Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy mi wypadają garściami :( Za niedługo będę łysa ;(

Polecane posty

Gość gość

Od około 2 miesięcy bardzo wypadają mi włosy. Kupiłam szampon Dermena plus odżywkę, Merz Special, piję codziennie napar z pokrzywy, ale to nic nie daje. Zauważyłam gdzieniegdzie odrost nowych włosów, ale "stare" włosy w dalszym ciągu wypadają. Doszło już do tego, że na skroniach zrobiły się prześwity. Lekarz wypisał skierowanie na badania z krwi, w tym m.in. hormony tarczycy, zrobiłam je, ale wizytę mam dopiero w grudniu. Gdzie szukać pomocy? Co polecacie sprawdzonego? Myję włosy i płaczę, za niedługo wpadnę w jakąś depresję :(

Gość gość
Idz do dermatologa tam nie ma kolejek

Gość gość
Prywatna wizyta u lekarza. Coś poza wypadającymi włosami?

Gość gość
Polecam biotebal i szampon i odżywkę. Mi pomogły.

Gość gość
Mi tez wlosy lecą juz od sierpnia, badania wyszły w normie, biorę biotebal, wcieram odzywki. Teraz dodatkowo postanowiłam zainwestować w zabiegi - zapisałam się na mezoterapię dermapenem ze specjalnymi ampułkami wzmacniającymi włosy. Liczę na to, że się uda :)

Dziewczyny jedyna skuteczna metoda walki z wypadaniem wlosow jest mezoterapia... Sama mialam taki problem .... wlosy wypadaly mi garsciami robilam badania krwi wszytko OK... dostalam kontakt do Pani Izy (trycholog)... dziewczyna uratowala mi wlosy... robilam u niej systematycznie mezoterapie koktejlem witamin, aminokwasow i czynnikow wzrostu co 2-3 tygodnie... juz po 2 zabiegach 70% mniej wypadalo mi wlosow... naprawde Polecam !!! PS. w razie potrzeby moge podac kontakt

Gość gość
No właśnie nie wiem, czy jakieś inne "kwiatki" poza wypadającymi włosami wyszły, ponieważ tak, jak pisałam wcześniej - zrobiłam całą masę badań, ich wyniki poszły do kartoteki, a wizytę mam dopiero w grudniu! Do tego czasu popadnę w czarną rozpacz. Dodam, że skierowanie wystawił laryngolog, bo rodzinny olał sprawę, kiedy powiedziałam o włosach. Dosłownie olał i nawet nie wypisał skierowania na jakiekolwiek badania, o skierowaniu do specjalisty już nie wspominając :( Ten biotebal kiedyś stosowałam, ale bez żadnych efektów. A te ampułki Vichy aminexil? Czy one działają? A jakie macie doświadczenia z olejem z wiesiołka? On podobno wzmacnia włosy?

Cokolwiek bys nie wcierala w skore glowy czy tez nie lykala na efekt musisz poczekac min 3 msc albo i pol roku... wlosy ktore widzisz na zewnatrz to martwy wytwor naszej skory ... zywa czesc masz gleboko w tkance podskornej to jest cebulka wlosa... to do niej trzeba bezposrednio dotrzec i podawac witaminy i inne skladninki niezbedne do jej odzywienia... w jaki sposob chcesz to zrobic wcierajac ampulki??? dlatego w tym przypadku najskuteczniejsza jest mezoterapia gdzie bezposrednio do cebulki wlosa podajesz produkty :)

Gość gość
Idź do lekarza trychologa jak najprędzej i może zastanów się nad trichogramem, czyli analiza włosa pod mikroskopem. Mojego męża wysłałam do Viva-Derm w Warszawie bo rozpoznanie łysienia u niego nie było akurat takie jasne. Mysle ze dzieki takiemu badaniu najłatwiej rozpoznac przyczyne, bo wczesniej jakos nikt nie potrafił odkryć czemu łysieje i to w takim tempie

Gość gość
Jak ludzie leczyli wypadanie włosów, kiedy nie było trychologów i trichogramów. Przecież nie każdego na to stać. Przykładowo wizyta w moim mieście kosztuje 220zł, trichogram 400zł, a co dalej? Sama więc diagnoza, to koszt 620zł, a gdzie leczenie? Niestety, ale na taki wydatek nie każdego stać. Olej z wiesiołka wzmacnia włosy, ale musi być stosowany przynajmniej przez 3-6 miesięcy. Kupuje się go w aptece i kosztuje niewiele - polecam Gala. Poza tym warto zastanowić się nad ampułkami Vichy Aminexil - są drogie, ale nie tak drogie, jak sama wizyta u trychologa, a wielu osobom pomogły.

Gość angle
ja za wizytę u trychologa we Wrocławiu (i badanie trychoskopem) zapłaciłam rok temu 40 zł, terapia, którą trycholog zalecił bardzo pomogła (dał listę dwóch szamponów i płynu do kupienia w aptekach - nie były drogie i zalecenia co robić w razie nawrotu problemu - zdiagnozował łojotokowe zapalenie skóry głowy)

Gość franklina
Może się odchudzałaś albo miałaś jakis stres? Bo u mnie te czynniki wywołują wypadanie włosów. Na początku też kupowałam mnóstwo środków a teraz kończę kurację kapsułkami do wcierania z Vichy. Widzę ogromna poprawę. Wcieram codziennie po jednej kapsułce. Wcześniej nic mi tak nie pomagało.

Gość gość
Zaraz się zaczną reklamy xxx :) mniej stresu, nie przejmuj się byle czym i dobre odżywianie i kompleks witamin dla kobiet w kapsułkach, nie używać suszarki, lokówki i prostownicy ani żadnych farb

Gość gość
seria Bioxsine z droższych, trochę upierdliwe stosowanie z tańszych rozwiązań szampon Dermena a z toników Seboradin Niger

Gość gość
Wypadające włosy mogą być skutkiem chorej tarczycy, należy sprawdzić TSH

Gość gość
Noble Health Class A Collagen suplement diety chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, przywracając jej naturalną jędrność oraz sprężystość. Biotyna zawarta w preparacie pomaga zachować zdrowe oraz lśniące włosy, a cynk i selen utrzymują dobrą kondycję paznokci. http://www.e-zikoapteka.pl/noble-health-zestaw-class-a-collagen-180-tabletek-30-tabletek.html

Gość gość
Zrób koniecznie usg tarczycy (oprócz tsh). Sprawdź czy nie ma guzków. Ja 4 lata łysiałam i chodziłam po lekarzach. Dodatkowo włosy zrobiły się suche, łamliwe, przestały sie kręcic. Okazalo sie ze miałam raka tarczycy. Nie checę absolutnie nikogo straszyć ale badajcie się dziewczyny. Moj lekarz obserwował sobie tego guzka latami bo niegroźnie wyglądał...

Gość gość
Sprzedam tanio Alpicort E. NOWY, nieotwierany. Zużyłam jedno opakowanie, kuracja wcześniej dobiegła końca, a byłam zaopatrzona w dwa opakowania. Jedno całe zostało. Zapłaciłam za niego w aptece 70zł, sprzedam za 40zł. Proszę pisać pod adres Lotos-79@wp.pl