Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kończy mi się umowa co dalej

Polecane posty

Gość gość

Witam . Może ktoś mi coś doradzić bądź coś podpowie. Otóż 31.10.2016 kończy mi się umowa , okres wypowiedzenia to 1 miesiąc . Pierwszy tydz października zostałam wyslaana na urlop i teraz znowu do końca miesiąca urlop . Co dalej z umową nie wiem bo nic nie mówili i ja też zapytałam . I druga kwestia , byłam wysłana na kurs o środki na był składany wniosek do urzędu pracy w umowie było nap że gdybym nie odbyła nie dojechała bądź nie zdała musialaabym zwrócić koszty , kurs zaliczyłam . Czy ktoś był w podobnej sytuacji ? Nie wiem co dalej

Gość gość
skoro ci nic nie mowia i wysylaja tylko na urlop to raczej ci jej nie przedluza, to standard zeby pracownik wybral zalegly urlop przed koncem umowy i firma nie musi potem wyplacac ekwiwalentu

Gość gość
Też tak myślałam , aczkolwiek chcialam zasięgnąć opinii innych osób . To moja druga praca , w pierwszej szefowa mi pow że nnie przedłuży bo sezon się kończy itd . A tu nic . A czy zaświadczenie o skończeniu kursu dostanę ? Czy nie muszą mi go wydawać ?

Gość gość
Powinni ci wydac bo to ty ukonczylas wiec podnioslas swoje kwalifikacje a im kopia powinna zostac. Upieraj sie przy tym zeby ci wyadali.