Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kartofle nie dla psa?

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie.Myślałam,że mój facet oczadział,ale czy to prawda,że psy nie powinny jeść kartofli gotowanych?

Gość gość
tak gdyz nie trawia skrobi zatem kartofle przeleca przez nie jak przez sito. pies nie zachowa zadnych wlasciwosci odzywczych z nich. kasze im gotuj np jeczmienna

Gość gość
10.55-no kaszę często gotuję z warzywami.Tylko mnie zastanawiało to z ziemniakami.

Gość gość
tak jest. rozne rzeczy psom nie wolno dawac -czekolade, kakao, tak samo kosci z kurczakow kupowanych w sklepach - po 2 latach pies znajomej mial powykrecane lapki. to pomysl sobie co ludzie jedza...

Gość gość
Moje czasem zjedzą i nic im nie jest po ziemniakach,kasze kochają ale niestety nie zawsze mam czas im gotować :(

Gość gość
no moje tez jakies male resztki ziemniakow dostana ale nigdy :jako jedyny skladnik: przewaznie troche dorzuce im do kaszy. ale tak to kurom wyrzucam ziemniaki.

Gość gość
myslałby kto żeby psom pyry rzucać xD tak trudno kupic suchą karme i sypnąc do michy 2 razy dziennie? no ale tak, przeciez pies to odkurzacz i ktos musi wp******ic resztki z obiadu, a jak stary protestuje, to wrzuci sie psu do miski. LECZCIE SIE

Gość gość
sucha karma za 20 zl nie jest zdrowa dla psa... musialbys kupowac jakies chrupki za 100 zl i wiecej. stac cie? zwykle chappy to troszke maczki miesnej i 90 proc. chemii. oj czlowieku. nie stac cie kupic worek kaszy od chlopa i gotowac psu 2-3 razy dziennie porcje cieplej strawy? taniej od chrupek a zdrowiej

Gość gość
No bez jaj,ze niby co uwlaczam psu jak mu resztki do miski wrzuce? Ciekawe bo jak nie upulnuje to że śmieci same sobie wygrzebia :o wtedy to jest problem,a bestie mam sprytne i to bardzo. Sucha karmę zjedzą od niechcenia, a nie kupuję bylejakiej . Poza tym nikt nie karmi psów samymi kartoflami to nie świnia :p

Gość gość
Mi nie o to chodzi,żeby resztki dawać.Żarcie dostaje 2 razy dziennie.Rano sucha karma a obiadki jej gotuję.Z kaszy warzyw i mięsa.Tylko myślałam,że mój facet sobie to ubzdurał z tymi kartoflami.

Gość irenka576
Faktycznie, ziemniaki dla psów nie są dobrym wyborem. Nie szkodzą, ale pies nie ma z nich żadnego pożytku. Z mojego doświadczenia wynika, że najlepszym rozwiązaniem jest karmienie psa tylko i wyłącznie suchą karmą dobrej jakości. Tutaj mała podpowiedź dla tych, którzy nie wiedzą co wybrać: http://www.pupilo.pl/wiadomosc/ranking-suchych-karm-dla-psow-top-10-polecanych/3327 . Markowe karmy są komponowane tak, żeby zawierały wszystko, co niezbędne dla psa. Wszelkie dodatki, jak choćby te ziemniaki, są w takim przypadku niepotrzebne.