Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój facet wciąż opowiada o swoich byłych !

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Chciałabym podzelić się z Wami moim problemem. Od około dwóch miesięcy spotykam się z mężczyzną. Oboje jesteśmy po 30stce (ja tuż po, on o kilka lat starszy ode mnie). Problem polega na tym, że on wciąż opowiada o swoich byłych dziewczynach i to nie tylko o niedawnych relacjach, ale i tych sprzed wielu lat. Ja natomiast nigdy nie wspominam o moim byłym chłopaku, bo po prostu nie uważam żeby mogło to czemukolwiek służyć i nie jest to w moim stylu. Co gorsza, on potrafi opowiadać te historie nawet w towarzystwie moich koleżanek. Nie muszę Wam pisać, jak się z tym czuję. A teraz wisienka na torcie-on utrzymuje kontakt ze swoją byłą dziewczyną. Sprawiedliwość trzeba mu oddać w tym, że uprzedził mnie o tym na początku związku, twierdząc że łączy ich przyjazn i relacja typu brat-siostra ;) W tamtym momencie nie byłam jednak świadoma, że ten kontakt jest tak intensywny-prawie codzienny. I ona też często pojawia sią w jego opowieściach. Już dwa razy mówiłam mu, że mnie to rani i że nie chcę słuchać takich historii. Zwykle po takich rozmowach poprawia się na jakiś czas, ale po pewnym czasie znów zaczyna to robić. Dla mnie to coraz trudniejsze do zniesienia. Co gorsza, jego zachowanie jest tak rażące, że zauważyło je nawet otoczenie, tj. moje koleżanki. Jestem otwarta na wymianę doświadczeń, rady i uwagi w tym temacie. Pozdrawiam.

Gość gość
Chyba się tak dowartosciowuje. Można sobie opowiedzieć na początku związku o swoich byłych jak się chce ale nie gadać o nich ciągle i to nawet wśród znajomych.jakiś żałosny typ z niego. Do tego podejrzewam ze ta jego była niby jak siostra pewnie wszystko wie o waszym związku i jeszcze mu radzi.

Gość gość
Hej, dzięki za komentarz. chciałabym doprecyzować, że nigdy nie pytałam o jego dawne miłości, bo uważam że to już przeszłość i nie widzę sensu w rozmawianiu o tym. Sama też nie mówię o swoich doświadczeniach w tym zakresie. To on sam wciąż porusza ten temat, czasem pod jakimś pretekstem, a czasem tak po prostu. Jeśli chodzi o jego ex, czuję że nadużyto tu mojego zaufania, bo godząc się na ich kontakt nie miałam pojęcia, że będzie on tak intensywny. Mogłabym pisać o tym więcej, ale na razie się wstrzymym. Jestem ciekawa, czy ktoś ma podobne doświadczenia.

Gość gość
przynajmniej wiesz ile masz jeszcze do nadrobienia

Gość gość
Wyluzuj i powiedz mu, że chętnie je poznasz osobiście i równie chętnie poznasz ich zdanie na jego temat ;) Może się okazać, że misio mocno ubarwia swoją przeszłość.. jakby nie było, to te związki są już (z jakichś powodów) byłymi związkami..

Gość gość
Sypia z Anną.?typowe bo jakby co to kto bedzie brata i siostre o te rzeczy podejrzewał.Ona jest obrzydliwa.

Gość gość
Niezły patent :D Ogólnie rzecz biorąc, dałam sobie na luz w tej kwestii i póki co, staram się uważnie obserwować sytuację. Aczkolwiek, sygnalizuję, że przegina, gdy przekracza pewne granice.

Gość gość
Chwali się i dowartościowuje. A czy poza tym ma się czym pochwalić, jakimiś sukcesami zawodowymi, życiowymi? Generalnie- opowiadanie o swojej przeszłości, a szczególnie w towarzystwie, jest dowodem na totalny brak kultury i odbycia. Do do byłej i codziennych kontaktów...dzieci ze sobą nie mają, więc powodów do takiej zażyłości nie widzę. Dziwny gość.

Gość gość
Chcesz mu dopiec, to opowiadaj, że poprzedni mieli większego ptaka.

Gość gość
trzeba bylo wybrac prawiczka

Gość gość
powiedz mu niech spada do tych swoich bylych

Gość gość
ze mną by się nie dogadał,mam inne oczekiwania,siostra była" do przekazywania informacji o mnie tez wykluczona,ogólnie kopa by dostał ode mnie,nie moje klimaty