Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ma zrobic kobieta 26 letnia z pustym cv

Polecane posty

Gość gość

Wiem, ze zmarnowalam zycie. Nie chce sie tutaj za bardzo o tym rozpisywac. Chcialam znalezc "prosta" prace (w sklepie, barze, kafejce) ale nikt nie chce osoby 26 letniej z pustym cv. Wszedzie pytaja o poprzednie miejsca pracy, trzeba podawac czym sie zajmowalo, w niektorych miejscach pewnie tez pytaja o referencje. Nie wiem co mam zrobic. Chyba nie ma juz dla mnie ratunku. Mam naklamac czy co ?

Gość gość
Powoedz ze na czarno pracowalas

Gość gość
IDŹ NA STAŻ i po problemie jest mnóstwo projektów unijnych na pewno na któryś się załapiesz bo tam wymagają właśnie brak doświadczenia i najlepiej żeby nie pracował min 1 rok.

Gość gość
...Co ma zrobic kobieta 26 letnia z pustym cv... x Podetrzeć nim tyłek :P

Gość gość
szukać znajomości.

Gość gość
Tez bym naklamala bedac Toba. Problem jedynie gdy zapytaja o umowy badz referencje

Gość gość
Do pracy w barze czy jakiejś kawiarni to faktycznie, ale w sklepie? Ja pracowałam jak miałam 16 lat, wiec wiadomo, ze nic nie umiałam, zreszta poza liczeniem do 100 i czytaniem nic nie trzeba umieć. Nie wierze, ze w jakimkolwiek zwykłym sklepie pytaliby o "referencje", ewentualnie gdzies, gdzie musialabys byc sama na zmianie, choc i tak wątpię. A o umowy to nikt nigdzie nie pyta.

Gość gość
musisz kłamać a referencje fałszywe zrobić, np. virtualne numery tel wykupić tylko do referencji, myśl babo

Gość sleeping giant
a co naprawde robiłaś do tej pory??

Gość gość
Ja jestem facetem., mam 25 lat i puste cv, zero doświadczenia i wykształcenia. A co będzie ? A nic nie będzie. Gówno innych obchodzi dlaczego nigdy nie pracowałem.

Gość dobra zmiana
no rusz głowa co się robi z pustymi miejscami ? uzupelnia :D

Gość gość
gość dziś ...Do pracy w barze czy jakiejś kawiarni to faktycznie, ale w sklepie? Ja pracowałam jak miałam 16 lat, wiec wiadomo, ze nic nie umiałam, zreszta poza liczeniem do 100 i czytaniem nic nie trzeba umieć... x Jak się pracuje wśród idiotów, to może i masz rację :P. W moim sklepie nowa pracownica, przez przynajmniej kwartał wdraża się do pracy, więc swoje głupoty zachowaj dla siebie. Potem przychodzi człowiek coś kupić i taka durna NIEMOTA nie ma pojęcia o co klient ją pyta :(. x ...Nie wierze, ze w jakimkolwiek zwykłym sklepie pytaliby o "referencje"... x No chyba, że w takim, w którym kasują pieniądze :D. Wtedy to nawet o zaświadczenie o niekaralności mogą zapytać :P. x ...o umowy to nikt nigdzie nie pyta... x I staż pracy, należne urlopy itp. wylicza "z nieba" :P.

Gość gość
gość dziś ...Ja jestem facetem., mam 25 lat i puste cv, zero doświadczenia i wykształcenia. A co będzie ? A nic nie będzie. G****o innych obchodzi dlaczego nigdy nie pracowałem... x To ty g_wno obchodzisz potencjalnego pracodawcę :P. W życiu nie przyjąłbym do pracy lenia, bez wykształcenia i jakiegokolwiek doświadczenia. Od razu wiadomo, że taki śmierdziel, tylko kłopoty firmie przyniesie. x Na twoje miejsce są chętni, którzy będą pracować, a ty sobie zdychaj z głodu lub "zapracuj" na 500+ :P.

Gość gość
Załóż mini i głęboki dekolt.

Gość gość
Kij ci w oko. Pracodawcy mogą mnie mieć w d***e, tak samo jak ja ich. Zresztą ja o przyszłość się tak nie muszę martwić, bo mam zabezpieczenie finansowe w rodzinie, i za te pieniądze będę mógł założyć własną firmę oraz ludzi z wykształceniem do roboty będę zaganiał.

Gość gość
gość dziś Zagonić to ty możesz sobie kozę do chlewika :P. x Nawet najbogatszy MATOŁ i LEŃ, zawsze matołem pozostanie :P. x Kiedyś pomrą twoi rodzice, a ty przetracisz błyskawicznie ich majątek i wylądujesz w noclegowni. x Te typy tak mają :P.

Gość gość
Wykaz swoje zalety swoja postawa. jesli ty nie wierzysz w siebie to jak ma uwierzyc pracodawca?

Gość gość
Zagonić to ty możesz sobie kozę do chlewika jezyk.gif . x Nawet najbogatszy MATOŁ i LEŃ, zawsze matołem pozostanie jezyk.gif . x Kiedyś pomrą twoi rodzice, a ty przetracisz błyskawicznie ich majątek i wylądujesz w noclegowni. x Te typy tak mają jezyk.gif . xxx G****o wiesz, jak będzie wyglądało moje życie. A teraz sobie idź niewolniku do tej swojej pracy, o ile ją masz. Szlachta żyje ponad stan, a tacy jak ty, są od niewoli.

Gość gość
Faktycznie może zarejestruj się w urzędzie i zacznij od stażu. Tam zresztą też'możesz powiedzieć, że szukasz pracy i nie'masz żadnego doświadczania. A jeśli nie to szukaj takiej pracy,'gdzie faktycznie nie wymagają doswiadczenia, ale to'żadnego, może'jakas produkcja

Gość gość
gość dziś Do dzisiaj pracowało już u mnie parę setek osób. Znam często ich późniejsze losy. Dlatego wiem, co może osiągnąć w życiu, 25 matoł bez wykształcenia, pasji i chęci do pracy. Akurat mam udokumentowane szlacheckie pochodzenie (dziadek miał fioła na tym punkcie :D ) i wiem, że prawdziwa szlachta budowała ten kraj, jej popłuczyny go niszczyły :(. Ja kreuję swoje życie i otoczenie, więc niewolnikiem nie jestem :). To ty uzależniony jesteś w 100% od majątku swojej rodziny. Rzeczywiście; jeden z nas jest niewolnikiem i na dodatek w pełni na swój status zasługuje :P.

Gość gość
Na pewno nie możesz się załamywać bo co, za 3 lata będzie temat "co ma zrobić 29letnia kobieta z pustym cv"? Przestudiuj stronę urzędu pracy, poczytaj o przepisach pozwalających na staranie się o dofinansowanie różnych kursów, studiów itp. poczytaj jakie aktualnie mają szkolenia i kursy. bo to, ze Ci to od razu powiedzą to wątpię, ale złożyć wniosku nie mogą Ci odmówić. Musisz sama się zorientować w czym może pomóc Ci urząd pracy - i tego wymagać. Możesz poszukać też jakiś organizacji pozarządowych, które organizują bezpłatne szkolenia, czy konsultacje. Druga sprawa, w trakcie ucz się języka - jakiegokolwiek z którym miałaś styczność, który łatwiej Ci wchodzi. Trzy - książeczkę sanepidowską masz? I osobiście składaj CV - zadbaj wtedy prezencję. Mam na myśli schludność, bycie czystym, sympatycznym (a nie jak cielę co patrzy spode łba). Bo owszem, masz mniejsze szanse niż ktoś z doświadczeniem - ale to nie oznacza zupełnego braku szans. Celuj też w miejsca, które nie cieszą się powodzeniem - np. mięsne, rybne, piekarnie. W trakcie szukania zawsze mozesz na jakieś praktyki czy wolontariat bezpłatnie się zapisać - zawsze się czegoś nauczysz, poznasz ludzi i ten pierwszy miesiąc czy dwa w CV będą.

Gość gość
xx Na kafe tacy jak ty raczej nie siedzą. Wiec nie wierzę w ani jedno słowo tego twojego bełkotu. Twoją niezależność również mam w 4 literach i można sobie na nią nasrać. Ja ambicji zawodowych w życiu nie mam, więc frustracji w sobie nie nosze.

Gość gość
gość dziś Wpadają tu, gdy MUSZĄ kurować się w domu :(. W odróżnieniu od takich matołów jak ty, nie potrafią leżeć bezczynnie, dlatego robią coś na kompie :). Przy okazji oglądają świat, który jest im zupełnie obcy. x To raczej bogaty playboy nie powinien tutaj przebywać :P. No chyba, że jego bogactwo, jest tak samo wyimaginowane, jak reszta jego bezproduktywnego żywota :P.

Gość gość
xxx No cóż, widać jaki z ciebie biznesmen, skoro sam przesiadujesz na forum dla przegrrywow, a przecież ty to szlachcic z potwierdzoną dokumentacją. Ja przynajmniej niczego nie udaję i nie jestem takim hipokrytą jak ty.