Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet zrobil mi dziecko i wyrzekl sie nas obojga

Polecane posty

Gość gość

Wiecie co, chcialabym sie tylko wygadac, nie chce sie uzalac bo mam wrazenie ze juz tak dlugo sie ciagnie to moje rozpaczanie. Bylam z facetem prawie 2 lata w zwiazku. Chcial bardzo dziecko i planowalismy slub. Dlaczego akurat w takiej kolejnosci to juz trudno mi wytlumaczyc. Kochalam go bardzo, urodzilammu pieknego synka. JAk dziecko mialo 5 miesiecy to z dnia na dzien nas opuscil i po tygodniu wzial slub. Z czasem dowiedzialam sie ze mial narzeczona juz duzo wczesniej a ze mna byl chyba tylko dla zabicia czasu. ZRanil mnie i dziecko ktorego sie wyrzekl twierdzac ze jest nie jego (bez zadnych podstaw) chociaz wczesniej zajmowal sie nim jak ukochanym synem. Jego rodzina skontaktowala sie ze mna niedawno ze zadaja ode mnie testu DNA na potwierdzenie ojcostwa (rzekomo jest to rodzina jego zony ktora zszokowana tym ze on ma juz z inna dziecko szuka potwierdzenia). A mnie boli serce ze czlowiek potrafi gorzej niz zwierze porzucic swoje malenkie dziecko i nie spytac nawet jak sie ono ma...:-( tyle, chcialabym tylko wam powiedziec ze jestem sobie tu, cierpie, placze, rozmyslam i pytam Boga....dlaczego....

Gość gość
aaa jeszcze dodam ze unioslam sie honorem i nie pociagnelam go do sadu o alimenty bo nic od niego nie chce. Zerwalam tez wszelkie kontakty. Boli mnie jednak niemilosiernie ze on nawet nie spyta o swoje dziecko....... :-(

Gość gość
To chyba jakiś psychopata był! Zrób te testy i wyegzekwuj alimenty, nie zmusisz go do zajmowania się dzieckiem, ale płacić musi, to jego psi obowiązek. I głowa do góry, za rok, dwa, gdy emocje opadną, wszystko się ułoży! Będziesz miała pociechę z dziecka, możesz pracować, poznać nowych ludzi, życie na nowo stanie się piękniejsze! Przytulam mocno :*

Gość gość
dziekuje.... Juz prawie rok minal....A ja wciaz becze i becze. Wiem ze to juz dlugo. Moj synek jest cudny , zdrowy i naprawde przemily chlopczyk. Ale wiesz to tak straszliwie boli ze ktos z premedytacja potrafi innemu czlowiekowi zniszczyc zycie a przy okazji i dziecku, bo co ja mu powiem za kilkanascie lat. Synku tatus cie zrobil dla frajdy.... No naprawde beznadziejna sprawa:-( wciaz kiedy o tym zaczynam myslec to lzy leja mi sie po twarzy.

Gość gość
rozmyslam nad tymi alimentami ale nie chce zeby smiec pomyslal ze go na dziecko chcialam zlapac na pieniadze, wiesz ... po prostu no niczego od niego nie chce.

Gwoli ścisłości to dzieci robi się we dwoje a nie on zrobił. Co z resztą w tym przypadku w niczym gnojka nie usprawiedliwia

Gość gość
mowilam juz....bardzo go kochalam. nie wiedzialam ze prowadzil podwojne zycie. Jego narzeczona tez nie. Swiadomie zgodzilam sie na dziecko bo myslalam ze zalozymy rodzine. Nie wiedzialam ze planowal od pierwszego dnia mnie oszukac.

Gość gość
Wiem, kochana, mnie facet zostawił z dzieckiem i już ma dziecko z kolejną... Ale Twój były płacić musi i naprawdę nie przejmuj się tym, co on pomyśli. Nie miałby ponieść ŻADNEJ odpowiedzialności? To jest raczej komunikat, który obawiałabym się przekazać dziecku, zwłaszcza chłopcu. Że można zrobić takie świństwo i nie ponieść żadnych konsekwencji.

Gość gość
Dziewczyny, trzymajcie dziewictwo do ślubu!

Gość gość
jedna zdesperowana i druga zdesperowana, a ku*as korzysta. Jedna sobie robi dziecko w świezym zwiazku i prawie nieznanym facetem, bez slubu,a druga wychodzi za maż za faceta ktory ja walił po rogach i zrobił dzieciora ;P Alimenty są dla dziecka, nie dla Ciebie, nie potrzebujesz odkladaj dziecku na konto, będzie mieć na start.

Gość gość
Naprawde ja sie ciagle zastanawiam czy mezczyzni ktorzy porzucaja swoje dzieci cos potem czuja....po latach...czy oni naprawde nie maja zadnych wyrzutow sumienia ze to co zrobili ma wplyw na malego czlowieka? przeciez to ich krew i ich czesc, tak samo jak nasza. Nam to wystarcza zeby sie troszczyc o dziecko i je kochac calym sercem a oni tak po prostu zapominaja?????? naprawde, nigdy tego nie pojme:-( Nigdy nie ogarne tego umyslem ani sercem.

Gość gość
Podaj go o te durne alimenty durna, unosisz sie honorem a to nie pieniadze dla ciebie a dla dziecka i naleza mu sie jak psu micha! W honory sie bawi i to wobec faceta, ktory sam za grosz honoru nie ma :/

Gość gość
Naprawde odkad ta jej rodzina sie ze mna skontaktowala to rozmyslam wkolko o tym ze wlasnie dlaczego mialabym mu to darowac. Ale jak pomysle ze bede widziala jego zakazana morde chocby na sprawie o alimenty to mi sie odechciewa....

Gość gość
Autorko ..Ile on miał lat a ile ty?

Gość gość
Ja też nie potrafię tego zrozumieć, a zrobił mi coś takiego mój ojciec. Odszedł do innej kobiety, a dzieci po prostu zostawił za sobą, jak stare używane meble, na które nie chce się już patrzeć. Nigdy nie przyszedł, nigdy nie szukał kontaktu, od płacenia też się migał. Żyje mu się nieźle i chyba nigdy nie żałował niczego. Tak już jest, ludzie to szuje, a faceci do tego to skończeni egoiści. Dlatego tym bardziej dbaj o własne interesy i nie unoś się honorem, bo honor nie ma nic do tego. On Cię namawiał na dziecko, a przy tym oszukiwał, niech teraz uczestniczy w kosztach.

Gość gość
Jak testy potwierdzą jego ojcostwo, to już masz sprawę wygraną i nieważne, co on będzie na Ciebie gadał i jak Cię oczerniał w sądzie, wyniki nie kłamią - zrobił dziecko, niech płaci.

Gość gość
naprawde ja nigdy tego nie pojme i boli mnie serce juz w tej chwili bardziej o mojego synka ktory kiedys przeciez spyta..... Mam nadzieje ze kiedys kazdego takiego czlowieka spotka od zycia to na co zasluzyl. Bo mozna nie chciec zyc z ta kobieta z ktora sie ma dziecko ale dziecko niczemu nie winne zapomniane bedzie cale zycie myslalo....

Gość gość
testy na 1000 procent potwierdza jego ojcostwo. Nie mialam nikogo innego w tym czasie, zreszta potem tez nie. JEszcze mi za bardzo serce krwawi. a on sobie na facebooku prezentuje nowe focie z zonka jaki jest zakochany i szczesliwy. Ech:-( Umawiam sie do prawnika po porade. Moze mnie zmotywuje.

Gość gość
Niech alimenty płaci.. Testy to potwierdzą a ty dbaj o siebie i o maluszka może jeszcze szczęście kiedyś się do ciebie uśmiechnie.

Gość gość
Swoją drogą żona powinna się dowiedzieć, jakiego gagatka poślubiła. Wie co prawda o dziecku, ale kto wie, jak jej ten d**ek przedstawił sytuację. Dobrze, że się kontaktujesz z prawnikiem, nie można odpuścić!

Gość gość
no ja troche puscilam pary z geby i opowiedzialam tej cioci tej dziewczyny co sie stalo. Ona byla w szoku bo niczego nie wiedzieli. On tam zgrywa slodkiego przykladnego meza i ani slowa o tym co zrobil. Ode mnie sie dowiedzieli co sie stalo. I dlatego jako potwierdzenia chca testow DNA. Ja odmowilam bo nie chce go wiecej widziec skoro sie nas wyrzekl. Skontaktowali sie ze mna na facebooku ale rozmawialysmy tez przez telefon i najwyrazniej jej rodzina jest w szoku.

Gość gość
Zle postepujesz. Jezeli jestes pewna ze to jego dziecko to zrob ten test i idz do sadu po alimenty, to jego dziecko i niech placi! To go troche nauczysz rozumu.

Gość gość
Ja też bym zrobiła te testy i zażądała alimentów. Nie chodzi o to czy potrzebne ci te pieniądze czy nie, możesz je odkładać na lokatę ale niech on wie że musi wziąć odpowiedzialność na siebie jeśli w testach wyjdzie że to jego dziecko to nie będzie z ciebie robił wariatki ! A ty , cóż musisz być silna być dla tego maluszka ojcem i matką to trudne ale się da , moja mama też przez to przeszła matka mojego ojca kazała jej usunąć ciążę pomawiali ją że nie wiadomo czyje to dziecko ale "ojciec" płacił alimenty dopóki nie wyszłam za mąż jak miałam 18 lat to wtedy dostał jakiegoś olśnienia i nagle chciał utrzymywać ze mną kontakt wysyłał prezenty dla mnie , dla moich dzieci wiem że moje milczenia bardzo go bolało ale trudno ,mnie też bolało jak byłam młodsza bo teraz nie potrzebuje ojca wystarczy mi mama . Dasz sobie rade dziewczyno ! ogarnij się ochłoń i wszystko się jakoś ułoży jestem z Tobą

Gość gość
dziekuje wam. Wiecie co jeszcze przeraza - jak duzo jest takich ``tatusiow`` ktorzy zrobili cos takiego. Porazajace jest to jak ludziom latwo przychodzi cos takiego. ale tak, musze ochlonac wreszcie bo naprawde mazgaje sie juz prawie rok (!) i konca nie widac. Najpierw pogadam z prawnikiem.

Gość gość
Prawnik powie Ci akurat dokladnie to co my, tutaj sytuacja jest prosta. Swoją droga po co mu było dzicko, skoro i tak brał ślub i miał narzeczona, namawiał Cię, żeby zrobić dziecko i potem chcial je koncertowo porzucić? Faceci nie są tak nielogiczni, grubymi nicmi to szyte.Coś mi sie widzi, że spotykaliscie się w sekrecie przed narzeczoną i chciałaś go tylko dla siebie, stąd to dziecko, jednak on nie zachował sie tak jak tego oczekiwałaś... Szkoda dziecka, niczemu nie winne.

Gość gość
ale odkrylas ameryke. Albo odkryles. Nie mialam pojecia ze ma narzeczona a on wlasnie dla swojej checy to zrobil to wszystko. Wyobraz sobie ze zaplanowal wlasnie z premedytacja zwiazac sie z kims wiedzac ze i tak ze mna nie bedzie. Wiem ze dla normalnego czlowieka to sie w glowie nie miesci ale wlasnie tak bylo.

Gość gość
do : Mi też się wydaje, że to autorka wrobiła go w dziecko, a nie on ją. Może on tylko mówił o rodzinie, żeby pomydlić jej oczy, a ona odstawiła tabletki bez uprzedzenia. Chociaż, z drugiej strony, mógł mydlić oczy i wpadł.

Gość gość
naprawde jestescie nienormalne ze myslicie o czyms takim. Naprawde mnie oszukal. Nie mialam pojecia co planuje. Zreszta pomyslcie kretynki ze sama to dziecko wychowuje, zerwalam z draniem wszelkie kontakty i nie szarpie go o alimenty. to nie ja zaplanowalam wrobic go w dziecko tylko on poniewaz chcial europejskie papiery (nie jest europejczykiem). Tak sie jednak stalo ze te papiery mu ktos zalatwil, za pieniadze. 3 dni potem juz go nie bylo.......