Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irminka xyz

Facet 15 lat młodszy a chęć posiadania dziecka

Polecane posty

Gość Irminka xyz

Hej! Jestem prawie 46 letnią panną. Poznałam super faceta, jest młodszy o 15 lat. On jest bezdzietny (ma prawie 30 lat), ja też bezdzietna. Jesteśmy razem już rok... Bardzo chciałabym już mieć dziecko, ale się boje czy jeszcze dam radę... On jest młody, naturalnie, że chce mieć już swoje dziecko (za rok-ze względu na jego pracę i firmę), ale nie wiem czy będę jeszcze mieć siłę na dziecko i czy dam radę wieku 47 lat urodzić. Jego poprzednia panna miała 22 i chciała też dziecko, ale się rozstali... Czy są tu kobiety które rodziły po 45 roku życia i miały też jednocześnie sporo młodszego partnera. Ogólnie wyglądam nieźle jak na swój wiek, ale boje się porodu. Miesiączki mam normalnie, raczej menopauzy nie mam, badania OK.

Gość gość
jezu co za desperat, dla jego dobra zostaw go

Gość gość
To nie kwestia czy urodzi cesarką czy normalnie... tylko czy zdrowe dziecko.

Gość gość
I tak nie zajdzie! Za stara jest!

Gość gość
Przecież to okres tuż przed menopauzą. W tym wieku to już piersi gwiżdżą... Ściąga się stanik a piersi... gwiiizd o podłogę.

Gość gość
"Piszesz, że możesz nie mieć siły na dziecko. Znam 60-latków pracujących w ogrodzie, zajmujących się małymi wnukami, a Ty po 40-tce już sypiesz się ze starości?" No to In pojechałeś... Jest chyba różnica w pracy w ogrodzie 2-3 godziny dziennie i podobna opieka nad wnukami, a niańczeniu oseska 24h/dobę i zarywaniu nocy przez kilka lat? Na odmłodzenie narządów i wyglądu polecam oczywiście głodóweczkę na wodzie, jeśli ktoś ma otwarty umysł i takie potrzeby fizyczno-duchowe :)

Gość gość
gość dziś jezu co za desperat, dla jego dobra zostaw go ktoś tu ma kompleksy hehe, noe bój żaby ciebie i tak nikt nie zechce :p

Gość gość
A ja mam 47 lat i już menopauzę. Moja córka ma 30 lat, mam też wnuczkę 15 letnią. Różnie w życiu jest.

Gość gość
Nie wiem czy Ty mu nie robisz krzywdy. Przecież on powinien być z kobietą 20 lat młodsza od Ciebie! Teraz jest fajnie, ale później może być różnie. Wiem to po sobie. Mam 52 lata, 5 lat temu było wszystko ok, a teraz różne dolegliwości. Okres mam już raz na 3 miesiące, orgazmy coraz słabsze, skóra na kolanach powoli zdradza wiek, uderzenia gorąca, zmęczenie, pesymizm, problemy kobiece (nietrzymanie moczu), coraz więcej zmarszczek.... A mój facet to wygląda nadal młodo

Gość gość
Nie widzę, żeby autorka tematu prosiła o porady na temat jej związku.. In, ale chyba nie pracowała tak dzień w dzień, cały rok? :) Poza tym weź pod uwagę, że to stare dobre roczniki, teraz im młodsze, tym cherlawsze ;) Ja mam dużo mniej lat niż autorka, i dla mnie dziecko też byłoby za dużym fizycznym obciążeniem (o psychicznym nie wspominając ;) )

Gość gość
Starość nie radość!

Gość gość
to jakiś żart. W tym wieku istnieje duże prawdopodobieństwo komplikacji przy porodzie, i matka, i dziecko mogą na tym ucierpieć. Poza tym ryzyko wystąpienia wad genetycznych u dziecka także jest ogromne. Zresztą natura broni się przed takim późnym macierzyństwem, kobiecie w takim wieku trudno byłoby zajść w ciążę i ją donosić.

Gość gość
Jak chcesz zajść w ciążę to już próbuj, za rok może być za późno. Późna ciężka nie jest taka zła, wiele celebrytek decyduję się na ciążę po 40ce i rodzą zdrowe dzieci. U Ciebie jest jeden plus, zdrowe młode plemniki :)

Gość gość
Pooczyszczaj się najpierw i ponaprawiaj, jakiś post warzywno-owocowy wg Ewy Dąbrowskiej na początek, potem post na sokach, na końcu na wodzie ze 3 tygodnie i będziesz jak nowo narodzona, a bobasek na pewno zdrowy :) Powodzenia :)

Gość gość
w tym wieku to jeszcze dasz rade.szkoda ze wczesniej nie pomyslalas o tym.

Gość gość
niektorzy maja po kilkoro dzieci i daja rade.

Gość gość
2 znajome mialy 1 dziecko po 40.

Gość gość
tuż po 40-tce to nie prawie pod pięcdziesiątkę (47).