Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamusie po cc. Potrzebna rada.

Polecane posty

Gość gość

Ile cc mialyscie i w jakim czasie po cc zachodzilyscie w kolejną ciążę? Czy pojawialaly się jakieś komplikacje?

Gość gość
Miałam 2 cesarki w odstępie 3,5 roku, komplikacji nie było.

Gość gość
Mialam cc, 10 mies pozniej ciaza i porod sn bez komplikacji

Gość gość
Ja chciałabym zacząć starać się o 3 dziecko. Pierwsza cesarke miałam prawie 6 lat temu. Druga rok temu. I już teraz chcemy się starać ale mam różne obawy.

Gość gość
O Jezu ja po drugiej cesarce ledwo doszłam do siebie, czułam się jak trup i nigdy więcej, po trzeciej cc to chyba miesiąc chodziłabym pokrzywiona z bólu...

Gość gość
Pierwsza cc 4.5 roku temu doszłam do siebie w w tyg. Druga w sierpniu tamtego roku i dochodziłam do siebie 6 tyg. Gdybym miała możliwość rodzic druga naturalnie to bym na pewnie próbowała ale córka była ułożona pośladkowo. Chciałabym mieć kiedyś trzecie dziecko ale nie wiem czy bym się zdecydowała na 3cc

Gość gość
Ja miałam cc 6 lat temu. Teraz tez raczej będzie cc. Nie chce rodzic naturalnie.

Gość gość
Ja miałam 3 cc między 1 a 2 ciążą odstęp 4 lata między 2 i 3 odstęp 2,6 ostatnią cc miałam półtora roku temu

Gość gość
Chciałam się starać pół roku po Cc. Miałam jednak duzo komplikacji i lekarka kazała czekać aż minie rok. Po tym czasie odechciało mi się w ogóle drugiego dziecka :)

Gość gość
Żadna z Was nie miała 3 cesarek?

Gość gość
Jak to jest z tą dobra różnica? Niektórzy mówią że rok. Inni że dwa lata powinni minąć od ostatniej cc do kolejnego zajścia w ciążę. Ja mam sporo obaw co do tej 3 ciąży. Gdybym zaszła w ciążę teraz to byłby właśnie równy rok od poprzedniej cesarki. A że to już dwa cięcia mam za sobą to powiem szczerze że strach trochę mnie powstrzymuje.

Gość mamapo3cc
Ja jestem po 3 cc. 8 lat temu pierwszą, 5 lat temu drugą a 3 pół roku temu. Z perspektywy czasu najgorzej wspominam tą drugą cesarkę. Mam 36 lat, komplikacji nie było ani razu, z tym, że mam zakaz 4 ciąży ze względu na stan macicy.