Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leniwe jelita a chec zajscia w ciaze

Polecane posty

Gość gość
Gdziesz kiedys czytalam ze do litra wody mozna robic.

Gość gość
Jak bylam u ginekologa i mowila,ze mam leniwe jelita i co by bylo w ciazy,a lekarka poklepala mnie po kolanie i powiedziala,ze damy rade,ze jeszcze nie bylo kobiety ktora by sie nie zalatwila.Tez mi pocieszenie.

Gość gość
Dziwne pytanie,ale jak dlugo w pierwszych dniach zycia plodu,plod jest pod ochrona,ze na przyklad bym brala jakies przeczyszczacze i zeby nie zaszkodzily.A nie wiedzialabym jeszcze ze jestem w ciazy.

Gość gość
W ciąży i tak większość z nas ma albo będzie miała zaparcia, to nie tragedia, są już bezpieczne dostępne środki typu dicopeg, jedyne na co trzeba uważać to zioła np senes, kruszyna, tego kategorycznie nie wolno stosować w ciąży

Gość patrycja29
Dziekuje za odpowiedz.A kojazycie skladnik picosulfate sodu?Ten skladnik jest wlasnie w tych kroplach co biore.

Gość gość
gość 2016.10.29 Z lewatywą jest ten problem, że odradzają jej stosowanie, bo może wywołać skurcze macicy i przedwczesny poród lub poronienie. xx Dokładnie. Czasem przed porodem jak zrobią lewatywę, to właśnie ona wzmaga skurcze i poród przyspiesza.

Gość pat29
Jak jakas nadzieja na latwiejsze wyproznianie sie znajdzie to ciach...i ze nie mozna.Ach co za pecha ja mam.

Gość pat29
A co myslicie o wodzie gorzkiej?

Gość pat29
Nikt juz sie nie wypowie?

Gość gość
Ja mam niestety to samo. W ciazy mozesz brac Fructolax Owoce i Blonnik. Ich sklad to : pasta figowa, rabarbar, laktoza, puree z daktyli, pulpa z tamaryndowca, laktobakterie, guma guarowa. Niby bierze sie 1/2 - 1 kostke na noc, ale ja bralam 2. Mozesz tez brac wysokie dawki wit. C i cytrynian magnezu. Powodzenia. Dasz rade!

Gość gość
to ja 13:30 - tez mam hashi....

Gość pat29
13.30 i tez przed ciaza cierpialas na leniwe jelita?Ja sie boje ze w ciazy sobie nie poradze.A jak dlugo staralas sie z hashimoto o dziecko?Duzo przytylas w ciazy jak mialas problem sie wyproznic?

Gość gość
Cytrynian magnezu nie mozna stosowac w ciazy.

Gość gość
Cytrynian magnezu mozna nawet podawac zeby zapobiec przedwczesnemu porodowi, wiec jak nie mozna w ciazy???? Tak, od zawsze mialam zaparcia. W pierwszej ciazy jeszcze nie mialam hashi, dopiero po ciazy sie ujawnilo. W druga ciaze zaszlam po 3 miesiacach staran, przytylam 13 kg. Widze ze starsznie demonizujesz sytuacje. Wierz mi, jest nas z takimi problemami naprawde duzo. To ze sie nie wyproznisz raz dziennie nie spowoduje stalego przytycia.

Gość pat29
Okropnie sie tego obawiam...,az tak to widac? ☺ Teraz czasami przy przeczyszczaczach jest u mnie ciezka ta sprawa,a co tu dopiero jak nie bede mogla ich brac.Pozdrawiam i mam nadzieje,ze wszystko sie ulozy.

Gość gość
Juz zadna z dziewczyn sie nie wypowie?

Gość gość
A

Gość pat29
Od dzis zaczynamy starania o dziecko.