Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dark_Queen

JESTEM GRUBA I BRZYDKA! :c POMOCY!

Polecane posty

Gość Dark_Queen

Witam bardzo serdecznie. Mam bardzo poważny problem ze swoim ciałem i z zaakceptowaniem go. Za 2,5 miesiąca mam wesele u kuzyna, do tego czasu chciałabym schudnąć (mam 14 lat, 167cm i 65kg) oraz jakoś zadbać o swoją urodę. Mam ogromną ilość pryszczy, wielki nos male usta male oczy...W tym wyjątkowym dniu chciałabym wyglądać wręcz olśniewająco...Jednak brak motywacji do ćwiczeń i wgl nie wiem jaką dietę stosować, co jeść czego nie...Chciałabym schudnąć chociaż 8kg ale w jak najszybszym tempie! Może tak w miesiąc te 8 kg udałoby się zrzucić? PROSZĘ POMÓŻCIE! TO DLA MNIE BARDZO ALE TO BARDZO WAŻNE!

Gość gość
dziecko ty jeszcze rosniesz i sie rozwijasz, daj sobie spokoj z dietami to tylko metabolizm ci szlag trafi, odstaw fast foody, slodycze i cole to cera bedzie lepsza i na dentyscie zaoszczedzisz, idz do dermatologa

Gość Olander
Żeby schudnąć trzeba jeść. Nie wolno się głodzić. Jedz produkty o niskim indeksie glikemicznym, bo te sycą na dłużej. Jedz ciut mniej ale ciut częściej. Zero przetworzonych produktów, gotowych dań ze sklepu. Dieta cud nie istnieje, ale dieta jak w latach 80-tych to jest to. Zwyczajne proste jedzenie. Produkty kiszone, nie kwaszone. a na occie unikaj. Słodycze niemieckie. Taki deserek nieduży. Najlepsza czekolada to Chateau. Zwykła czarna ma trochę wanilii. Są też inne rodzaje oczywiście.

Gość Olander
Między posiłkami owoce, smoothie, zdrowe przekąski. Ale jeśli się nie będziesz ruszać to porcje muszą być odpowiednio mniejsze. Cera. Musisz jeść tak by nie zatruwać organizmu. I nie nastawiaj się na to że schudniesz do wesela. Potraktuj zdjęcia z wesela jako dowód jak było w porównaniu z tym co może być potem. Nie takie ulotne chwile się liczą tylko życie. Co Ci po cudzej opinii kogoś kto by Ci miał przygadywać. Taki człowiek jest niewart uwagi. No i masz dopiero 14 lat.

Gość Olander
A dermatolog może nie dać rady, jeśli to kwestia złego jedzenia. Energy drinki też odpadają. Jedz i pij produkty antyzapalne i antybakteryjne. Ale wszystko musi mieć balans. Nie ma co się rzucać na jedną rzecz która wydaje się najbardziej pomagać. Nawet po maśle czy śmietanie można napuchnąć jeśli ktoś przesadzi. Ale margaryny odpadają bo zawierają tłuszcze trans. Spożywaj aminokwasy w jedzeniu. Np. jajko na miękko ale nie przesadzaj bo nadmiar białka nie jest zdrowy. Nie tylko dlatego że odwadnia.

Gość Olander
Warto ćwiczyć również areobowo (bez forsowania). Bo nawet będąc chudym można być grubym (google: syndrom skiny fat). A jeśli znasz angielski to polecam (https://www.t-nation.com/diet-fat-loss/youre-fat-asians-arent-heres-why). Albo niech ktoś Ci przetłumaczy jeśli umie dobrze. Prócz tego spróbuj naturanych rzeczy na candidę. Nie zawsze da się to wykryć. Ale ta zlikwidować. Manuka (minimum 250+) jest na to świetna na słodka. Miody spadziowe zamiast słodkiego. Alkalizacja i tonizacja organizmu.

Gość Olander
Suplementy diety sobie odpuść bo czytałem w Świecie Wiedzy że z nimi różnie. Jedz jedzenie zawierające witaminy B i C. A jak nie chce Ci się obierać warzyw to mrożonka mieszanek warzywnych lepsza o milion razy niż gotowe dania. Ach te brokuły na parze (nie wylewaj wywaru) lub po prostu gotowane. Smażonego unikaj. A klopsiki są super. Zero zasmażek i zaklepek. Patelnia teflonowa do śmieci odpadów niebezpiecznych (google: teflon szkodzi).

Gość Olander
Co do nosa to możesz mieć przegrodę nosową. Niektórym rośnie kość od urazu, uderzemia, pęknięcia lub złamania. A niektórym nie. Większości bokserom piącha na nos wcale nie szkodzi. Głowa do góry.

Gość Olander
W ogóle ryby. Raz w tygodniu to minimum. A i spróbuj rownowai kwasów omega6 do omega3. Ale nie nastawiaj się na jedno. Bo zobacz że jedząc fast foody ludzie tak naprawdę są niedożywieni, bo to niepełnowartościow jedzenie. Organizm robi zapasy tłuszcz najczęściej w sytuacji niedożywienia. A efekt jojo powstaje gdy po głodzeniu organizm robi zapasy z jedzenia na wypadek kolejnej głodówki. Organizm "myśli" że to głód na świecie a nie że ma dietę. Jedzenia nie unikać ale jeść te zdrowe.

Gość Olander
Radykalne zmiany szkodzą, pogarszają wygląd i w ogóle. Stopniowo wszystko. Zmiany będą wtedy trwalsze. A nagłych zmian organizm nie lubi.

Gość tylkoja103
Jeżeli jesteś gruba weź się za odchudzanie i uwierz,że i cera ci się poprawi;) i będziesz piękna;) sama byłam gruba i brzydka przynajmniej tak się czułam bo słyszałam od ludzi że to że jestem gruba to nie znaczy,że brzydka ale w końcu wzięłam się za siebie zaczęłam się odchudzać, jadłam 5 posiłków dziennie,chodziłam na zumbe oraz przyjmowałam suplementację African Mango http://szczupla-kobieta.pl i tak schudłam i teraz czuję się PIĘKNA! NIE PODDAWAJ SIĘ,ZRÓB COŚ DLA SIEBIE!

Gość Daniel45
Polecam stosowanie IQacai,bardzo pomaga w odchudzaniu,a w połączeniu z dietą lub ćwiczeniami potrafi zdziałać wiele,osobiście go stosuje już chyba od 2 miesięcy.

Gość Madzia_a
Zacznij ćwiczyć i stosować suplement diety IQacai,ja biegałam i go stosowałam,w kilka tygodni straciłam trochę ponad 7 kg :)