Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koleżanka daje za dużo jedzenia dla dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Ma 4 miesięczne dziecko. Jest na mm. Mm daje 5-6 razy dziennie. 2 razy dziennie kaszke mleczno-ryżową i raz dziennie pół słoiczka zupki. Czasami jeszcze kilka łyżek deserku z owoców. Toż takie dziecko nie potrzebuje tyle jedzenia. Masakra.

Gość gość
gdyby nie potrzebowalo to by nie jadlo po prostu. 4 miesieczne dziecko je kiedy jest glodne a nie na zadanie :) Zajmij sie moze swoim zyciem a nie cudzymi dziecmi

Gość gość
Nie potzrebuje, do 6 miesiaca samo mleko by mu wystarczylo, ale skoro mu podaje to je. Taki maluszek jeszcze nie rozroznia czy brzuszek jest pelen. A pozniej bedzie piszczec"moje dziecko ma dwa latka a wazy juz 20 kg co poszlo nie tak"

Gość gość
Mój 4 miesięczny synek zjada dziennie mniej więcej tyle samo. Skoro dziecko jest głodne to je. Proste i logiczne.

Gość gość
Nie potzrebuje, do 6 miesiaca samo mleko by mu wystarczylo, ale skoro mu podaje to je. Taki maluszek jeszcze nie rozroznia czy brzuszek jest pelen. A pozniej bedzie piszczec"moje dziecko ma dwa latka a wazy juz 20 kg co poszlo nie tak" x Może twoje dziecko nie pojmuje kiedy m pełny brzuch a kiedy nie. Bo moja dwójka zawsze odmawiała jedzenia jak głodna nie była. I uprzedzę pytania o wagę moich dzieci. córka ma 2 lata i waży 12 kg syn 5 i waży 16.

Gość gość
Jakim cudem Wasze dzieci tyle jedza? Moja ma 9 miesiecy I je 3 posilki stale 9-kaszka z owocem, 13.30-obiadek, 17-18 owoce w roznej formie. Miedzy sniadaniem a obiadem dostaje piers do zasniecia I miedzy obiadem a kolacja czasem tez sie dopomina. Do tego jeszcze przekaska typu chrupek lub biszkopt. I tez nie zawsze zjada to co jej przygotuje w miseczce. A takie maluchy 10 posilkow, bo mleko to dla nich narazie podstawa reszta to uzupelnienie diety. Chyba ze te 5-6 butelek to na cala dobe sie rozbija, bo jesli tylko w ciagu dnia to w szoku jestem.

Gość gość
hihi widac ze dzieci nie masz autorko. Dziecko doskonale wie czy jest glodne czy nie i kategorycznie odmawia jedzenia kiedy jest najedzone po prostu wypluwaniem na ciebie wszystkiego co mu dajesz :D