Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sensowne rozwiązanie tematu pomocy nieudolnym wielodzietnym

Polecane posty

Gość gość

jest wgl takie? To które funkcjonuje w tej chwili jest nie do przyjęcia,nie możemy płacic coraz wyższych podatków by utrzymywać coraz liczniejszą rzesze obiboków. Może praca i wypłaty z funduszu socjalnego za jej świadczenie? Tylko co kiedy delikwent nie pójdzie do pracy? odbierac dzieci i do DD gdzie też my utrzymujemy?

Gość gość
Całkiem poważnie myślę, że powinni obowiązkowej kastracji zostać poddani ludzie, którzy nie przejdą specjalnie zaprojektowanych testów na inteligencję. To jest mało ludzkie podejście, ale też pomysł z tym 500+ sprawia, że nie rozmnażają się normalni ludzie, tylko patologia, która nie będzie nigdy pracować i będzie jedynie wysysać krew z tego narodu.

Gość gość
ale przecież są ludzie mało inteligentnie na niższych stanowiskach,sprzątaczki,śmieciarze,grabarze-to są potrzebne zawody.

Gość gość
w chwili obecnej pomagasz KAZDYM wielodzietnym, nawet tym ktorzy maja o wiele więcej od ciebie ergo: samotna matka z jednym dzieckiem i dochodem 900 pln na łebka (z czego połowe wydaje na wynajem kawalerki) sponsoruje poprzez budzet panstwa malzeństwa z kilkorgiem dzieci z dochodem znacznie przewyzszającym jej dochody

Gość gość
1) 500 plus na każde dziecko gdzie przynajmniej jeden rodzic pracuje 2) Zamiast mieszkań i zasiłków PRACA,nie chce? sterylizacja a dzieci do adopcji. Innego wyjscia NIE MA

Gość gość
Tu nie chodzi o inteligencję, ale samodzielność. Jeżeli ktoś nie potrafi zadbać o siebie, to nie powinien mieć możliwości spłodzenia dziecka. W Szwecji takim rodzicom odbierano dziecko, a samych rodziców sterylizowano. I wtedy zrobił się to najbogatszy i najzdrowszy kraj w Europie :).

Gość gość
Rotownik medyczny nawet 2 tys nie zarabia,przedszkolanka tez tej sumy nie wyciąga Proponuje wykluczyc społecznie ludzi co nie sa w stanie zarobic aby wyszło 1500 zł ma osobe w rodzinie po zapłaceniu naleznosci za media i czynsz.To społeczne smiecie co wyciągają kase Wkrotce zatrudnimy uchodzow na usugi i pomoce,reszta to patola.Trzeba uczyc dziedzi aby wozmej,sprzedawczyni i pielegniarce mowiły ...ty mało zarabiający smieciu

Gość gość
Ulgi podatkowe: jeśli osoby wielodzietne byłyby zwolnione z obciążeń podatkowych to już mają superbonusowe ułatwienie.

Gość gość
Sensownym rozwiązaniam jest edukacja chłopców i dziewczyn poczynając wczesnych lat. ORAZ rodziców! Do tego edukacja odpowiedzialności. Ile jest samotnie wychowujących tatusiów w porównianiu do mam? Facet się spuści jak woda w kiblu i uważa że tyko dziewczyna powinna zadbać o antykoncepcję, a jak przyjdzie co do czego to dziewczyna MUSI radzić sobie radzić sama. Do tego napiętnowanie aborcji i tabletkach PO, spoczywa na niej podczas gdy społeczeństwo potępia wszystko; urodzi? to źle. tabletki anty, źle. Tabletki PO, źle. Pomoc społeczna, źle. Walnijcie się w czoło.

Gość gość
gość dziś Tu nie chodzi o inteligencję, ale samodzielność. Jeżeli ktoś nie potrafi zadbać o siebie, to nie powinien mieć możliwości spłodzenia dziecka. W Szwecji takim rodzicom odbierano dziecko, a samych rodziców sterylizowano. I wtedy zrobił się to najbogatszy i najzdrowszy kraj w Europie usmiech.gif . X X No proszę cię, nie piertol i nie pisz bredni! Szwecja jest (jeszcze trochę) rozwiniętym krajem gdzie rządzi (jeszcze trochę) prawo wyboru. Obecnie Szwecja przestała istnieć dzięki islamistom. Pomimo tego, nikt TAM nie może zmusić NIKOGO do sterylizacji!!!! Mieszkasz tam czy piertolisz bzdety przeczytane z netu? Normalnie szlag mnie trafia jak czytam takie pierdoły!!!!! Przestań rozprzestrzeniać ploty. Zamknij kufę i to będzie najlepsze co możesz zrobić. Nosz Ku/r/wa- M/a/ć !!!!!!!!!

Gość gość
jakieś inne pomysły?

Gość gość
gość dziś ...Pomimo tego, nikt TAM nie może zmusić NIKOGO do sterylizacji!!!!... x Drogi (w utrzymaniu :P) kretynie/ko: zajrzyj do jakiegokolwiek podręcznika historii, to znajdziesz potwierdzenie moich słów. Przepisy, o których piszę, obowiązywały jeszcze w latach sześćdziesiątych, dwudziestego wieku :). x ...Normalnie szlag mnie trafia jak czytam takie pierdoły!!!!!... x Będę pisał więcej, to może szlag jakiegoś kretyna/kę trafi :P. x ...Nosz Ku/r/wa- M/a/ć !!!!!!!!!... x Nie wzywaj MATKI SWOJEJ :P nadaremno :P.

Gość gość
gość dziś To chyba "rotownik" :P, bo znany mi ratownik medyczny wychodzi ponad 3,5 na rękę :). Pielęgniarka w szpitalu, gdzie ostatnio mnie leczono, wychodzi (z dyżurami) ponad trójkę. Sam jestem nauczycielem (choć w zawodzie nie pracuję) i z pierwszej ręki wiem, ile DOBRY nauczyciel zarabia. Tyle, że dobry nauczyciel ma jeszcze fuchy w kilku szkołach i skończone więcej, niż jeden fakultet. Można mieć wyższe wykształcenie i nie potrafić funkcjonować w społeczeństwie :(.

Gość gość
23:39 Ty jesteś kretynem nie ja! Nie zaglądam w podręczniki bo... TU mieszkam i żyję od ponad 30 lat! Nie wiem co ty czytasz. Proszę cię, nie rozszerzaj famy która nie istnieje dobrze? TERAZ mamy 2016 rok. Kretyn, imbecyl, intelektualna niedojda to TY!!!!!!!!!!! Odpiertol się od mojego kraju bo gófno o nim wiesz.

Gość gość
bardzo zaluje, ze jeszcze 100 lat temu nie obowiazywalo prawo steryzlizacji ludzi, ktorzy mieli co najmniej 2 jke dzieci i nie stac ich bylo na odpowiednik zbednych pier/dol do zycia. juz pomijam kwestie tego, ze i hitler i stalin ograniczyliby o 70% wybicia inteligencji polskiej, wiec juz z tego mniej byloby teraz takich idiotow, jak ci ktorzy tu pisza....

Gość gość
23.39co ty pieprzysz 150-180 moi znajomi mają z domu u seniora.Ratownik i pielęgniarki.

Gość gość
W tym kraju nie da sie wyciągnąc wiecej niż 1500-1800 góra!

Gość gość
gość dziś ...Nie zaglądam w podręczniki bo... TU mieszkam i żyję od ponad 30 lat!... x Wierzę Ci na 100%, że do książek nie zaglądasz i czytać ze zrozumieniem nie potrafisz :P. x ...TERAZ mamy 2016 rok... x A 30 lat temu był 1986 :). To jakieś 20 po wycofaniu przepisów, którymi Szwecja chwalić się nie lubi :). x Uwielbiam takich jak Ty, mało-piśmiennych debili :P. I bardzo się cieszę, że w Polsce nie mieszkasz :D.

Gość gość
gość dziś Piękną kobietę :D. x W "domu starości" zarobki są najniższe z możliwych :( i o ile pamiętam, nie obowiązują tam przepisy, dotyczące wynagrodzenia pielęgniarek. Nie chciałbym obrazić ludzi tam pracujących, ale raz miałem kontakt z takim miejscem i kompetencja obsługi "nie powaliła" mnie.

Gość gość
Tu akurat sie nie zgadzam bo o ile zarobki są niskie w stosunku do rodzaju wykonywanej pracy o tyle kompetencje są dokładnie sprawdzane i udokumentowane.Byle kto pracować nie może ponieważ to bardzo odpowiedzialna praca.Praca z człowiekiem to odpowiedzialność za jego zdrowie i życie.

Gość gość
gość dziś Baju, baju będziesz w raju. Część z tych domów, to umieralnie, założone jedynie w celu ściągnięcia kasy, przez ich właścicieli :(. Większość ludzi wychodzi ze szpitala i może ocenić pracę jego personelu. Większość staruszków, kończy życie w takich "domach" i poskarżyć się może, jedynie do Św.Piotra :(. Przypadek z którym miałem do czynienia, to RAŻĄCE zaniedbania w opiece nad ojcem mojego kolegi.

Gość gość
gość wczoraj gość dziś ...Nie zaglądam w podręczniki bo... TU mieszkam i żyję od ponad 30 lat!... x Wierzę Ci na 100%, że do książek nie zaglądasz i czytać ze zrozumieniem nie potrafisz jezyk.gif . x ...TERAZ mamy 2016 rok... x A 30 lat temu był 1986 usmiech.gif . To jakieś 20 po wycofaniu przepisów, którymi Szwecja chwalić się nie lubi usmiech.gif . x Uwielbiam takich jak Ty, mało-piśmiennych debili jezyk.gif . I bardzo się cieszę, że w Polsce nie mieszkasz smiech.gif . X X też się cieszę że nie mieszkam w PL. Ale nie wyzwyj mnie od debli bo TO TY piszesz o BYŁYCH przepisach jako obowiązujących TERAZ. nie sprzeczm się z idiotami.

Gość gość
gość dziś ...W Szwecji takim rodzicom odbierano dziecko, a samych rodziców sterylizowano. I wtedy zrobił się to najbogatszy i najzdrowszy kraj w Europie ... x Przecież napisałem, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, więc i czasu przeszłego, od teraźniejszego, w swym małym rozumku, nie odróżniasz :P. x ...nie sprzeczm się z idiotami... x Nawet gdy patrzysz w lustro :P ?

Gość gość
00:52 a w byłym PRL-u aborcje były legalne a teraz nie. dlatego teraz jest taki syf. a propos szwecji, norwegia była o wiele bogadsza przed, i nadal jest jednym z najbogatniejszych krajów ze islandią. ty gófno wiesz a teraz się wybielasz bo gófno wiesz.

Gość gość
To nie ja wycofuję się ze swoich słów :D. x Pisałem, piszę i będę pisał to samo :), x a ty byłeś, jesteś i będziesz upartym kretynem/ką :P.

Gość Nova CE Bydgoszcz
Uwaga! Reforma oświaty! Wraca ośmioletnia szkoła podstawowa oraz czteroletnie liceum ogólnokształcące! To ostatni dzwonek dla Ciebie, aby ukończyć szkołę aktualnie obowiązującym trybem. Zmień swoje życie na lepsze! Zapisujemy na wyższe semestry! Bez egzaminów wstępnych czy konkursu świadectw! Zapraszamy do naszego Biura NOVA Centrum Edukacyjne w Bydgoszczy lub wypełnij formularz na naszej stronie www, a oddzwonimy!