Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćcukierr

Jak przestać jeść słodycze

Polecane posty

Gość gośćcukierr

Proszę o rady bo nie daję rady...

Gość miaukitty
spróbuj stosować jakieś zamienniki albo coś co pomoże ograniczyć łaknienie np. jagody acai. Moim zdaniem ciężko jest od tak zrezygnować ze słodyczy więc może najpierw wyznacz sobie dwa dni lub jeden dzień w tygodniu w który jesz słodycze a w pozostałe nie jedz. mi w ten sposób łatwiej przyszło się od nich odzwyczaić.

Gość gość
Ja przestalem z dnia na dzien, jem duzo owococ i juz nie mam nawet ochoty na slodycze.

Gość gość
cukier uzaleznia (jednych bardziej, innych mocno) tak samo jak alkohol (tez jedni sie uzalezniaja szybko, inni dlugo nie). Jestes uzalezniony/a. Zeby sie uwolinic od uzaleznienia, trzeba przestac i nigdy nie wracac, tak jak to robia alkoholicy. Na poczatku zawsze jest trudno. trwa to ok. miesiaca, potem coraz latwiej.

Gość gość
pierwszy krok, to nie kupować

Gość gość
W domu sa poniewaz inni domownicy jedza i nie dadza sobie zabrac. Jest mi ciezko. Pare dni nie jem potem sie rzucam. Owoce suszone i swieze nie daja mi tego kopa slodkosci co potrzebuje. Ale to znaczy wlasnie ze jestem uzalezniona i musze cos z tym robic. Tylko co... mam stan przedcukrzycowy. Jestem szczupla i nigdy nie musialam byc na diecie

Gość gość
to nie tak że nigdy nie musiałaś być na diecie bo właśnie byłaś na diecie prowadzącej do cukrzycy...Jadłaś tyle węgli i cukrów prostych a tak mało białek i warzyw że masz stan przedcukrzycowy. Odrzuć te cukry proste wreszcie i jeden owoc niskocukrowy dziennie a za miesiąc będzie po stanie przedcukrzycowym:) A potem tylko trzymać więcej węgli złożonych a mniej prostych nie zapominając o wartościowych białkach i będzie dobrze

Gość gość
są białkowe pyszne batony w marketach GO NO czy ON. Węgi mało a białko serwatkowe chyba i nie tłuste...są pierniczki bez czekolady i biszkopciki..

Gość gość
noe wiem to chyba ta slynna MISJA NIEMOZLIWA ja se w kazdym bądx razie niemoge odmowic zelkow czy drozdzowki z budyniem ehh

Gość gośćcukierrr
dziekuje za rady, musze cos z tym zrobic, choc to naprawde trudne, moze kiedys sie naucze, pozdrawiam rada z 11:40 cenna