Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

60 czy 70 m?

Polecane posty

Gość gość

Chcemy kupić z narzeczonym mieszkanie? Które wybrać, 60 czy 70m? Dodam że cenowo różnica wynosi jakieś 25 tys. Poza tym czy opłaca się kupić dodatkowo miejsce postojowe na parkingu podziemnym? Czy może to zbędny wydatek. W mieszkaniu 60 m jest salon i dwa pokoje, w tym jeden bardzo wąski. 70 m jest bardziej używane, są w nim trzy pokoje plus salon. Proszę o opinie. :-)

Gość gość
Miało być że 70 m jest bardziej ustawne. :-)

Gość gość
A macie na tyle funduszy, żeby kupić większe?

Gość gość
Mieszkania bedzie na kredyt z wkładem własnym oczywiście.

Gość gość
A jakie są opłaty? To są bezczynszowe? Ja bym chciała większe.

Gość gość
A nie chcesz zostac kotarianką;)

Gość gość
Oczywiście, że te bardziej ustawne! Nawet jakby układ mieszkania był lepszy w tym mniejszym to te bym wybrała.

Gość gość
Tak ale wiadomo że więcej metrow oznacza to iż musimy wziąć więcej kredytu, czynsz będzie większy, więcej pieniędzy na rachunki za ogrzewanie itp. Czynsz ma wynosić jakieś 350-400 zł. Ogrzewanie miejskie. Różnice może nie będą duże ale jednak.

Gość gość
ani jedno ani drugie :( strasznie Małe pokoje muszą tam być. my mieliśmy mieszkanie 60 metrów ale 2 pokoje z kuchnia czyli wg opisu autorki jeden pokój i salon.

Gość gość
Czynsz 400zł za 60m-70m to tanio.

Gość gość
Tak cena za metr też jest korzystna, a lokalizacja dobra. Nie potrzebujemy większego mieszkania na razie. Poza tym nie chcemy brać bardzo dużego kredytu.

Gość gość
ja bym wzięła 70 m. Zawsze to 10 m więcej, a dużej różnicy w czynszu, czy opłatach nie będzie. Teraz mam 65m - 1 mały pokój (gabinet), 1 średni (sypialnia), spory salon, kuchnia, łazienka, oddzielnie wc, korytarz plus 2 balkony (jeden zabudowany). Czynsz mam w wysokości 585 zł, Wawa, (w tym fundusz remontowy, ogrzewanie i wodę - zazwyczaj mam nadpłaty, więc jakieś 2-3 czynsze w ciągu roku mam "gratis"), "nowe" budownictwo, osiedle z ochroną itp.. Ta "pani", co pisze, że 60 m to mało na dwie osoby, niech się puknie w głowę. I to mocno. Mam też oczywiście miejsce w garażu podziemnym - wg mnie ma same zalety: - nie wychodzisz na zewnątrz jak musisz przejść do samochodu (jak pada, wieje, mrozi, jest upał 30 st.) - nie musisz daleko targać zakupów - tylko do windy - latem nie masz nagrzanego auta - zimą nie musisz skrobać szyb i zgarniać śniegu z dachu - nie muszę się martwić, że ktoś/coś uszkodzi mi samochód (co by się mogło stać, jakby stał na zewnątrz - widziałam ostatnio na osiedlu jak szła mamusia z dzieckiem, które patykiem dotykało samochody :O, oczywiście zwróciłam jej uwagę)