Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aalicjona

Lepiej do ginekologa czy endokrynologa?

Polecane posty

Gość aalicjona

Hej, ostatnio zauważyłam, że tyję bez powodu w okolicach brzucha i pojawiły mi się włoski nad wargą :( A nigdy tak nie miałam.. moja babcia chorowała na zespół policystycznych jajników, czy ja to też mogę mieć? Trochę zmartwił mnie ten artykuł http://www.menopauza.pl/menopauza-u-kobiet-zespolem-policystycznych-jajnikow/ Jak myślicie, zwykły ginekolog rozpozna chorobę czy lepiej iść do endokrynologa?

Gość gość
w okolicach brzucha, bioder, ud i tyłka to każda kobieta tyje, bo ma tam tkankę tłuszczową i odpowiadają za to kobiece hormony (estrogeny). A włoski ? No cóż, pewnie jesteś brunetką albo czarnowłosą ... i tyle...

Gość Gosia z Go4HealthTravel
Są ginekolodzy specjalizujący się też w endokrynologii. Z jakiego miasta jesteś? Możemy pomóc znaleźć Ci odpowiedniego specjalistę. Napisz na contact@go4Healthtravel.com Gosia z Go4HealthTravel.com

Gość gość
jeśli cię to niepokoi to poszukaj ginekologa,który zajmuje się również endokrynologią ,jeśli takiego nie znajdziesz to wystarczy ginekolog,z którym porozmawiasz o swoich obawach i poprosisz o zbadanie poziomu hormonów. Zapewne zleci ci też podstawowe badania typu mocz,krew...a jeśli nie to żądaj takich badań,np. TSH. Ginekologa polecam dlatego,że z reguły łatwiej się do niego dostać a z endokrynologami bywa różnie..w moim mieście musiałam zdecydować się na wizytę prywatną bo prawie rok czekania to było za długo ;-/

Gość gość
Idź do lekarza ogólnie a po rozmowie z nim on cię skieruje gdzie jest potrzeba