Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autokorekta

nuvaring, a potencjalna ciaza? czy mi odbija?

Polecane posty

Gość autokorekta

Witam, piszę na forum bo już całkowicie zwariowałam. Mimo, iz nie mam pojęcia jak mogłoby do tego dojsc, od kilku dni mam nieodparte wrażenie, ze mogę być w ciąży. Nuvaring stosuję już prawie cztery lata, ale pierwszy raz spotykam się z takimi objawami. Nagle, w samym środku cyklu, (2 tyg przed krwawieniem z odstawienia) zaczęły mnie bardzo bolec piersi, a własciwie to sutki (są bardzo tkliwe, jednak kształt, czy wygląd piersi nie zmienil się), co więcej wydaje mi się jakbym była bardziej zmeczona (spie po 10-12 h dziennie, pokładam sie w ciagu dnia) + 2 dni temu, podczas zasypiania, bolało mnie krótko podbrzusze (troche jak przed okresem). Ostatnie krwawienie (skąpe, bo skąpe ale ja od zawsze mam bardzo slabe okresy) mialam 10.10, nastepne przypada na 7.11. Wydaje mi się, ze jezeli bylabym w ciazy to objawy wskazywalyby na ok 6 tydz, czyli na poprzedni cykl. Czy to w ogóle mozliwe? Podczas ostatniego cyklu aktywnie współżylam od 15 do 21.09, a potem jeszcze od 5-7.10. Jezeli nawet, jakimś cudem, wystąpilaby owulacja, miałaby ona miejsce najprawdopodobniej 25-27.09. Jak juz wspomniałam, krwawienie wystapilo niezmienione i w terminie, 10.10. Czy w tym wypadku ciąża jest w ogóle mozliwa? Czy ja sobie coś ubzdurałam? Równiez, wiem, ze nikt tutaj nie jest jasnowidzem, dlatego tez pytam czy moge teraz zrobic test, czy lepiej poczekac jeszcze te 10 dni do okresu? I na koniec, czy ktos z was słyszał o ciązy przy stosowaniu Nuvaring? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieje, ze ktos napisze mi zebym stuknęla się w głowe bo wymyślam, bo naprawde jestem bardzo zestresowana.

Gość gość
Zrób tea hcg i wszystko się wyjaśni ale ja myślę że nagle tabletki zaczęły działa ć dla Ciebie niepomyślnie i może czas je zmienić :)

Gość gość
Może to po prostu skutki antykoncepcji wyłażą po latach, jak miałabyś zajść czy nuvaring wypadło albo zapomniałaś zmienić na czas?

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Nuvaring nigdy nie wypadł, od 4 latach, punktualnie wkładam i wyjmuję w ten sam dzien tygodnia, niezmiennie o tej samej godzinie. Już sama nie wiem co sie dzieje, organizm zawsze bardzo pozytywnie reagował na krążek, praktycznie nigdy nie miałam zadnych skutków ubocznych.

Gość gość
Nie wiem jak bywa przy krazki, ale slyszalam o dosc czestych przypadkach ciazy ze spirali.

Gość gość
A test mysle, ze mozesz zrobic nawet jutro.

Gość gość
Dzięki, chyba jutro pójdę po ten test, bo taki stres nie ma sensu.

Gość gość
To daj znać autorko jaki wynik jutro będzie :) powodzenia :)

Gość gość
Przy czestym bzykaniu krążek jest niewydolny

Gość gość
Czy wspołżyjesz z jednym partnereM,czy masz kilku?

Gość gość
nie wiem co to ma do rzeczy ale z jednym.. w każdym razie, zrobiłam ten test i na szczęście był negatywny. ufff to byla dla mnie bardzo duża ulga. teraz tylko poczekam na krwawienie i bedę mogła spać spokojnie ;) swoją drogą, myślicie żeby przejść się do gina, zapytać o te piersi? czy poczekać jeszcze jeden cykl i zobaczyć czy to bylo jednorazowe, czy moze naprawde krążek mi juz nie służy?

Gość gość
do gość z 13;20 Skąd takie info?