Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile miesięcznie udaje się Wam zaoszczędzić pieniędzy?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja staram się po 500 zł odłożyć na konto, aby uzbierać na komunię córki do maja i po 100 zł dla każdego dziecka do koperty, tak aby miały na wakacje. Mam 3 kredyty gotówkowe i mam taki plan aby odkładać więcej i do końca 2018 wyjść na zero, żeby się to za mną nie ciągnęło bo nigdy nie miałam kredytów i strasznie męczy mnie ta sytuacja. A czy macie w sobie motywację do oszczędzania?

Gość gość
200-300zł, zależy od nieplanowanych wydatków :)

Gość gość
Zależy od kwoty dochodów.Maz z zamiłowania ma warsztat samochodowy,dobrze prosperujący,ja pracuje w korporacji i czasami premii mam 1000 zł,a czasami 300. Staramy sie ten 1000 miesięcznie odłożyć,ale np w siepriniu byliśmy na weselu za granica i poszło kupę kasy :/

Gość gość
oj roznie , czasami tylko 500 zl czasami 3000 , najczesciej tak okolo 2000

Gość gość
Ok. 1500-2000 z bieżących wydatków - przeznaczone na wakacyjny wypoczynek i jakieś extra wydatki. Oczywiście na tym koncie nigdy nie ma wielkich oszczędności bo w okresie wiosna-jesień wydajemy te środki. Mamy też konto, którego nie ruszamy, co miesiąc 3000 zł na nie składamy, ale też nie w nieskończoność. bo to nieopłacalne - inwestujemy - kupiliśmy kilka działek na Mazurach i na Dolnym Śląsku. Największą inwestycją było kupno małego mieszkania w stolicy z myślą o studiach dzieci. Kredytów nie mamy i nigdy nie mieliśmy. Na razie jeszcze żadnej działki nie sprzedaliśmy, nie było takiej potrzeby, dwójka dzieci dorasta i kiedyś gotówka się przyda. Żyjemy na średnim poziomie, mamy to co nam do codziennego życia jest potrzebne, a wynosić się ponad innych nie mamy potrzeby. Mieszkamy w niewielkiej, podstołecznej miejscowości w rodzinnym domu mojego męża razem z teściową [złota kobieta] co też ma plusy - dzięki temu, ze teściowa emerytka mogła otoczyć opieką nasze dzieci, my mogliśmy zawsze spokojnie pracować. Jagusia

Gość gość
Darmowa opiekunka to luksus:) szkoda że nie wszyscy o tym pamiętać.

Gość gość
My z mężem odkładamy miesięcznie 5000-7000 PLN Dodam, że oboje nie mamy stałej pracy tylko dorywczą, ale zawsze coś w miesiącu uda się podłapać. Jeśli w jakimś miesiącu roznosimy tylko ulotki to wtedy tylko 5000 odkładamy

Gość gość
Zalezy kto gdzie mieszka...my w mniejszym mieście odkładamy 2000. Ale co z tego jak co miesiąc coś robimy a teraz zaczleiśmy zbierać na samochód-mamy na razie 5000...jeszcze dłuuuuga droga...chcemy kupić za 17-18000. Czyli Jeszcze kilka miesiecy plus mąż trzynastka w lutym i jedna dwie fuchy po 3000 czyli dodatkowa kasa i do wiosny auto będzie a i tak mnie to w*****a-to ze ciągle na coś trzeba-samochód, w domu zadaszenie nad tarasem garaż góra niewykonczona a to oc a to męża uprawnienia 600 ehhh. Chciałabym tak coś kupić do domu albo fajny ciuch a mi szkoda bo ciagle coś.

Gość gość
My z mężem odkładamy miesięcznie 5000-7000 PLN Dodam, że oboje nie mamy stałej pracy tylko dorywczą, ale zawsze coś w miesiącu uda się podłapać. Jeśli w jakimś miesiącu roznosimy tylko ulotki to wtedy tylko 5000 odkładamy x Kuźwa, muszę się wziąć za ulotki :)

Gość gość198
Tutaj możesz dobrać lokal do twoich upodobań www.ChrzcinyiKomunie.pl Można wysyłać zapytanie do wielu lokali jednocześnie, co zdecydowanie skraca czas organizacji przyjęcia polecam.

Gość gość
Ja zaczynam oszczędzać bo jestem totalnie nie gospodarna:-(

Gość gość
Ja odkładam miesięcznie 3500-4500 zł, moje koszty życia to ok. 2000-2500 zł, szczerze nie mam co robić z pieniędzmi. Jestem samotny.

Gość gość
Mi się udaje maksymalnie 1000zł miesięcznie oszczędzić, ale zwykle tak 300-500, z czego to potem znika bo są wydatki, np. wakacje, remont, drzwi, komputer :o

Gość gość
Moje dochody 7-10 000. Co najmniej 3 000 oszczędzam, ale ostatnio zwykle mam 10 000 i udaje mi się wydatki zamknąć w 3500, więc 6500 miesięcznie. Na mieszkanie, mam już 135 000.

Gość gość
Tutaj wszyscy odkladaja taka kase ktora wiekszosc ludzi nawet nie ma na zycie. Masakra.