Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cienkie włosy a kolor... doradźcie!

Polecane posty

Gość gość

Jestem załamana stanem swoich włosów. Z natury mam kolor ciemny blond. Zawsze miałam cienkie, proste włosy. Przetłuszczające się w dodatku. Ale od czasu jak 2 lata temu w wyniku silnego stresu zaczęły mi lecieć garściami jest w ogóle tragicznie. Wtedy przefarbowałam się na jasny/średni blond (żeby prześwity nie rzucały się w oczy) i kurczowo trzymam się tego koloru, chociaż nie mogę już patrzeć na siebie w lustrze i mam ogromną ochotę wrócić do ciemnych. (Używam farby bez amoniaku, żeby jak najmniej włosy dostały po d***e.) Teraz nie mam większych stresów, robię też wszystko, żeby włosy wróciły do równowagi. Niby przestały wypadać, odrastają nowe (efekt wcierek, suplementów, wizyt u dermatologa itd) - ale wciąż mam wrażenie, że jest ich za mało, żeby wrocić do ciemniejszego koloru. Mimo, że wyglądam w nim o wiele korzystniej bez porównania. Co robić?

Gość gość
Skoro w ciemnym wygladasz lepiej to przyciemnij je i zostaw jasne refleksy. Zrob sobie takie sombre ale wysoko gdzie niegdzie po sam odrost. Gwarantuje super efekt. Nie bedzie widac przeswitow. Teraz je widzisz bo kolor jest płaski. Musi byc trójwymiarowy kolor aby ukryc taki mankament. Tylko musisz wybrac dobry salon

Gość gość
mam identyczne włosy,swoje ciemny blond,mnie fryzjerka powiedziała że jasny blond najlepszy i tak mnie ufarbowała,nie powiem na początku było super (robiłam z olaplexem) ale po 2 mc znów była beznadzieja. Stosowałam kilka mc biotebal ,brałam po 2 pastylki i chyba troszkę pomogło,ale podobno naj naj jest mezoterapa igłowa głowy tyle że to jakieś 600 zł x 3,4 zabiegi:(

Gość gość
Aha. To jeszcze ja. Wazne zeby refleksy byly dobrze rozmieszczone w celu uzyskania optycznie wiekszej objetosci wlosow. Reflelsy raczej delikatne. Poczytaj o konturowaniu twarzy kolorem i popatrz na rozne zdjecia sombre, flesze... mozna sie bawic

Gość gość
no mnie ( mój post powyzej) własnie fryzjerka zrobiła nie płaski blond a baleyage

Gość gość
Tu autorka. Dzięki za odpowiedzi :) Też się zastanawiałam nad takimi pasemkami, może to dobry pomysł. Co do reszty, aktualnie drugi miesiąc biorę Vitapil i wcieram serum 4long Lashes (za radą dermatologa) - i widzę efekty. Wcześniej fajnie na mnie działał tez seboradin niger lotion, ale skóra się przyzwyczaila chyba za bardzo.

Gość gość
Baleyage a refleksy to co innego. To ma byc sombre z ciemna podstawa. Najlepiej w Twoim przypadku delikatna farba ktora sie wyplucze teoche z czasem. Robisz ton ciemniej niz swoje naturalne plus refleksy. Za miesiac czy poltora kolor jest identyczny jak twoj i nie widac odrostu mozna tylko dolozyc np co drugie farbowanie same 5-7 refleksow z samej gory. U mnie klientki sa zachwycone. Wygodna koloryzacja i robi wrazenie. Mam sporo klientek ktore maja podobny problem co Ty.

Gość gość
Broń Boże pasemka... to nie wyglada naturalnie. Do tego zadnego zawijania w folie aluminiowa refleksow. Wszystko ma byc pid kontrola bez dodatkowego ciepla i braku tlenu podczas koloryzacji. Ze slabymi wlosami trzeba delikatnie.

Gość tu autorka xxxxx
Dziękuję! :)

Gość gość
Prosze bardzo :) do tego polecam suchy szampon batiste volume z rosmana ;) od razu po umyciu psikac od nasady i wcierac. Meeega objetosc i nie trzeba myc codziennie i suszyc. Stosuje to od lat i jestem zadowolona a mam taki sam problem. Powodzenia :)

Gość tu autorka xxxxx
Ok, spróbuję :) PO umyciu czy zamiast mycia normalnym szamponem? Niestety, muszę myć włosy codziennie i tu absolutnie nie mam wyjścia. Nie wierzę, że coś w tej kwestii mogłoby się zmienić. ;)

Gość gość
Uwierz :) tez codziennie myłam. Po umyciu i wysuszeniu pryskasz od skory i masujesz. Na następny dzień robisz to samo. Ja myje teraz co 2 - 3 dzień. Czasem 4 dnia spinam wlosy i tez jest dobrze. Trzeba sie tylko nauczyc go stosować. Na początku bedzie sie wydawac ciezko. Trzeba wyczuc.

Gość tu autorka xxxxx
Ok, dzięki wielkie! :)

Gość tu autorka xxxxx
myślę nad tym intensywnie :) nie chciałabym jednak, zeby kolor był zbyt ciemny