Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusia509

spirala jaydess a ciąża??!!

Polecane posty

Gość martusia509

witam. mam takie pytanie może któraś była w podobnej sytuacji , mianowicie mam założoną wkładkę od 6 m-cy. w tym miesiacu nie dostałam okresu ja k zwykle, pomyslałam ze moze juz nie będę miała bo wiem że zanikają przy tych wkładkach. okres spozniał sie 3 dni postanowilam zrobić betę wyszło 28. poleciałam szybko do lekarza na usg, on na to że wkładka założona idealnie i ciązy nie widzi ani wewnątrz ani poza macicą. mijają kolejne 2 dni, okresu nadal nie mam czekam na kolejne wyniki bety bo kazał zrobić czy rośnie. czy to juz przesądzone ze jestem w ciązy ale początkowej i lekarz poprostu nie zauważył jeszcze ?? czy możliwe że jeszcze wkładka zadziała i dostane okres? dzięki za odp

Gość martusia509
czekam własnie na wyniki dzisiejszej bety i umieram ze starchu

Gość gość
To napisz autorko koniecznie jak wyniki wyszły ??? Jestem z tobą :) czekam

Gość gość
Na bzykanie nie ma 100% pewności.

Gość martusia509
Beta rośnie wczoraj było 48 ale pani w laboratorium pow ze to dość niski wynik i żeby do lekarza. Lekarz może w pon a jak nie to środa choć wątpię żeby coś zobaczył. Chyba że to ciąża pozamaciczna

Gość gość
Ta wkładka ma mało hormonów i dla niektórych kobiet jest za mało na pewna antykoncepcję.

Gość martusia509
Lekarz mi pow że wkładka leży idealnie, a to nie on ją zakładał więc mu wierzę bo po co miałby tak mówić. Wierzyć mi się nie chce ze można z wkładka zajść w ciaze no ale takie przypadki się zdarzają. Jakbym wiedziała że to taka ochrona to zostałabym przy tabletkach ehh

Gość gość
Brak 100% antykoncepcji,organizm pragnie wydać nowe życie.

Gość gość
autorko ja tez chcialam zalozyc taka spirale jaydess, ale lekarz mi odradzil pow ze zdazaja sie przypadki zajscia w ciaze , powiedzial ze pewniejsze sa tabletki anty

Gość gość
Znamy kobietę, która jak Ty poczęła mając założoną spiralę. Trzy miesiące płakała w stresie, spirala wypadła i urodziła zdrowe dziecko. Żadna technika antykoncepcyjna nie jest na 100% pewna. Naturalną konsekwencją zbliżenia może być poczęcie dziecka... Warto to sobie i potencjalnemu ojcu włożyć do głowy. Amerykanie maja takie powiedzenie: "uważaj o co prosisz, bo możesz to dostać"

Chcesz porozmawiać? Telefon Zaufania (58) 6 915 915 czat na netporadnia.pl e-mail kontakt@netporadnia.pl Godziny kontaktu: od 18.00 do 23.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy. Jesteśmy po to by Ci towarzyszyć i Cię wspierać.

Gość gość
mnie nie przekonują wkładki ani "Mirena" ani "Jaydesse"

Gość gość
Chcesz porozmawiać? Telefon Zaufania i NETporadnia Jeśli… - nie planowałaś ciąży, a stało się… - zastanawiasz się nad aborcją, - miałaś aborcję, … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić skontaktuj się z nami. Jesteśmy dla Ciebie codziennie od 18.00 do 23.00. Zespół Telefonu Zaufania i Netporadni to grupa specjalistów z wielu dziedzin zawodowych. Dzięki temu w krótkim czasie uzyskasz informacje z różnych obszarów wiedzy,w zależności od potrzeb. Łączy nas przekonanie, że jesteśmy po to, by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Zapewniamy bezpieczną przestrzeń rozmowy. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wsparcie emocjonalne  a także wiedzę z zakresu: 1. medycyny, 2. farmakologii, 3. procedur wsparcia instytucjonalnego, 4. psychologii, 5. prawa, tel.: 586 915 915 email: kontakt@netporadnia.pl chat: http://www.netporadnia.pl/ Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.

Gość gość
podbijam temat. czy ktos zaszedl w ciaze majac zalozona wkladke jaydess??

Gość gość
Czy jest 100% antykoncepcja?

Gość gość
dobrze stosowana antykoncepcja daje prawie 100 % ja stosuje pigułki vines, one maja hormonów mniej w składzie, a jestem tak samo zabezpieczona.

Gość Yyonayy
Ja 6 miesiącu temu założyłam ta wkładkę i ciąża pozamaciczna. Jutro robię drugi raz bhcg jak rośnie to pójdę do szpitala na wywołanie poronienia a jeśli maleje to znaczy że zarodek obumarł i organizm prawdopodobnie sam go wydali. Mój lekarz mówi że to bardzo rzadki przydatek. Kilka kobiet rocznie to spotyka.

Gość Purr

Czy zawsze kończy się poronieniem, gdy wkładka działa prawidłowo?