Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Okno1

Test ciążowy...

Polecane posty

Cześć. Kiedy test ciążowy daje wiarygodny wynik? czy jest możliwe, że tydzień po współżyciu test wskaże mi już prawidłowy wynik? Okres miałam 11.10 (ale mam nieregularne miesiączki ok 5 dni różnicy pomiędzy jedną, a drugą). Rozpoczęliśmy starania o dzidziusia w dniach od24.10 a 29.10. Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test ciążowy, który wskazał że nie jestem w ciąży. Czy słusznie odczytałam wynik, czy on po prostu nie wskaże mi ciąży jeśli minęło tak mało czasu? W listopadzie mija 9 miesięcy od momentu kiedy zaszłam w ciążę..niestety okazało się, że jest to ciąża pozamaciczna, w wyniku której usunięto mi prawy jajowód. Wówczas była to ciąża nieplanowana, zupełnie nieprzewidziana, ja nie byłam do niej przygotowana (nie zwracałam uwagę na odżywianie, nie brałam kwasu foliowego itp.). Choć coś mi mówiło, że mogło się "coś" wydarzyć, po równo tygodniu zrobiłam test ciążowy i wówczas wyszedł pozytywny (co prawda ta druga kreseczka była blada, ale była). Od tamtego momentu postanowiliśmy z mężem starać się o dziecko, jak fizycznie będzie już możliwość. Ciągle o tym myślę i mam obawy, że może to przeszkodzić w zajściu, w ciążę. Wspomóżcie..usmiech.gif

Gość gość
nie ma szans na pozytywny test tydzień od zapłodnienia. Może sugerujesz się napisami na teście typu "wykrywa już 7dniową ciążę". Chodzi o czas od zagnieżdżenia zarodka, a nie od stosunku.

Gość gość
Dokladnie, najszybciej dzien dwa przed miesiaczka

Dzięki! Trochę odzyskałam nadzieję! Fakt, sugeruję się wszystkim dookoła! Trzymajcie kciuki proszę!!!:)

Gość gośćkoli
hej okno. ja tez sie staram o dzidzie. mialam okres 11.10 cykl ostatni dlugi bo 36. wczesniej bralam duphaston i mialam regularne a teraz biore agnusa i dlatego taki dlugi cykl. moja nowa ginekolog tak zadecydowała z tymi lekami :-\ ja wspolzyje codziennie od 7 dc do dziś. mam wrazenie że do zaplodnienia doszlo miedzy 23 a 27. myśle że zbyt wcześnie zrobiłaś test. ja bym chetnoe tez zrobila ale sie boje bo w wakacje zrobilam w dniu spodziewanej miesiaczki i byly dwie kreski , niestety tydzien po ostre bole, krwawienie. moja lekarz stwierdzila, że kobiety robia testy za wcześnie,robią sobie nadzieje bo czesto dochodzi do poronien.

Najbardziej prawdopodobny wynik jest po 14 dniach od prawdopodobnego zapłodnienia. A najbardziej prawdopodobny da Ci badanie ginekologa :) www.100club.pl

Gość gość
jest tutaj wlasciecielka posta ??

Gość gość
Jest:)

Gość gośćkoli
czesc tu gośćkoli :-) mam podobne cykle jak ty i @mialam 11. mam pco . mam zamiar zroboc test za tydzien. a ty ???? zaglądaj jeśli chcialabys i mozemy sie kontaktowac i wymieniac doświadczeniami i obserwacjami. ja bralam dupka do konca wrzesnia i w sierpniu mialam test pozytywny, ale niestety poronienie samoistene :-( teraz biore agnusa i jestem ciekawa czy wreszcie sie uda.

Gość gośćkoli
zaciekawil mnie twoj post bo jestesmy w podobnej sytuacji tyle że ty miałas zabieg bo ciąży pozamacicznej :-( dodam że ja intesnywnie tez nie staralam. uda sie to uda nie to nie , ale po tym tescie pozytywnym dostalam bzika. bardziej mnie jakos to zastanowilo, że nie zachodze. a jak zaszlam to niestety poronienie. dodam jeszcze że kwas foliowy biore od marca.

Gość gość
My staramy sie od marca tegi roku. Planowana miesiaczka 2 listopada, jednak test wyszedl negatywny. Myslicie, ze moge byc w ciazy ?

Gość gośćKoli
hej. pewnie, że mozesz byc w ciazy. Moze mialas pozniej owulacje i jeszcze test nie wykazuje ciazy bo jest za wczesnie. a masz regularne miesiączki bo jesli noe to moze powinnas zrobic badania hormonalne jesli juz od marca sie staracie. pozdrawiam, koli

Gość gość
Cześć Dziewczyny! Jestem właścicielką tego postu.. niestety mi się raczej nie udało tym razem... z końcem tygodnia mam dostać okres i wszystko wskazuje na to, że się pojawi. Obawiam się, że dopóki nie zmienię swojego nastawienia to tak będzie bo obserwuję wśród znajomych, że Ci którzy bardzo chcą i się starają to im się nie udaje, a szczęśliwi są Ci którym na dzidzi nie zależy i od razu spodziewają się dzieciątka.. A jak u was?

Gość gośćkoli
dokladnie tak jest. blokada psychiczna bywa często i dlatego trzeba sobie jakies zajecie znalezc zeby tak nie myslec. bo im bardziej sie chce tym gorzej wychodzi ;-( ja testuje w niedziele i zobacze co dalej. jak sie nie uda to zapisuje sie na silownie plus jakies fitness , zeby nie siedziec i czytac o ciazach i obserowac swoje ciało. po tescie dam.znac. pozdrawiam. Koli

Gość gość
Dziewczyny! I znowu dopadaja mnie "glupie" mysli... ostatni okres zaczelam 11.10 i od czwartku mam plamienia, ale okresu brak...staramy sie o dzidziusia, ale jak robilam test we wtorek to wyszedl negatywny....teraz boje sie zrobic bo to by oznaczalo kolejny dramat....plamienia i dwie kreski...nawet boje sie o tym myslec. Czekam do poniedzialku jak sie nic nie zmieni to znowu ide do ginekologa. Mam dosc nieregularne miesiaczki...co najlepsze na wyregulowanie okresu?

Gość gość
Hej Dziewczyny! Znowu ja..:):) dostałam dzisiaj okres i choć nie chciałam to cieszę się, że jest bo od kilku dni miałam złe przeczucia. W tym miesiącu postanowiłam nie siedzieć ciągle w necie i nie "wkręcać się" w różne myśli, nie czytać o ciążach itp. Trzymajcie tylko kciuki żebym wytrwała! Koli jak u Ciebie?

Gość Staranka
Dziewczyny! Robienie testu przed terminem spodziewanego okresu nie ma sensu! W 1. ciazy test zrobilam kilka dni po. Myslalam, ze dostane okres, bo raz poplamilam. Teraz wiem, ze to byla implantacja. Wyszly 2 wyrazne kreski. Ostatnio zrobilam sobie test 3 dni przed terminem z niecierpliwosci (staralismy sie 1,5 roku). Wyszedl negatywny. W dniu okresu wyszedl prawie niewidoczny cien (mimo ze to byl najczulszy test!) Pojechalam na bete, ktora dopiero potwierdzila moje przypuszczenia! Nie warto sie tak opierac na testach! Zycze wam wymarzonych 2 kresek:-)