Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie w wyborze imienia dla dziecka kierują się również modą.

Polecane posty

Gość gość

Wierzycie w teksty, że dałam na imię Maja albo Lena bo nie wiedziałam, że to imię jest tak popularne, bo od zawsze mi się podobało, bo nie wyobrażaliśmy sobie z mężem innego imienia dla naszego dziecka? Ja najczęściej widzę, że jest inaczej: spora część ludzi wybierając imię dla dziecka kieruje się modą, bo uznaje, że skoro tylu mamom podoba się Julia, czy że tylu mamom podoba się Szymon, to znaczy, że to tak piękne imiona, że koniecznie trzeba je nadać. Podam przykład: U nas w rodzinie, w rodzinie szwagra, wśród znajomych nie było żadnej małej Emilii, a jak moja siostra tak nazwała córkę, to w ciągu roku są 3 nowe Emilki. Moja przyjaciółka jak dowiedziała się, jak moja siostra nazwała córkę, to automatycznie swoją też tak nazwała, bo to takie ładne imię- szkoda, że wcześniej tego nie zauważyła. Zgadzacie się z tym?

Gość gość
Thank you, Captain Obvious!

Gość gość
co za bzdura, ja nigdy nie kierowałam się moda , wlasnie to był powod wahania czy tak nazwac corke, w obawie, ze może być trzy w klasie, ale podobalo mi się i nadałam jej takie imie jakie dalam. i tak podobalo mi się zawsze, a dla chłopca od zawsze podobalo mi się bartek , dla dziewczynki podoba mi się jeszcze natalia i wiem, ze jakbym miała teraz druga corke to będzie natalia a chłopak bartek i w doopie mam, ze jak urodze to nagle co drugie tak się będzie nazywalo, a jak miałam 10 lat to już mi się te immona podobaly teraz mam 30

Gość gość
a nie pomyslalas o tym ze przede wszystkim to imie się musi bardzo rodzicom podobać i dlatego tak nazwaja? sa imiona modne które się podobają i które się nie podobają. sama tak mam np. Julia mi się podoba a np. Maja, Zuzia już nie. i co myślisz ze bym nazwala corke Maja tylko dlatego ze modne, ze komus się podoba mimo ze mi się nie podoba....?

Gość gość
a nie pomyslalas o tym ze przede wszystkim to imie się musi bardzo rodzicom podobać i dlatego tak nazwaja? sa imiona modne które się podobają i które się nie podobają. sama tak mam np. Julia mi się podoba a np. Maja, Zuzia już nie. i co myślisz ze bym nazwala corke Maja tylko dlatego ze modne, ze komus się podoba mimo ze mi się nie podoba....?

Gość gość
Tak. Ludzie generalnie sa stadni i leca w jedna strone jak stado. Na imiona tez sa mody.

Gość gość
22.00 każdy sądzi według siebie...!

Gość gość
Imie jest malo istotne, jezeli dziecko bedzie zle wychowane to moze sie nazywac Jasminella a I tak bedzie przezywana Cholerra