600 pln na osobę?

Gość gość
nie wiem czy się łapię... pewnie nie bo maż również pracuje na umowie ma 200 tyś + mamy 12 hektary pola a z pola wyliczają kosmiczne kwoty nawet rodzinnego nie mamy na 1 dziecko czyli ile mi wyjdzie ? :) były też wypłąty po 1500

Gość gość
YYYY ty się nas pytasz ile będziesz miała macierzynskiego?

Gość gość
200 tys na umowie. No no no.

Gość gość
no was a kogo :) ?:P pracodawcy ? :D i jeszcze mu powiem że planuję ciążę ;) naprawdę nie wiem co i jak