Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Babcia brudas co poradzić ?

Polecane posty

Gość gość

czy to przypadłość starszych ludzi ? nie kapie się, "myje się" w 2 litrach wody w misce ; nie spuszcza wody w wc, nie myje rak, wszędzie widać ślady jak tłustych palców, na lodówce na stole szklanym nie daj Boże dorwie się do zmywania naczyń w zimnej wodzie bez płynu, wszystko się lepi i jest brudne . najgorzej że nie można przetłumaczyć w żaden sposób .

Gość prawictwo pospolite 152
ona jest ze wsi?

Gość gość
Tak jest. oprócz tego zdarza się ze sedes jest ubrudzony jej kalem...nie wiem co ona robi ale spluczja jest pobrudzona gownem i czasem klapa. jak tu się nie denerwować jak ona roznosi te swoje brudy wszędzie ?

Gość gość
wcześniej tego nie robiła?

Gość gość
Starsze osoby tak mają że dbają o higiene ale możesz zaproponować jej kąpiel raz w tygodniu i przebrać w czyste u branie. Czasem starsi są uparci i obrażają się jak się zwróci im uwage.

Gość gość
Nie wiem ile twoja babcia ma lat ale to co piszesz wskazuje na demencję starczą i niestety już nie będzie lepiej, boję się że to czeka każdego również mnie

Gość gość
Miało tam być że nie dbają o higiene.

Gość gość
wcześniej też tak robiła ale nie w takim stopniu. W dodatku jest bardzo oszczędna, korzysta z wc i nie zapala światła, zbiera jakieś folie po chlebie albo pudełka po jajkach. nakazuje nam czyli pozostałym domownikom żyć jak w jaskini czyli oszczędzać na opale, nie grzać wody bo wg niej po co? wystarczy w garze nagrzać i myć się w misce :o I niestety wiele wiele innych. najgorszy jest jej brak higieny bo trzeba sprzątać jak po małym dziecku