Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kredyt konsolidacyjny kto mi odpowie

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi jak to jest . tata za życia wziął kredyt konsolidacyjny na 16 tysięcy złotych mimo że długu miał około kilku. PODEJRZEWAM że pani skutecznie go zakręcila w banku a ze tata starej daty pewnie podpisał . no nieważne. tata zmarł dwa lata temu splacal go ale po smierci troche to stanelo ...kredyt nie ubezpieczony i musimy splacac no to tez nieważne narazie . Chodzi o to co stało się z reszta pieniędzy ? JEŚLI kredytów miał ok 4-5 tysięcy konsolidacyjny 16... gdzie reszta ? Przed śmiercią dostal raz 1000zl do domu podejrzewam ze to z kredytu .ale gdzie reszta ? Nie miał większej gotówki żadnej . odsetki rosły .. ja tego nie rozumiem . WYTŁUMACZY ktos?

Gość gość
Chodzi i o to ze przy takim kredycie dostaje się pieniądze do ręki czy oni sami pokrywają ? Coś mi się nie zgadza. Splacal z emerytury zawsze w terminie .

Gość gość
jeżeli długu miał kilka tysiecy, a konsolidacyjny wziął na 16, to resztę musiał dostać na konto, albo do ręki. No chyba, że namówili go na jakieś fundusze lub lokaty za resztę. A może nie miał tylko kilku tys długu, skoro wziął aż tyle? Może długi poza bankami, po kolegach itp. A dotarliście może do umowy tego kredytu? W niej wszystko powinno być opisane. Jako spadkobiercy macie też prawo wystą pić do banku po jej duplikat. Tam powinno być jasno, np. 5000 na słate w banku x 2000 spłata w banku y 5000 na konto nr lub wypłata gotówki

Gość gość
Dziękuję za odp. MIAŁ jeszcze kredyt w para banku który był ubezpieczony i po śmierci ojca został anulowany. Kredyty brał tylko w tym banku skąd mial konsolidacyjny nie było więcej długów . A teraz ciągają po sądach i każą splacac. Na konto nie dostał . W domu taka gotówką nie operowal w skarpecie raczej też nie trzymał :D bo chyba byśmy znaleźli przez tyle czasu . Nie mam pojęcia co z resztą. POZA tym na koncie emerytalnym zostało prawie tysiąc złotych oni zamiast wziąć to na poczet długu konto zawiesili i sobie te pieniądze tam "wisza" ... a odsetki nam rosły przez te kilka lat. NARAZIE sprawa jest zawieszona sadownie. TATA ślą o znał się nawartośc****eniądza o denominacji i często mu się myliło wiec mniemam ze biorąc taki kredyt tez musiały mu się pomylić zera .

Gość looi
ja Ci powiem, ze czasami lepiej jest wziąc pożyczkę w https://kredytok.pl/ i spłacić nią zobowiązania. Taka jedna rata będzie zdecydowanie lżejsza niż kilka innych... czasami te kredyty konsolidacyjne nie idą w parze z oszczędnością.