Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wam pomaga na ból glowy w ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Poradźcie coś dziewczyny,wczoraj przelezalam cały dzień z bólem głowy jednostronnym. Zatoki,oko,tył głowy skronie. Brałam paracetamol ale on nie pomaga, cała noc mnie bolała przez co złe spałam. Może znać dobre domowe sposoby?

Gość gość
zimny kompres. Kup w aptece taki niebieski kompres zelowy. Wsadz do zamrazalki na kilka godzin i to przykladaj do glowy. Pomaga w 100%. Bedziesz zaskoczona, ze az tak.

W ciąży masz ograniczone możliwości jeśli chodzi o uśmierzanie bólu. Zostają tylko naturalne metody. Mnie pomagały okłady i do łóżka ale może ktoś podpowie coś szybciej działającego, polecam portal medyczny http://sanitera.pl

Gość gość
Bol głowy czesto wynika z lekkiego odwodnienia. Napij sie wody z solą (ale kłodawską lub himalajską nie tym syfem oczyszczonym). Ja nie lubie słonej wody więc biorę na palec troche soli i popijam wodą.

Gość gość
popieram zimny kompres

Gość gość
Jestem migrenowcem, a tu tylko apap ewentualnie. Z metod domowych nieinwazyjnych: chłod w pokoju, delikatne światło tzn taki porządny mrok lub calkowita ciemnosc, cisza i sen, gdzie głowa na wałku żeby nie leżeć płasko. No i wypicie wody.

Gość gość
masowałam skronie amolem

Gość gość
mi nic nie pomagało, miałam tak, że dwa tygodnie non stop bolała mnie glowa, okropieństwo, jak usypiałam to trzymałam i cisnelam sobie czoło aby choć trochę przestalo cmic. i tak co jakiś czas 2 tyg bólu głowy...

Gość gość
10:40 z tym odwodnieniem to faktycznie.ja bardzo mało pije.nie raz kawa dziennie i szklanka wody i to wszystko. I pewnie sama sobie szkodze. Dziękuję dziewczyny za rady. Napewno wypróbuję wszystkie wasze rady.

Gość gość
Również smarowałam skronie amolem :)

Gość gość
to ja z 11;14 amol? pomaga na głowe? musze kupic, koniecznie bo i dziś łeb mi peka:) ciążowy ból głowy, ból kręgosłupa, ból pachwin, my to się nacierpimy

Gość gość
Ja jestem migrenowcem i w ciazy miałam sajgon z bulami głowy mi pyralgina pomagała przed ciaza a w ciazy nie brałam nic bo nie wolno a apap by mi nie pomógł i tak trzy dni leżenia przy migrenie miałam z okładami, zasłoniętymi storami w ciszy, troche ulgi przynosiło leżenie po stronie bólu gdy przyciskałam poduszke mocno do skroni. A mój chłop to miał przesrane bo mi ciągle skronie masował. Jak nieiałam migreny to ból głowy z niskiego ciśnienia (80 na 60) ale przynajmniej kawa pomagała piłam dwie szklanki choć kawy przed ciąża nie piłam bo nie lubiłam.Jakbym sobie nie podniosła kawą to bym chyba padła.Dla mnie ciąża do piątego miesiąca to był jeden ból głowy potem dzięki Bogu przeszło.

Gość gość
Ja teraz właśnie postawiłam butelkę wody i zmuszam się do picia. Wczoraj i w nocy miałam nadzieję że ktoś mi odrabie pół głowy. Mnie też trochę pomaga przyciskanie głowy do poduszki w miejscy bólu,ale niewiele. Ja niestety nie mieszkam w Polsce i nie mam gdzie kupić amolu. Pozostają kompresy.

Gość gość
Niestety miewam takie bóle głowy ze tylko apap

Gość gość
Masaż, zimny okład, zjedzenie trochę gorzkiej czekolady, leżenie z nogami wyżej. Ja przykladalam lód do oka lub masowałam kark ulga jest

Gość gość
Najważniejsze by dr Dr Jarosław Poleszczuk dobrze dobrał ćwiczenia na kręgosłup.

Gość gość
Zawsze jak mnie bolała głowa,tak że skronie oczy to przykładalam goraca np.kawę w kubku,ale bralam goraca kapiel i zamaczalam glowe, czułam ulgę choć nie pomagalo a tu wszystkie piszecie o zimnych okladach. Czyżbym robiła źle? Tak intuicyjnie chciałam ciepłych okkadow

Gość gość
Mi też zazwyczaj ciepło pomaga. Ciepły powiew suszarki, rozgrzanie głowy. Założenie czapki itp. A czasem zimne kompresy . Nie wiem od czego to zależy.

Gość gość
Mnie też dziś bolała cały dzień, ale się przemeczylam jakoś i przeszło. Czasem mąż mi robi masazyk pleców, i głowy. Relaks pomaga. Lubię świeże zimne powietrze. Praktycznie cały czas mamy otwarte okno. Tylko na noc zamykamy, bo jak się okazuje od tego rano też boli głowa przy tej temperaturze :)

Gość gość
Korzystamy z Flex regularnie, mam kupione wszystkie cztery rozmiary. Najczęściej rzecz jasna okłady robimy przy różnych chorobach, infekcjach, przeziębieniach, stanach zapalnych itp. To może być gorączka, ale też jakiś stan zapalny zęba, ból głowy, albo w moim wypadku – bóle podczas okresu.