Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomozcie mi! Byłam w sklepie i tam był szczur do kupienia

Polecane posty

Gość gość

Za13 zł...zalamalam się,bo za tyle to moge kupić obiad,a tu,żywe stworzenie...chciałam zawsze mieć szczura.miałam dwa chomiki i duzo myszoskoczków obecnie mam tylko psa. Dodam,ze szczura nie chciałabym do klatki tyłko żeby chodził luzem. Nie wiem jak pies mógłby go potraktować. Chciałabym żeby np razem spaly wtulone

Gość gość
Pies szczura zadusi, ale zagryzie. Jak chcesz szczura, to tylko do klatki.

Gość gość
No ja nie chcę go trzmac w niewoli,szczury są towarzyskie,mam straszny dylemat...on tam biedny ma tak ciasno w tym sklepie :-(

Gość gość
Uspokuj się. Pewnie najdalej za dwa, trzy dni, kupi go właściciel węża dla swojego pupila.

Gość gość
W Łodzi jest co jakiś czas giełda zwierząt, na której możesz kupić dowolne zwierze bardzo tanio. Np. myszy na pokarm dla węży po 20 groszy za sztukę. Dodatkowo możesz kupić zwierzęta egzotyczne bez posiadania dokumentu cites (czyli nielegalnie) a policja o tej giełdzie wie i nic z tym nie robi, także ten tego.

Gość gość
15:00 to straszne! Dlaczego policja nie ma empatii dla tych biednych stworzeń?

Gość gość
jak można lubić szczury?

Gość gość
Co jest straszne? To że myszy kosztują 20gr/sztuka?

Gość gość
Straszne, przerazające bo mysz kosztuje 20 groszy. A w Afryce panuje nędza i wojna, tylko dlatego, że jest to na rękę firmom zajmującym się wydobywaniem surowców naturalnych takich jak złoto, które jest bardzo ważne w przemyśle elektronicznym. Kupując jakąkolwiek rzecz zawierającą złoto lub diamenty tylko finansujesz korporacje, które celowo podsycają ludobójstwo w Afryce.

Gość gość
ile mysz wchodzi na 1kg?

Gość gość
Kurczę ja też chcę.To będzie czwarty po poprzednikach i poprzedniczce.Tylko szukam hodowli dumbo i nigdzie w moich okolicach nie ma :(

Gość gość
Ja mam szczura, a właściwie szczurzyczkę :) Jest mieszanką szczura fuzzy i dumbo. Jest najcudowniejszym zwierzakiem na świecie :) Jeśli masz psa, nie kupuj szczura, bo prędzej czy później pies go zagryzie, a zresztą sam szczur jak będzie wyczuwał psa (a wierz mi, że będzie) to będzie żył w ciągłym stresie :(

Gość gość
Noxedlia nie bierz zadnych zwierzat

Gość gość
Chętnie przygarnę kilka szczurków. Wąż oraz ptasznik się ucieszą z obfitego obiadu :)

Gość gość
Nie jestem noxelia. Muszę trzymać się z dala od takich sklepów. Biedny szczurek ciekawe czy jeszcze żyje. A afryka nic mnie nie obchodzi. Tylko zwierzęta afrykańskie mnie ruszają. Myszy za 20 gr? Skandal.

Gość gość
Szczurów nie powinno się trzymać pojedynczo, bo są towarzyskie i w samotności, jeśli nie zapewni im się odpowiedniej troski, rozrywki i czułości, mogą się męczyć. Poza tym naprawdę są gorsze skandale na tym świecie niż mysz kosztująca 20gr. Na przykład masowe zabijanie psów i kotów na mięso w Azji, kłusownictwo, zatruwanie środowiska i wód, wycinanie i palenie lasów równikowych...

Gość gość
autorka jest goownem ludzkim

Gość gość
Troska dla zwierząt plus "Afryka nic mnie nie obchodzi". Dziwaczne połączenie.

Gość gość
szczur raczej nie bedzie spal wtulony w psa

Gość gość
Skończcie z tą Afryką. Są tam też kraje, jak np. Gambia, Kenia itp., gdzie są tak wypasione hotele, że głowa boli. Pełno turystów, jest co zwiedzać i oglądać. Potrafią wypromować swoją kulturę jak Masajowie, pokazać przepiękne parki na safari, żeby turyści robili zdjęcia zwierzątkom. Ci najgłupsi się zabijają, bo nic innego nie potrafią ☹