Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co roobić? Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem z moją mamą, a konkretniej z jej zmianami nastrojów i okropnym zachowaniem. Jej zdaniem każdy jest zły i oszukuje, każdego ocenia w ten sposób, nieważne czy to mój ojciec, sąsiad czy ja. Zawsze to co ona powie musi być na wierzchu. Odkąd pamiętam, ciągle towarzyszą jej zmiany nastroju. Jest dobrze, a za chwile zaczyna wrzeszczeć, a kiedy nie wrzeszczy to użala się nad sobą. Nie raz potrafiła mi wypomnieć błahostki, np. żebym nie spinała włosów bo jej zdaniem wyglądam jak idiotka, żebym nie nosiła jakiejś sukienki bo wyglądam grubo, albo że jestem paskudna. Normalnie nie przejmuję się takimi rzeczami, ale to moja matka, więc takie słowa jednak mną ruszyły. Ostatnio jest coraz gorzej, nie da się z nią porozmawiać, bo obrzuca obelgami. Mój ojciec umywa ręce od problemu, choć doskonale wie, jaka jest moja matka. Nie przejmowałabym się tym aż tak bardzo, gdyby nie fakt, że mam młodsze rodzeństwo. Dodam też, że gdy zwolnili ją z pracy zaczęła dumnie się uśmiechać i stwierdziła, że 'kamień z serca". Mamy ciężką sytuację finansową, bo ja mimo, że chciałąbym pomóć, to nie mogę znaleźć pracy. Robię wszystko żeby to zmienić. Zatem chcąc nie chcąc musimy się z mamą jakoś tolerować. Przykro mi to mówić, ale ostatnio zaczęłam myśleć, by znaleźć pracę i zacząć wynajmować pokój, ale martwie się, że moje rodzeństwo musiałoby zostać z nią i znosić te humory. Nie wiem co mam robić, jestem kłębkiem nerwów. Proszę o jakieś rady :(

Gość gość
Up