Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotka2016

Owulacja?

Polecane posty

Gość stokrotka2016

Witam, mam 22 lata. Mam pewien problem. W 18 dniu mojego 28 dniowego cyklu pojawił się ból podbrzusza, brązowe plamienie(z małymi śladami krwi) niezbyt obfite i ból piersi. Miesiączki zawsze miałam regularne (oprócz tej przedostatniej,która spóźniła się 5 dni). Współżyję z narzeczonym , lecz nie zawsze się zabezpieczamy ( bez zabezpieczenia stosunek przerywany). Od roku zażywam lek EUTHYROX 50( stwierdzona niedoczynność tarczycy, obecnie wyniki w normie). Co może być przyczyną zaistniałych zmian?

Gość Vivien35
Ty myslisz ,że jak stosunek przerywany to już w ciążę nie można zajść? Kochana , u faceta sperma po maleńku sączy się cały czas.Nawet 1 plemnik znajdujący się na zewnętrznych narządach płciowych kobiety potrafi zapłodnić,one tak są skonstruowane,że "pełzną" tylko w jednym kierunku. Gdy rodziłam dziecko to wszystkie znajdujące się tam kobiety zaszły w ciążę w t.zw. niepłodne dni albo podczas stosunku przerywanego, jedna podczas miesiączki. Boże , mamy 21 wiek a dziewczyny wciąż w średniowieczu.

Gość gość
bo trzeba sie w nieplodne kochac z guma na praciu, i jeszcze ew. nie spuszczac do piczy wtedy tylko umykac na zewnatrz przed. to 3 w 1 daje 99 proc. skutecznosci

Gość stokrotka2016
W pełni jestem świadoma o tym wszystkim o czym piszecie. Za kilka miesięcy ślub także tak naprawdę niezbyt zależy mi na pełnym zabezpieczeniu. Wracając jednak do tematu co może być przyczyną takich zmian?

Gość Vivien35
A nie słyszałaś o tym,że są lekarze i tam zadaje się takie pytania?

Gość gość
Jeśli cykle masz 28 dniowe i regularne to 18 dnia cyklu to już na pewno dawno po owulacji. Możliwe, że zaciążyłaś i to były objawy zagnieżdżania się zarodka (ból i krwawienie lub plamienie). Daj znać czy okres przyjdzie. Klara

Gość gość
Nie jestem pewna czy podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych dochodzi w ogóle do owulacji. Wydaje mi się, ze niekoniecznie, ale może nie wiem wszystkiego. Moim zdaniem powinnaś skonsultować się z dobrym ginekologiem, np. z http://www.mediluxclinic.pl/, wtedy będziesz mogła rozwiać wątpliwości.

Gość gość
Tylko że autorka tematu nie wspomniała nic o tym, że bierze tabletki antykoncepcyjne tylko euthyrox, a to jest lek na tarczycę, który wpływa na wyrównanie poziomu tsh w organizmie. Ten lek nie wpływa na owulację. Klara