Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wg was opole to zadoopie?

Polecane posty

Gość gość

czy wg was opole to zadoopie?

Gość tumiwisizm
wiele lat temu kilka razy byłem w OPELN , moim zdaniem ładne miasto i bardzo zadbane , czyste miasto , zagospodarowane brzegi rzeki Odra i zapamiętałem wygląd tak zwanej 'starej muszli koncertowej' , gdzie odbywał się polski festiwal piosenki , zapewne wiele się zmieniło w Opolu do tej pory ale moim zdaniem każde miasto w Polsce powinno słynąć na cały Świat z jakiegoś PRODUKTU , w Niemczech , nawet w małej dziurze , w przysiółku jest i działa mała firma rodzinna , która zatrudnia całą rodzinę i sąsiadów , produkują podzespoły do urządzeń powiedzmy AEG, SIEMENS, MERCEDES, MAN, do kotłów C.O. , plastikowe rury, złączki, rynny , tysiące miejsc pracy dla Niemców w różnych gałęziach przemysłu a Polacy klepią biedę, pracują za grosze albo NIE pracują wcale , więc skoro Opole jest od wielu lat związane z festiwalem polskiej muzyki to tak myślę, że na tych festiwalach może zarobić sporo forsy a wystarczy odwiedzić ARCHIWUM TVP , gdzie są tysiące kilometrów nagranych taśm z obrazem z festiwali opolskich , wiem, wiem, w Opolu powstało tak zwane muzeum poświęcone polskiej piosence i festiwalom ale oprócz festiwali to w ARCHIWUM TVP powinny być zapisy filmowe polskich musikali , podobno jest ich ponad 30 ale polska telewizja mając prawa autorskie nie chce tego pokazać , są operetki, spektakle muzyczne , archiwa telewizji państwowej pęka w szwach i nie chcą udostępnić tych nagrań , dlaczego , przyczyna nie znana ? A może być tak : przychodzi klient i chce zapłacić za nagranie płyty w standardzie DVD lub BLUE-RAY '' Festiwal Opole 1975 . Podczas koncertu "Mikrofon i ekran" prezentowane były fragmenty oratorium "Zagrajcie nam wszystkie srebrne dzwony" Katarzyny Gärtner i Ernesta Bryla . Jedną z piosenek jest prezentowany utwór "Wrócą chłopcy z wojny " piosenka która stała się dużym przebojem .'' A takich musicali było chyba ponad trzydzieści nigdy nie pokazanych przez TVP I co zrobicie z klientem , który chce kupić płyty z zapisem musicalu , czy wyrzucicie za drzwi i wynocha z Opola ? https://www.youtube.com/watch?v=cHcdoMChGe0

Gość gość
o jezu :o już debil wstał i zaczyna... :o spieprzaj z tą dziurą

Gość gość
Skoro piszesz że dziura to uzasadnij dlaczego dziura dlaczego co jest w Opolu nie tak co jest w Opolu nie tak skoro taki mądry jesteś to podaj powody

Gość gość
Skoro jesteś taki mądry to podaj powody